Ervaring met mierenbestrijdingsmiddelen van HG

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Ervaring Mierenbestrijdingsmiddelen HG

Er zijn een groot aantal mierenbestrijdingsmiddelen op de markt. Het bekendste merk van producten om mieren te bestrijden is ongetwijfeld HG. HG heeft de volgende producten: HG X mierenlokdoos, HG X Mierenpoeder en HG X Spray tegen mieren. In dit artikel geven wij de ervaringen van gebruikers van deze artikelen van HG weer en geven wij advies over de aanschaf van mierenbestrijdingsmiddelen van HG.

HG mierenspray ervaring

Overweeg je een HG Mierenspray te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen je graag verder door het geven van onze ervaring alsmede de ervaringen van andere klanten met het product.

Het aanpakken van mieren kan lastig zijn, zeker wanneer je last hebt van een flinke plaag. Maar uit onze ervaring blijkt dat je met De HG mierenspray een streepje voor hebt.

HG X Spray tegen mieren

De mierenspray van HG heet HG X Spray tegen mieren en is online verkrijgbaar via bol.com.

Deze mierenspray van HG is alleen voor gebruik in huis. De spray bevat de werkzame stoffen Permethrin (0,25%) en Tetramethrin (0,05%). Deze giftige stoffen doden de mier vrijwel direct na contact. De spray zou 4 tot 6 weken werkzaam moeten blijven, maar de behandelde oppervlakten mogen niet schoon worden gemaakt.

Voordelen van HG X Spray tegen mieren

 • Lange werkingsduur van 4 tot 6 weken
 • Zeer makkelijk in gebruik, lees hier het etiket
 • Doodt mieren direct

Nadelen van HG X Spray tegen mieren

 • De spray kan dodelijk zijn voor katten en voor vissen
 • Contact met overige huisdieren en kinderen ook vermijden
 • Niet geschikt voor het gebruik van grote oppervlakten

Ervaring van gebruikers van HG spray tegen mieren

Ik mis een langdurige werking.Na 2/3 dagen weer opnieuw moeten behandelen.Ik ga verder zoeken naar een langduriger werkend middel.

Jannes

Snelle levering en het product werkt goed. Ik heb geen last meer van mieren in huis.

Marlou

Doet precies dat wat het moet doen, de mieren zijn weg en na 2 weken nog niet terug gekomen

Bernard

Dit middel is zeer effectief tegen bestrijding tegen mieren op langdurige periode.

Lacsap

Bovenstaande is een greep uit de ervaring met de HG mierenspray. Net zoals wij zijn de gebruikers van mening dat het middel prima werkt en doet wat je er van mag verwachten. Het grootste nadeel is dat het schoonmaken van de behandelde oppervlakten ervoor zorgt dat je opnieuw moet sprayen. Niets aan te doen!

HG X Mieren producten

HG mierenpoeder ervaring

Op zoek naar een HG Mierenpoeder? Wij helpen je graag verder! Een goede mierenpoeder is altijd handig om in huis te hebben. Het is eigenlijk veel breder inzetbaar dan een spray of een lokdoos omdat je mierenpoeder eigenlijk altijd wel met water kunt mengen om er zelf een spray van te maken. Doe er een lokstof zoals suiker bij en je kunt je eigen lokdoos maken. Een veelzijdig product in de strijd tegen een mierenplaag

In de paragrafen hieronder lees je onze ervaring met de mierenpoeder van HG alsmede de ervaringen van andere mensen.

HG mierenpoeder ervaring

De mierenpoeder van HG heet HG X Mierenpoeder en is online te bestellen via bol.com.

Volgens de verpakking is het gebruik van de mierenpoeder bestemd voor buitenshuis. Het is echter onze ervaring dat de mierenpoeder prima binnenshuis gebruikt kan worden. Sterker nog, wij hebben ervaren dat wanneer je een mierennest in huis hebt dit product onmisbaar kan zijn! De werkzame stof is Deltamethrin (0,05%) dat een gif is welke direct op de mier inwerkt.

De mier neemt de stof mee naar zijn nest en daardoor raken ook de andere mieren met het gif besmet. Al na een uur zie je de eerste doden mieren en na een week kan het hele mierennest uitgeroeid zijn

Voordelen van HG X mierenpoeder

 • Doodt heel het nest
 • Lange werkingsduur van maximaal 4 weken
 • Zeer veelzijdig in gebruik
 • Doodt mieren binnen een uur
 • Zeer geschikt voor het gebruik van grote oppervlakten

Nadelen van HG X Mierenpoeder

 • De mierenpoeder kan dodelijk zijn voor bijen en voor vissen
 • Contact met overige huisdieren en kinderen ook vermijden
 • Niet geschikt als natuurlijk bestrijdingsmiddel of in biologische tuinen

Ervaring van gebruikers van HG mierenpoeder

Goed spul kan wel in een strooi doosje of potje verder goed .

Joop

Ik heb dit product gebruikt in combinatie met de spray van HG. Na slechts 1 keer gebruik geen last meer gehad van de mieren. Ik heb de nesten ook bestrooid en besprayt. Ze zijn wel op een kreupelende en pijnlijke manier overleden, maar ik heb het op een biologische manier geprobeerd voor 3 weken en ze waren niet weg te krijgen…dan maar kwaadschiks….

Sharmilla

Werkt goed heb hem vorige jaar gebruikt in de zomer na een hele mieren kolonie in mijn keuken. Ook al hield ik echt alles goed schoon. Na het gebruik geen last meer op de nesten gestrooid en elke keer herhalen als het heeft geregend. Nu weer last ervan maar gelijk de poeder gestrooid op de mierenest hopelijk blijven ze dan weg.

Sushu

Het geeft opvallende witte vlekken op het terras.
Het werkt wel, maar na een beetje regen of dauw is de werking voorbij en blijft een nutteloze vlek over.

Computerkoper

Bovenstaand een aantal ervaringen met HG mierenpoeder. Wij delen de terechte enthousiasme van de bovenstaande gebruikers voor dit product. Het werkt goed en het werkt snel. Al helemaal wanneer je een mierennest in huis of in de tuin hebt, dan kan je dat met de mierenpoeder erg goed aanpakken. Wel hebben wij het idee dat het gebruik van mierenpoeder minder makkelijk is dan gedacht. Wij raden dus aan om het etiket en de verpakking goed door te nemen.


HG X Mieren producten

HG lokdoos ervaring

Wil jij een HG lokdoos aanschaffen en ben je op zoek naar meer informatie? Hieronder vind je alles dat je moet weten om een goede keuze te maken! Het is altijd goed om in de zomermaanden een lokdoos achter de hand te hebben voor wanneer de mieren weer eens komen kijken. Maar de mierenlokdoos van HG is ook zeer effectief om de bron -de mierennest of mierenhoop- zeer grondig te bestrijden.

Hieronder lees je onze ervaring met de HG lokdoos en waarom wij zo enthousiast zijn. Daarnaast hebben wij de ervaringen van een aantal klanten voor je verzameld.

HG lokdoos ervaring

De lokdoos van HG heet HG X Mierenlokdoos en bestel je nu direct via bol.com.

De mierenlokdoos van HG is bestemd voor zowel gebruik binnen als buiten. De lokdoos bevat een langzaam werkende stof waardoor de mieren het middel meenemen naar hun nest en daar het hele nest tegelijk wordt bestreden. De lokdoos is zeer eenvoudig in gebruik:

 1. Verwijder de folie om de mierenlokdoos en open deze door de 4 lipjes af te breken.
 2. Plaats vervolgens de HGX mierenlokdoos op een beschutte plaats waar veel mieren voorkomen.

Vanwege de eenvoud van het product vinden wij de lokdoos veel geschikter dan de mierenpoeder voor een onervaren persoon. Daarnaast is de gewoon erg goed. Er zitten in de verpakking twee lokdozen en dat is meel dan voldoende om een gemiddelde mierenplaag te bestrijden

Voordelen van HG X Mierenlokdoos

 • Roeit heel het nest uit
 • Lange werkingsduur
 • Doodt mieren binnen een uur
 • Zeer geschikt voor het gebruik van middelmatige oppervlakten
 • Hoewel je kinderen en huisdieren uit de buurt van de lokdoos moet houden, kunnen zij veel moeilijker met de inhoud in contact komen dan bij het gebruik van een mierenspray of een mierenpoeder.
 • Zeer eenvoudig in gebruik

Nadelen van HG X Mierenlokdoos

 • Niet geschikt als natuurlijk bestrijdingsmiddel of in biologische tuinen

Ervaring van gebruikers van HG Mierenlokdoos

De mierenlokdoos van HG werkt goed en je bent snel van het probleem afgelost. Ik had eerst een merkloos mierenlokdoos uitgeprobeerd en dat werkte totaal niet, daarom dacht ik eerst dat deze ook niet zou helpen, maar ik ben blij dat ik het uitgeprobeerd heb. Wel heb ik een doosje ook in de tuin uitgeprobeerd, maar daar leek het niets te doen. Dat kan omdat ik wellicht het doosje niet op een goede plek heb gezet of dat een te weinig was.

Nilo

na alle last van mieren beu te zijn dit hg verdelgingsmiddel aangeschaft binnen twee dagen was alles opgelost ik beveel dit dan ook zeer aan en ben 100 % tevreden

Misterjacuzzi

Eerst een andere geprobeerd van ook een bekend merk maar deze werkte helemaal niet. De mieren liepen er gewoon langs. Deze werkte al na 2 dagen. Vrijwel geen mieren meer gezien.

Tom

Binnen een dag al veel minder last van mieren, ik had niet verwacht dat het zo snel zou werken. Het doosje staat nu een paar weken en de mieren komen niet terug

Marjolein

Bovenstaande de ervaring van de gebruikers van HG lokdoos voor mieren. Eigenlijk zijn de mensen er erg tevreden mee en wij zijn dat ook. Het middel is simpelweg overal inzetbaar, pakt het probleem ook bij de bron aan, is goedkoop en doet wat het zegt. Wat wil je nog meer?


Welk middel van HG moet ik nu kiezen?

Tja, zoals altijd ligt dat er maar net aan! Kort gezegd zien wij het als volgt:

Hier en daar last van een loslopende mier in huis, op het balkon of in de tuin? Schaf dan de spray aan.

Een groot mierenprobleem in huis? Schaf dan de spray en de lokdoos aan.

Een groot mierenprobleem buitenshuis? Koop dan de mierenpoeder OF de lokdoos.

De lokdoos is het makkelijkst in gebruik, dus weet je het even niet meer: Ga dan voor de lokdoos.

Let wel, gebruik een lokdoos nooit in combinatie met andere middelen. Dat komt omdat je juist wilt dat mieren van de lokdoos gebruik maken. wanneer je andere middelen gebruikt, kunnen de mieren gedood worden of schikt het de mieren af. Dat willen we voorkomen. We willen juist dat zij het stofje in de lokdoos meenemen naar het nest of andere mieren.

Deel jouw ervaringen met mierenbestrijdingsmiddelen van HG

Je hebt nu onze ervaring en de ervaringen van anderen met middelen van HG tegen mieren gelezen. Wij zijn erg benieuwd naar jou ervaringen en wisselen hierover graag met jou van gedachten. Laat hieronder een berichtje achter!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

4 gedachten over “Ervaring met mierenbestrijdingsmiddelen van HG”

 1. Beste Peter,

  een aantal hele grote planten overwinteren in mijn huiskamer en helaas ook de mieren. kan ik de diatomeenaarde ook binnenshuis gebruiken?
  de planten kunnen allemaal een aantal dagen droog staan. hoe lang duurt het dat het middel werkt?
  alvast dank voor jouw reactie,

  groetjes, Giselheid

  Beantwoorden
  • Beste Giselheid,

   Diatomeenaarde werkt direct. Zodra er een mier mee in aanraking komt, droogt het uit.

   Wanneer de plant droog is, verspreid je de poeder erop of eromheen. Na het water geven -en wanneer de plant droog is- herhaal je dit weer. Ga zo door tot de mieren weg zijn.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden
 2. Hallo, vorige vrijdag onze hele tuin behandeld met aaltjes. Helaas vandaag weer veel mierennesten met rode mieren ontdekt. Heeft het zin hg poeder te proberen? Moet ik dan ook het hele gazon behandelen?

  Beantwoorden
  • Beste Kelly,

   Dat lijkt me een prima idee. Het duurt trouwens wel even voordat de aaltjes zich hebben verspreid en goed beginnen voort te planten. En daarbij, aaltjes werken eigenlijk alleen afstotend op de plekken waar je ze hebt verspreid. Wat je vaak ziet met aaltjes is dat de mieren zich dan gaan verplaatsen.

   Mijn aanraden zou een poeder of wat strategisch geplaatste lokdozen zijn.

   Succes!

   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie