Kan de wasmachine vlooien en vlooieneitjes doden?

Deel dit bericht op Pinterest:

wasmachine vlooien en vlooieneitjes

Vlooien in en om huis is een van de vervelendste problemen die je aan je woning kunt hebben. Ze zijn moeilijk te vinden vanwege hun kleine formaat en hun schuchtere instelling. Vlooien zijn ondanks hun grootte verrassend mobiel, ze kunnen namelijk erg ver springen.

Het gebruik van de wasmachine is een goede oplossing om een ​​vlooienbesmetting tegen te gaan, maar helpt het eigenlijk om alle vlooien en vlooieneitjes die erin zitten te doden?

Het antwoord is “ja”, mits je de wasmachine op de juiste manier gebruikt:
– Stel de warmst mogelijke temperatuur in
– Gebruik een geschikte zeep
– Vermijd “snelle programma’s”, maar laat de was lang genoeg draaien

Vlooien, hoewel ze over het algemeen geen schade toebrengen, zijn uiterst ongewenste insecten om in huis te hebben. Ze zijn buitengewoon lastig om te bestrijden, wat erg vervelend is voor wanneer je er snel vanaf wilt.

Je leest weleens dat vlooien ziekten kunnen verspreiden en, hoewel dat klopt, komt dat maar zelden voor. Vaker zal je last hebben van de vervelende jeuk die vlooienbeten veroorzaken.

Sommige mensen zijn allergisch en dan kunnen de bijwerkingen van muggenbeten stukken heftiger zijn. Hoe dan ook, betekent dit dat je een vlooienprobleem onmiddellijk aan moet pakken.

Het goede nieuws is dat een vlooienprobleem in huis goed kan worden aangepakt met onder meer – de wasmachine en de droger. Hieronder lees je daar van alles over!

Voor de mensen die hier terecht zijn gekomen omdat ze geprobeerd hebben om een kledingstuk of iets anders in de wasmachine te doen en daardoor last kregen van vlooien of vlooieneitjes in de wasmachine, ook zij kunnen door onderstaande tips van het probleem af komen.

Hoe moet je met gebruik van de wasmachine vlooien van kleding verwijderen

Vlooien zijn vervelend voor zowel dieren als mensen. Het volledig bestrijden van een vlooienprobleem is helaas niet erg eenvoudig. Het is niet zozeer dat ze erg schadelijk zijn, maar doordat vlooien zich makkelijk kunnen vermenigvuldigen, kom je er maar lastig vanaf.

Volgens wetenschappelijke onderzoek produceert een vrouwelijke vlo tot 2000 eieren gedurende heer levensduur van ongeveer 100 dagen. Het vervelende is dat ze bijna overal in huis kunnen voorkomen. Niet alleen in de vacht van huisdieren, maar ook op banken, tapijten, bedden, kleding en in de tuin.

Voeg Dettol Perfecte Hygiëne aan de was toe voor extra hygiëne! Maak gebruik van deze hygiënische wastoevoeging van Dettol om van vlooien af te komen!

Vlooien gedijen het beste in warmere, vochtige en donkere omgevingen. Dit betekent dat de behandeling van een vlooienprobleem vrij gedetailleerd moet zijn en zowel binnen het huis zelf als daarbuiten. Het is daarbij erg belangrijk om de mogelijkheid van een terugkerend probleem zoveel mogelijk tegen te gaan.

Je kleren kunnen heel gemakkelijk ten prooi vallen wanneer vlooien ermee in aanraking komen. Het beste is vlooien te bestrijden met water, want daar kunnen zij beslist niet tegen. Alleen het onderdompelen van je kleding in water is niet voldoende. Daar is meer voor nodig omdat je ook de eieren aan moet pakken, want anders heb je de vlooien zo weer terug.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde soorten eieren erin slagen om dagenlang in leven te blijven, ook al is het kledingstuk volledig ondergedompeld geweest. Je moet zeep erbij gebruiken om . De wasmachine is de beste optie voor het desinfecteren van kleding, kussens, handdoeken, beddengoed en meer. In de wasmachine kan je gemakkelijk besmette kleding doen en de vlooien en eitjes doden.

Het zou voor vlooien wel heel erg lastig zijn om een wasbeurt te overleven. De chemicaliën in verschillende wasmiddelen en wasverzachters helpen je vlooien en vlooieneitjes te elimineren.

Het meest effectief gebruik van de wasmachine is om een ​​programma aan te zetten dat gebruik maakt van hoge temperaturen, veel water en zo lang mogelijk duurt. De combinatie van de wasmachine en daarna de droger is vanwege de grote temperatuurschommelingen ideaal.

Op deze manier win je de moeilijke strijd tegen vlooien, hun eieren en larven!

Een wasmachine is een essentieel wapen tegen een vlooienprobleem. Vergeet trouwens de droger niet!
Een wasmachine is een essentieel wapen tegen een vlooienprobleem. Vergeet trouwens de droger niet!

De rol van de wasmachine bij een vlooienprobleem

Een van de allereerste stappen om van vlooien af ​​te komen, is door alle mogelijke kleding, beddengoed en andere textielartikelen te verzamelen. Denk daarbij ook aan textiel dat voor huisdieren worden gebruikt zoals een overtrek van de hondenmand. Dit textiel moet in goed afgesloten zakken worden bewaard totdat ze een was- en droogronde hebben doorlopen. Heb je geen droger, dan adviseer ik toch om liever twee keer te wassen.

Hoewel je nooit 100% kan garanderen dat alle vlooien die zich in de wasmachine en droger bevinden, het niet zullen overleven. Maar je kunt er zeker van zijn dat hun overlevingskansen zeer klein zijn. De mix van heet water en wasmiddel zou voldoende moeten zijn om de vlooien en de eieren te doden die mogelijk op de kleding of het beddengoed zijn gelegd.

Hier zijn enkele snelle tips om jezelf de best mogelijke kans te geven om van de vlooien af ​​te komen die je kleding en beddengoed tot hun woonomgeving hebben gemaakt.

Gebruik de hoogt mogelijke temperatuur bij het wassen

Gebruik de hoogste watertemperatuur die het wasgoed aankan. Elk kledingstuk,beddengoed en de meeste andere textielsoorten worden voorzien van een label met aanbevelingen voor de temperatuur van de wasmachine.

Wasgoed dat een cyclus met een te hoge watertemperatuur doorloopt, kan schade oplopen zoals krimpen en vervagen. Let dus goed op bij het wassen, maar schroom niet om op de hoogste -veiligste- temperatuur te zitten.

Doe niet te veel was tegelijk

Aanrader:Dettol Perfecte Hygiëne Voeg dit middel aan de was toe tegen vlooien! Maak gebruik van deze hygiënische wastoevoeging van Dettol om van vlooien af te komen!

Vul de wasmachine niet met te veel wasgoed in één cyclus. U wilt niet dat het wasgoed vast komt te zitten in de trommel, omdat dit kan voorkomen dat het warme water en het wasmiddel goed worden verdeeld. Als er veel kleding en beddengoed is om te wassen, kun je het beter verdelen over meerdere wasbeurten.

Gebruik ook de droger

Achteraf, na het wassen, wasgoed in de droger doen is een effectieve volgende stap om van vlooien af te komen. Dit komt omdat je de vlooien en hun eieren opnieuw aan hoge temperaturen blootstelt en daardoor meer kans hebt op succes. Daarnaast speelt ook het grote en snelle temperatuur verschil een rol.

De droger is dan ook een zeer effectief middel naast de wasmachine om van vlooien af te komen.

Hoe langer je wast, hoe beter het is om van vlooien af te komen

Hoe langer je was, des te langer de vlooien en de eitjes aan de hitte en het water worden blootgesteld. Het is aantrekkelijk om een korte, zuinige wasprogramma te gebruiken, maar dat is zeker niet het beste wanneer je de wasmachine tegen vlooien inzet. Hoe langer, hoe beter!

Heb je wasgoed dat bestand is tegen bleek? Maak dan vooral van bleek gebruik!

Bleek is zeer dodelijk voor vlooien. Heb je dan ook wasgoed dat bestendig is tegen bleek, maak daar dan gebruik van. Voeg 200 ml bleek toe aan de was en je vlooienprobleem zal nog sneller zijn afgelopen

Wat kun je -naast de wasmachine- nog meer doen tegen vlooien

Voeg Dettol Perfecte Hygiëne aan de was toe voor extra hygiëne! Maak gebruik van deze hygiënische wastoevoeging van Dettol om van vlooien af te komen!

Er zijn verschillende methoden om vlooien uit je huis te verwijderen, maar voor het beste resultaat en de zekerheid dat je ze hebt verwijderd, moet je een goed plan hebben.

Houd er rekening mee dat maar 10% van de aangetroffen vlooien volwassen zijn, de rest zijn larven of eieren die in je huis uit zullen komen als je ze niet doodt. Het totale plan omvat de behandeling van de meest voorkomende plaatsen van vlooien, het vernietiging van de bestaande vlooien en het voorkomen dat het probleem weer de kop op kan doen. Hoe pak je dat aan?

Stofzuigen – Hoe vaker je de vloer en tapijten schoonmaakt, hoe groter de kans dat er geen vlooien in huis zijn. Richt je vooral op de plaatsen waar huisdieren rusten, alle bedden en zitplaatsen, de randen van de kamers, alle vloeren en de moeilijk bereikbare plaatsen rond het meubilair. Zorg er dan voor dat je stofzuiger-zak in de vuilnisbak gooit en dat je deze buiten zet.

Was regelmatig de meest aangedane plaatsen. Het gebied rond de mand van eventuele huisdieren is het belangrijkst. Reinig het heel goed of vervang het indien mogelijk door een nieuwe. Zorg ervoor dat alle kleding, beddengoed, handdoeken, gordijnen, dekens en ander textiel wekelijks wordt gereinigd.

Houd de omgeving van waar je huisdieren slapen goed in de gaten. Huisdieren zijn vaak de aanstichters van een vlooienprobleem.
Houd de omgeving van waar je huisdieren slapen goed in de gaten. Huisdieren zijn vaak de aanstichters van een vlooienprobleem.

Vergeet de tuin of het balkon niet! Heb je een tuin of een balkon, vergeet dan ook niet deze plaatsen grondig te reinigen. Focus je niet alleen wat er binnenshuis gebeurt, maar ook buiten. Laat je de hond of de kat vaak in de tuin? Dan kan het een goed idee zijn om ze -totdat je het vlooienprobleem hebt opgelost- binnen te houden.

Ten slotte kan je gebruik maken van een van de vele Natuurlijke huismiddelen tegen vlooien zoals in dit door mij geschreven artikel staan. Door er je voordeel mee!

Veelgestelde vragen over vlooien en wasmachines

Hier zijn enkele andere veelgestelde vragen die mensen hebben als het gaat om het gebruik van wasmachines en drogers om vlooien aan te pakken.

Welk temperatuur doodt vlooien het beste

Een wasmachinetemperatuur van 35 ° C of warmer zou voldoende moeten zijn om de vlooien en de vlooieneitjes te doden. Bij de meeste wasmachines kan je de watertemperatuur tot 60 ° C of hoger instellen, maar houd er rekening mee om deze temperaturen alleen te gebruiken als je wasgoed er tegen kan. Dergelijke hoge temperaturen kunnen leiden tot schade aan het wasgoed.

Hoe lang kunnen vlooien op kleding leven?

Vlooien zullen eigenlijk niet zo lang op de kleding van mensen verblijven. Ze moeten periodiek eten, zodat ze hoogstwaarschijnlijk maximaal een dag op de kleding van mensen blijven totdat ze hun volgende maaltijd gaan opzoeken. Vlooieneitjes daarentegen zullen er langer op blijven zitten.

Dat gezegd hebbende, is het nog steeds erg belangrijk om alle kleding en ander textiel je huis te wassen.

Klopt het dat je last van vlooien kan hebben ook als je geen huisdieren hebt?

Dat kan zeker. Niet alleen huisdierenbezitters kunnen last hebben van vlooien in en om huis. Een vlooienprobleem kan iedereen overkomen. Lees ook eens mijn artikel Ik heb vlooien in huis, maar geen huisdieren. Hoe kan dat? om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Bestaan er ook vlooien met vleugels?

Nee, die bestaan niet. Vroeger (in een heeeel ver verleden) hadden vlooien wel vleugels, maar door de evolutie zijn die weer weg. Wel kunnen vlooien ontzetten ver springen. Dat lijkt misschien wel een beetje op vliegen! Lees hier meer over in mijn artikel Vlooien met vleugels, bestaan die?.

Wil je meer weten over vlooien? In mijn artikel Vlooienweetjes – veelgestelde vragen over vlooien lees je nog veel meer interessante weetjes over vlooien!

Wat zijn jouw ervaringen met vlooien en de wasmachine?

Zoals altijd ben ik ook nu weer benieuwd naar jouw ervaringen met het bestrijden van vlooien door gebruik te maken van de wasmachine. Is het jou gelukt om van vlooien af te komen door anders te wassen? Of ben jij zo iemand die er voor heeft gezorgd dat je nu met een wasmachine vol met vlooien zit?

Laat hieronder een berichtje achter en deel je tips en ervaringen met andere bezoekers van deze site. Heb je een vraag: stel ‘m!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

2 gedachten over “Kan de wasmachine vlooien en vlooieneitjes doden?”

 1. Beste Peter, helaas heb ik thuis last van vlooien (zonder dat er huisdieren zijn..) Ik hoop dat de vlooien zich niet lang kunnen voeden op mijn vriend en ik.

  Het lijkt onbegonnen werk om al het textiel in huis te wassen, maar ik moet er toch echt aan geloven. Een echt schone omgeving is er niet meer in huis, daarom voelt het gek om kleding te wassen om vervolgens te laten drogen in een kamer waar mogelijk vlooien zijn. En zonder droger/balkon/tuin duurt het heel lang voordat alle kleding gewassen is.

  Nu mijn vraag: Niet al mijn kleding kan op 60 graden, ik heb ook wollen kleding etc. In dit artikel staat ‘Een wasmachinetemperatuur van 35 ° C of warmer zou voldoende moeten zijn om de vlooien en de vlooieneitjes te doden.’ (Mijn wasmachine kan op 30, 40, 60 en 90 graden). In een ander artikel (ook geschreven door u) https://geenbeestjesmeer.nl/hoe-moet-je-vlooien-uit-kleding-verwijderen/ staat aangegeven ‘Vlooien, vlooieneieren en vlooienlarven zijn hardnekkige beestjes om vanaf te komen. Ze zijn relatief sterk en kunnen tegen een stootje. Met het wassen op 30 of 40 graden of een verkort wasprogramma kom je er niet.’ Wat is nu wijsheid? Textiel wat op 60 graden kan hierop wassen en overige kleding op 40 graden?

  Beantwoorden
  • Beste Franka,

   Met 35/40 graden doodt je heus wel het gros van de vlooien. In vrijwel alle gevallen zullen alleen de eventueel aanwezige vlooieneitjes het kunnen overleven.

   60 voor textiel en kleding op 40 is prima! Je beddengoed en dergelijke is het belangrijkst en die kun je vaak wat warmer wassen.

   Succes met de vlooien!

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie