De beste vlooienspray voor honden, katten en het huis

Deel dit bericht op Pinterest:

Er zijn zeer veel verschillende anti-vlooienproducten op de markt en evenzoveel verschillende vlooiensprays. Het kan daarom moeilijk zijn om een voor jou situatie geschikte vlooienspray te vinden. Daar help ik je graag bij.

In dit artikel geef ik een overzicht van de, naar mijn mening en ervaring, beste vlooiensprays voor honden, katten en het huis. Voor ieder categorie geef ik je mijn favoriete vlooienspray. Daarnaast geef ik je algemene informatie over het gebruik van vlooiensprays en de werkzame stoffen die erin zitten.

Wat zijn de beste vlooiensprays?

De beste vlooienspray voor honden is: Beaphar dimethicare spray.
Voor katten is de beste vlooienspray: Frontline Spray Anti Vlooienmiddel en Tekenmiddel.
De beste vlooienspray voor het huis: Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding.

Ben je slechts opzoek naar een geschikte spray, dan hoop ik je met de korte opsomming van hierboven al van dienst te zijn geweest, zo niet: lees hieronder uitgebreid over de verschillende soorten sprays voor meer informatie.

De beste vlooienspray voor honden

Elke huisdiereneigenaar die te maken heeft gehad met een vlooienbesmetting bij hun hond of in het huis, weet dat je er snel bij moet zijn omdat anders het hek van de dam is. Vlooien kunnen zich razendsnel voortplanten, dus een algehele en gespecialiseerde aanpak is werkt het beste.

Als je een snelle en effectieve vlooienbehandeling voor je hond nodig hebt, overweeg dan om een ​​vlooienspray te gebruiken. Vlooiensprays zijn gemakkelijk aan te brengen, kunnen meerdere keren worden gebruikt en werken – in tegenstelling tot vlooienbanden en druppels – direct na het aanbrengen.

Het aanbrengen van een vlooienspray op een hond is vaak vele malen makkelijker dan op een kat. Kijk hieronder voor de beste vlooienspray voor honden.
Het aanbrengen van een vlooienspray op een hond is vaak vele malen makkelijker dan op een kat. Kijk hieronder voor de beste vlooienspray voor honden.

Ik heb veel ervaring met vlooiensprays en heb er dan ook veel gebruikt om erachter te kunnen komen welke nu echt werken en welke niet. Er zijn veel verschillende factoren waar een goede vlooienspray moet voldoen, waaronder hoe goed de vlooienspray werkt en hoe lang deze werkzaam blijft. Ook is de veiligheid van de spray erg belangrijk.

Omdat vlooien zich snel vermenigvuldigen, is het belangrijk om een ​​product te kiezen dat directe werking heeft. Onze top vijf keuzes bieden betrouwbaarheid, preventie, natuurlijke ingrediënten en zelfs bescherming voor jonge en oudere honden.

Mijn favoriete vlooienspray voor de hond?

Beaphar dimethicare vlooienspray

Klik hier om Beaphar dimethicare spray op bol.com te bekijken en te bestellen.

Qua ongediertebestrijding en dan vooral de vlooienbestrijdingsmiddelen, ben ik altijd al een fan geweest van Beaphar. Dit, relatief onbekend, merk biedt altijd producten van een ontzettend goede kwaliteit tegen een zeer zacht prijsje.

Beaphar dimethicare spray werkt direct om vlooien letterlijk en figuurlijk een halt toe te roepen. Het middel bevat een siliconen-achtige stof dat vlooien, vlooienlarven en vlooieneitjes immobiliseert. Daardoor kunnen de vlooien zich niet voortplanten, kunnen de eitjes niet uitkomen en ben jij snel en gemakkelijk van de vlooien af.

Door de directe en immobiliserende werking van deze vlooienspray, is je hond ook nog eens ontzettend snel van de jeuk af. Twee vlooien in een klap dus!

Combineer je deze spray ook nog eens met veel borstelen en vaak in bad, dan maken de vlooien geen enkele kans en zal je hond je maar al te dankbaar zijn.

Het enig nadeel aan deze spray is dat het ook geschikt is voor katten, maar dat dat in de praktijk toch niet zo is. Is de spray goed werkzaam? Nou en of! Maar het aanbrengen bij katten is vervelend, omdat het tuitje waar de spray uitkomt net zo is als een plantenspuit. En welke kat vindt het nu fijn om op die manier te worden besproeid?

Gebruik de spray maar gewoon lekker op de hond en kies een andere voor je kat, dan is er niets aan de hond. Bestel de spray nu direct door de link hieronder te volgen:

De beste vlooienspray voor katten

Een vlooienprobleem kan al snel als overweldigend worden ervaren: eerst een paar vlooien op de je kant, dan kriebel aan de schenen en voor je het weet zitten ze overal. Wacht met het behandelen van vlooien is beslist geen goede optie. Hoe langer je wacht, hoe erger je vlooienprobleem wordt.

Er is een breed scala aan vlooienbestrijdingsmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen om snel van vlooien af te komen. Een van de meest effectieve en snelst werkende is de vlooienspray.

Katten laten zich niet even makkelijk sprayen als dat honden dat laten doen. Daarom is de door mij gekozen beste vlooienspray voor katten goed op katten te sprayen.
Katten laten zich niet even makkelijk sprayen als dat honden dat laten doen. Daarom is de door mij gekozen beste vlooienspray voor katten goed op katten te sprayen.

Heel mijn leven heb ik katten gehad die buiten mochten komen, dus vlooiensprays voor katten is iets waar ik erg goed over mee kan praten. Naast effectiviteit en gebruiksgemak, is het toelaten van het besproeid worden nog weleens een probleem bij katten. Om de beste vlooienspray te kiezen heb ik dat criterium dis extra meegewofen.

Het is ook belangrijk om extra aandacht te besteden aan hele jonge of juiste oudere katten bij het kiezen van een vlooienspray, omdat deze mogelijk gevoeliger zijn voor eventuele bijwerkingen. Het is echter altijd het beste om je kat zo snel mogelijk van vlooien te ontdoen, omdat vlooienbeten groot ongemak kunnen veroorzaken.

Met dit alles in het achterhoofd, kies ik als beste vlooienspray voor de kat:

Frontline Spray Anti Vlooienmiddel

Klik hier om Frontline Spray Anti Vlooienmiddel op bol.com te bekijken en te bestellen.

Frontline is met gemak de meest bekende producent van vlooiensprays en andere vlooienbestrijdingsmiddelen zoals druppels.

De werking van Frontline is als geen ander: het middel blijft tot wel 3 maanden na het sprayen werkzaam. Je kunt het bij klachten blijven sprayen omdat overdosering volgens de producent bijna niet mogelijk zou zijn. Daarnaast blijft het middel ook na het baden werkzaam, dus erg handig in gebruik.

Frontline spray heeft als werkzame stof het middel Fipronil wat een beproefde anti-vlooien middel is. Zoals ik in mijn artikel over resistentie tegen Frontline en Fipronil heb geschreven, is resistentie totaal niet aan de orde. Na het spray is je kat na 24 uur al zo goed als vlooienvrij. Een echte aanrader dus!

Het grootste voordeel van deze vlooienspray voor katten is dat het een opzetstuk heeft dat ervoor zorgt dat de spray er iets meer gedoseerd uitkomt. Katten schikken er dan ook niet van en laten zich gemakkelijk besproeien. Een tip voor de moeilijke kat dus.

Als enig nadeel kan ik noemen dat het ongeveer 24 uur duurt voordat de vlooien van je kat zijn, maar daarna zijn ze ook echt weg. Een afweging die je moet maken, maar vanwege de extreem goede werkzaamheid, zou ik het toch echt doen. Bestel de spray nu direct door de link hieronder te volgen:

De beste vlooienspray voor het huis

De belangrijkste factor voor een vlooienspray voor in het huis waar je op moet letten, is veiligheid. Je gaat het immers op allerlei oppervlakten in huis spuiten waar mensen en huisdieren kunnen komen. Het moet dus, naast een goed werkzame spray, ook een veilige spray zijn.

Het belangrijkste om wat dit betreft te onthouden is om zorgvuldig het etiket en de gebruiksaanwijzingen te lezen.

Gelukkig wordt de markt voor vlooienbestrijdingsmiddelen sterk gereguleerd, dus in Nederland zit het qua effectiviteit en veiligheid van de spray over het algemeen wel goed.

Waar moet een goede vlooienspray voor in huis aan voldoen? Het moet veilig en goed werken, het mag niet niet vettig zijn en je wilt dat het een beetje goed ruikt. De vlooienspray komt immers overal in huis terecht, dus je wilt er zeker van zijn dat het aan bovenstaande eigenschappen voldoet.

En, trouwens, wat ook nog erg belangrijk is voor een vlooienspray voor het huis, is dat het een beetje betaalbaar is. Je gaat het toch op een aardig oppervlak gebruiken en als het snel op is en veel kost, is dat ook niet ideaal.

Alle hierbovengenoemde criteria in acht genomen hebbende, is de beste vlooienspray voor in het huis…

Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding

Klik hier om Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding op bol.com te bekijken en te bestellen.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik best een fan van de vlooienbestrijdingsmiddelen van Beaphar. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik de Beaphar Vlooienspray voor in huis dan ook aanraad als beste vlooienspray voor in huis.

Deze vlooienspray voor in huis is wat mij betreft de beste omdat het aan alle criteria voldoet die ik belangrijk vindt: het werkt perfect, het werkt snel, tast de behandelde oppervlakten niet aan en is vrijwel overal te gebruiken.

Als enig nadeel kan ik alleen maar noemen dat het middel een vrij synthetische geur heeft. Niet echt vies, maar je merkt wel dat er in huis “iets is gespoten”. Voor mij geen enkel probleem, ik doe wel een raampje open.

Bestel de beste vlooienspray voor in huis nu direct door deze link te volgen:

Kan ik een vlooienspray rechtstreeks op mijn hond of kat gebruiken?

De meeste sprays zijn veilig voor direct gebruik op de vacht van een kat, maar het blijft belangrijk dat je de verpakking zorgvuldig leest voordat je dit doet.

De door mij in dit artikel genoemde vlooiensprays voor honden en katten zijn sowieso geschikt voor rechtstreeks gebruik op je hond of kat.

Hoe dan ook, als tip moet ik je wel meegeven om goed het hoofdje van je hond of kat te ontzien. Niet rechtstreeks in het gezicht spuiten. Als alternatief kan je de spray op een kam of borstel spuiten en het dan aanbrengen.

Hoe haal ik het meeste uit een vlooienspray?

Vergeet niet dat een vlooienspray veel betere resultaten zal opleveren als het wordt gebruikt in combinatie met andere effectieve methoden om vlooien te bestrijden. Je wilt in heel het huis en bij alle huisdieren een omgeving creëren waarin vlooien niet kunnen overleven.

Dit zou een veel te lang artikel worden als ik, naast de beste vlooiensprays, ook nog eens een heel plan om vlooien te bestrijden moet geven. Daarom verwijs ik je door naar mijn andere artikelen op dit gebiedt, neem rustig eens een kijkje naar de volgende pagina’s:

Wat zijn de werkzame stoffen in vlooiensprays?

Vlooiensprays die je op je huisdieren of in huis gebruikt moeten veilig zijn en geschikt zijn voor het gebruik dat jij voor ogen hebt. Lees dan ook altijd de gebruiksaanwijzingen goed door en let op de werkzame stof.
Vlooiensprays die je op je huisdieren of in huis gebruikt moeten veilig zijn en geschikt zijn voor het gebruik dat jij voor ogen hebt. Lees dan ook altijd de gebruiksaanwijzingen goed door en let op de werkzame stof.

Pyrethroïden zijn een vorm van door de mens gemaakte pesticiden die vergelijkbaar zijn met het natuurlijke pesticide dat in Chrysanten voorkomt. Van nature komt dit middel dus in planten voor. Dit bestrijdingsmiddel verstoort de normale werking van het zenuwstelsel waardoor de vlooien komen te overlijden.

Pyriproxyfen werkt als een hormoon bij insecten en verstoort hun groei. Het is een groeiregulator voor insecten die voornamelijk de larven en de eieren aantast. Dit middel is dus zeer geschikt voor het aanpakken van groot vlooienprobleem in huis omdat het de bron aanpakt: de vlooieneieren.

Middelen op basis van siliconen worden ook vaak ingezet. Dit als alternatief voor giftige stoffen. Siliconen zijn werkzaam tegen vlooien doordat deze iets plakkerige substantie de vlooien en hun larven vastzet. Doordat ze zich niet kunnen bewegen, kunnen de eieren niet uitkomen kunnen de volwassen vlooien zich niet voortplanten.

Fipronil is volgens mij de bekendste werkzame stof voor in vlooiensprays, dus deze wil ik even apart benoemd hebben. Ook dit middel werkt in op het zenuwstelsel van vlooien, waardoor het meer effectief is tegen volwassen vlooien en larven.

Wil je meer weten over de zogenaamde omgevingsspray, vlooiensprays die je in huis kunt gebruiken, maar die niet voor rechtstreekse toepassing op je hond of kat zijn bedoeld? Lees dan voor meer informatie mijn artikel over Omgevingssprays tegen vlooien.

Waarom vlooiensprays gebruiken?

Vlooiensprays zijn ontzettend eenvoudig in gebruik. Het is een kwestie van het busje even schudden en het vervolgens op het oppervlak waar je het wilt gebruiken aanbrengen. Klaar.

Wat ook fijn is bij het gebruik van een vlooienspray is dat je er ook nog eens de moeilijk bereikbare plekken in huis makkelijk onderhanden kan nemen. Die hoeken en kiertjes waar vlooien zo van houden zijn prima met de vlooienspray te bereiken.

Ten slotte, je kan nog zo goed stofzuigen en schoonmaken, maar als je dan toch onverhoopt ergens een vlo ziet springen kan je er heel gemakkelijk en gericht een vlooienspray op loslaten.

Een grondige aanpak is meer dan alleen een vlooienspray

Zodra vlooien het huis binnenkomen, moet je direct overal actie ondernemen. Een paar vlooien kunnen zich heel gemakkelijk tot een grote vlooienplaag ontwikkelen.

Het is dan ook erg belangrijk dat je niet alleen die plekken aanpakt waar je vlooien hebt gezien, maar gelijk heel het huis en alle huisdieren onder handen neemt. Waar je een vlo hebt gezien, zitten er zeker veel meer dan je denkt.

Een integrale vlooienbehandeling, bestaat uit het bestrijden van vlooien binnenshuis, op je huisdieren en in de tuin of op het balkon. Sla geen ruimten of dieren over, want dan ben je binnen de kortste keren weer terug bij af!

Ervaringen met vlooiensprays

Heb je nog vragen? Laat hieronder een berichtje achter en mijn lezers of ik helpen je graag verder.
Heb je nog vragen? Laat hieronder een berichtje achter en mijn lezers of ik helpen je graag verder.

Wat zijn jouw ervaringen met het gebruik van vlooiensprays? Welke werken en welke zijn waardeloos? Ben je na het gebruik van de spray van de vlooien af gekomen of heb je er meer voor moeten doen? Deel jouw ervaringen met ons zodat er er van kunnen leren.

Heb jij aan de hand van dit artikel nog vragen over vlooiensprays, of heb je hulp nodig om van een vlooienplaag af te komen? Laat hieronder een berichtje achter en wij doen ons best om je te helpen.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie