5 Beste sprays om bedwantsen te bestrijden

Deel dit bericht op Pinterest:

Beste spray tegen bedwantsen

Op zoek naar de beste sprays om bedwantsen te bestrijden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel ga ik de 5 beste bedwantsensprays bespreken en geef ik voor iedere spray een resensie.

Aan de hand van dit artikel kan je een geschikte spray vinden om bedwantsen te bestrijden en die aan jouw wensten en eisen voldoet. Met de vele verschillende bedwantsensprays op de markt, kan je al gauw door de bomen het bos niet meer zien en ik hoop je met dat probleem te kunnen helpen.

Eerst geef ik je mijn absolute aanrader op het gebied van bedwantsensprays, daarna geef ik een overzicht van de top 5 sprays en wat algemene informatie over het bestrijden van bedwantsen door middelen van een spray. Ten slotte geef ik van de top 5 een gedetailleerde recensie.

Maar nu eerst voor de ongeduldige mensen die niet het hele artikel gaan lezen, eerst de allerbeste spray om bedwantsen te bestrijden.

De beste Relax Pets Knock Off

 • Doodt volwassenen bedwantsen en bedwantseieren
 • Wordt gebruikt door professionele ongedierte bestrijders
 • Speciale formule om bedwantsen in hun verstopplaatsen te bestrijden
 • Laat geen vlekken achter
 • Werkzaam tegen meerdere soorten kruipende insecten

Van de onderzochte bedwantsensprays, gaat mijn voorkeur uit naar Relax Pets Knock Off

Waarom is Knock Off de beste spray om bedwantsen te bestrijden?

De meeste sprays op basis werken of direct, of hebben een uitgestelde werking. Relax Pets Knock Off doet beide! Relax Pets Knock Off maakt gebruik van een capsule suspensie. Minuscule capsules brengen de gif precies waar het zijn moet en blijft daar lange tijd werkzaam.

Hierdoor werkt het middel beter op poreuze en vuile oppervlakken dan andere sprays en dring het tot diep in de schuilplaatsen van bedwantsen. Daarnaast is het middel beter bestand tegen vocht en hogere temperatuur dan andere sprays.

Dat deze spray vocht- en temperatuurbestendig is, is erg belangrijk. Daardoor is de spray perfect te gebruiken in combinatie met hitte om bedwantsen te doden. Bedwantsen met hitte bestrijden (leestip!) is in combinatie met deze spray de beste manier om je huis van bedwantsen te ontdoen!

Door de bijzonder goede werking is Relax Pets Knock Off met recht de allerbeste spray om bedwantsen te bestrijden.


Zie hieronder de volledige lijst met producten die we hebben beoordeeld.

Top 5 beste sprays om bedwantsen te bestrijden

Te weinig tijd om heel het artikel te lezen of wil je gewoon snel antwoord op je vraag?

Hieronder geef ik in een oogopslag weer wat mijn top 5 beste bedwantsensprays zijn. Voor een uitgebreide recensie van deze sprays, zal je nog even door moeten lezen.

Prima tegen bedwantsen!

Onmiddelijke werking

Veel voor weinig
Bedwantsen topper!

Doodt 99,9% van alle bedwantsen

Ook tegen eieren

Geschikt tegen bedwantsen!

Best beoordeeld

Werkt direct
Beste bedwantsenbestrijder!

Zeer effectief

Handzaam tegen bedwantsen!

Makkelijk in gebruik

Langdurige werking

Enige tijd dacht men dat we in de moderne wereld van bedwantsen af waren. Maar helaas blijkt dat niet het geval te zijn, sterker nog, bedwantsen zijn aan een ware opmars bezig.

Bedwantsen worden in verband gebracht met onhygiënische en onverzorgde woningen en mensen, maar dat is onterecht. Iedereen kan last van bedwantsen in huis krijgen.

In dit artikel lees je meer over bedwantsen, het bestrijden van bedwantsen en tenslotte een aantal recensies van de 5 beste sprays om bedwantsen te bestrijden.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die steeds vaker voorkomen en erg lastig zijn om zorgvuldig te bestrijden. Bedwantsen zijn vooral ’s nachts actief. De meeste mensen komen er de volgende dag, wanneer de jeuk begint, er pas achter dat zij bedwantsen in huis hebben.

Een bedwants doorloopt verschillende levensfasen. Je kunt bedwantsen dan ook van bijna niet zichtbaar klein tot ongeveer een halve centimeter hebben.

Volwassenen bedwantsen zetten op en worden rood na het bijten. Ze injecteren een eiwit in hun slachtoffer om te voorkomen dat de het bloed stolt, wat vaak de oorzaak is van de jeuk.

Bedwantsen kunnen ontzettend goed verstoppen en meestal komen mensen er pas achter wanneer het te laat is.

Hoe weet ik of ik bedwantsen heb?

De meeste mensen beseffen pas dat er iets aan de hand is wanneer ze gebeten worden en er een hele erge jeuk optreedt.

Het is niet ongebruikelijk om rode of zwarte vlekken op je matras te zien bij bedwantsen. De rode is vers bloed en de zwarte opgedroogd bloed in de vorm van bedwantsenontlasting.

Daarnaast kan je de kenmerkende witte, ronde bedwantseieren vinden. Die zijn vaak nog geen millimeter groot.

De meeste mensen die erachter komen dat ze bedwantsen hebben, raken in paniek en gaan van alles doen zonder erbij na te denken: hun matras weggooien of in een andere kamer slapen.

Beter is om in de kamer te blijven slapen en de bedwantsen aan te pakken. Dit voorkomt dat de bedwantsen zich over het hele huis gaan verspreiden. Wanneer jij de kamer verlaat, gaan ze naar een andere voedingsbron opzoek!

Nee, kies liever een geschikte spray uit dit artikel en ga met de spray en een goede stoomreiniger tegen bedwantsen (leestip!) de bedwantsen te lijf!

Wat zijn bedwantensprays?

Een bedwantsenspray is een spray op basis van insecticiden, een uitdrogingsmiddel of een plakmiddel die bedoeld is om bedwantsen te bestrijden.

De meeste sprays doden bedwantsen direct of na enkele minuten na contact. Sommige sprays hebben een blijvend effect van enkele uren tot enkele dagen. Ook de bedwantsen die daarna met de spray in aanraking komen gaan dood.

Sprays zijn heel effectief wanneer je ze op de juiste manier gebruikt. Hoe dat moet, lees je hieronder.

Hoe werken sprays om bedwantsen te bestrijden?

Er zijn globaal twee soorten sprays om bedwantsen te bestrijden: sprays te werken op basis van direct contact en sprays met een uitgestelde werking.

Sprays met een werking bij direct contact, doden de bedwantsen waar de spray mee in aanraking komt direct en heeft daarna geen werking meer. Deze sprays zijn vooral bedoeld om direct een bedewantsenplaag te bestrijden door hun aantallen te verminderen.

Sprays met een uitgestelde werking, blijven enige tijd werkzaam en hebben ook na het sprayen effect wanneer de bedwants met het behandelde oppervlak in contact komt. Dergelijke sprays zijn vooral bedoelde om bedwantsen in hun verstopplaatsen te bestrijden.

Een andere toepassing van sprays met uitgestelde werking, is om voor het slapen gaan rond je matras en je bed te sprayen. Dit houdt bedwantsen van je uit de buurt terwijl je slaapt.

Zijn sprays effectief om bedwantsen te bestrijden?

Of sprays tegen bedwantsen effectief zijn, hangt er vanaf waar je het voor wilt gebruiken en welke verwachting je erbij hebt.

De overgrote meerderheid van bedwantsen verstopt zich op plekken waar je met je spray niet direct bij kan. Dus als jij denkt dat je door dagelijks liters spray te gebruiken je van de bedwantsen afkomt, nee, dat niet.

Maar, als je de spray slim gebruikt, heb je er vel profijt van. Gebruik contact sprays om de bedwantsen die je ziet direct te doden. Hoe minder, hoe beter. Gebruik een spray met uitgestelde werking rond je bed, je matras en verstopplekken en je bestrijdt op deze manier ook nog eens de bedwantsen die zich verstoppen.

Doe je dit, samen met dagelijks stofzuigen en gebruik te maken van een goede stoomreiniger, dan ben je voor je het weet van de bedwantsen af!

Hieronder lees je de recensies van mijn top 5 sprays tegen bedwantsen.

#1 Relax Pets Knock Off


 • Doodt volwassenen bedwantsen en bedwantseieren
 • Wordt gebruikt door professionele ongedierte bestrijders
 • Speciale formule om bedwantsen in hun verstopplaatsen te bestrijden
 • Laat geen vlekken achter
 • Werkzaam tegen meerdere soorten kruipende insecten

Knock off van Relax Pets is mij keuze voor beste spray om bedwantsen te bestrijden. In vergelijking met andere bedwantsensprays heeft dit product als enige zowel een contactwerking als een uitgestelde werking en blijft bescherming bieden bij hogere temperaturen.

Dit is wat mij betreft het ultieme product om bedwantsen te bestrijden omdat het goed inzetbaar is naast een stoomreiniger. De stoomreiniger is de beste manier om een bedwantsenplaag integraal aan te pakken, dus samen met dit product een dodelijke combinatie voor bedwantsen!

Nadeel van dit product is dat het gif bevat en je daarom kinderen en huisdieren wel uit de buurt van behandelde oppervlakken moet houden.

#2 Provecta


 • Speciaal ontwikkeld om resistentie tegen te gaan
 • Wordt veel gebruikt in horeca en hotels
 • Blijft zeer lang werkzaam
 • Heeft een fysieke werking, dus is niet giftig

Provecta is mijn tweede keuze voor beste spray om bedwantsen te bestrijden. Maar daarnaast ook mijn eerste keuze voor een spray met fysieke werking. Dat betekent dat bedwantsen die ermee in aanraking komen door uitdroging en door het blijven plakken worden gedood en niet door gif.

Met dit middel heb je totaal geen last van resistentie!

Provecta is uitstekend te gebruiken om een hardnekkig bedwantsenprobleem op te lossen. Ook wanneer je eerst tevergeefs andere middelen hebt gebruikt. Daarnaast is deze spray niet giftig en dan ook zeer veilig in gebruik.

Gun jezelf een goede nachtrust en bestel deze topper nu!

Nadeel van dit product is dat het een concentraat is en dat je het dus voor gebruik moet mengen met water.

#3 Ecosect Bedwants Concentraat


 • Langste werkzaamheid van alle sprays: 3 maanden
 • Zuinig: met 1 liter concentraat (1 flesje) kan je 5 liter spray mengen
 • Ecologisch verwantwoord
 • Heeft een fysieke werking, dus is niet giftig

Ecosect Bedwants Concentraat is een goede keuze om met een kleine portemonnee zelf bedwantsen te bestrijden. Het middel werkt zeer lang op behandelde oppervlakte, laat behandelde oppervlakken hygiënisch schoon achter, ruikt niet en is ook nog eens ecologisch verantwoord.

Qua prijs-kwaliteit-verhouding is dit de duidelijke winnaar!

Nadeel van dit product is wel dat je het na gebruik moet afvegen om vlekvorming te voorkomen. Lees dus goed de instructies

#4 Rogis OGF Garlic


 • Millevriendelijk
 • Ook te gebruiken op planten
 • Heeft een preventieve en afstotende werking,

Rogis OGF Garlic is de juiste keuze voor milieubewuste mensen met een bedwantsenprobleem. Dit product is volledig natuurlijk en gemaakt op basis van knoflook. Van knoflook is bekend dat het bedwantsen afstoot.

Nadeel van dit product is de geur. Het is een product op knoflookbasis en daardoor kan de geur voor sommige mensen als vervelend worden ervaren.

#5 Cultivers Kaliumzeep


 • Bedoeld voor professioneel gebruik
 • Millevriendelijk en biologisch afbreekbaar
 • Verwijdert de beschermlaag van bedwantsen, waardoor ze uitdrogen en dood gaan
 • Betreft een jerrycan van 20 liter, voldoende om de hele bedwantsenplaag te beëindigen!

Cultivers Kaliumzeep is de juiste keuze voor milieubewuste mensen die snel en effectief bedwantsen willen bestrijden. Het betreft hier wel een grootverpakking voor professioneel gebruik, dus je hebt hier meer dan voldoende aan om de bedwantsen volledig uit te roeien.

Cultivers Kaliumzeep werkt op basis van een natuurlijk oplosmiddel dat de bedwantsen ontdoet van hun bescherming en hun ademhaling aantast. Een effectieve bedwantsendoder dus!

Nadeel van dit product is dat de bedwantsen niet op slag dood zijn, maar er enige minuten inwerken is vereist tot de dood intreedt.

Mijn eerste keuze: Knock Off van Relax Pets, wat is de jouwe?

Er zijn veel bedwantssprays op de markt en iedereen stelt andere eisen. De een wil zo diervriendelijk van de bedwantsen af en de ander zo snel en effectief als het maar kan. Om die reden heb ik zoveel mogelijk verschillende oplossingen aan dit artikel toegevoegd.

Mijn absolute aanrader is Knock Off van het merk Relax Pets. Vooral vanwege de dubbele werking en omdat je het in kan zetten in combinatie met hitte.

Heb jij ervaring met bovenstaande middelen? Of heb je wellicht een andere aanrader? Deel jouw ervaringen door hieronder in de reacties een berichtje achter te laten.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

8 gedachten over “5 Beste sprays om bedwantsen te bestrijden”

 1. Beste Peter,
  Bedankt voor de uitgebreide informatie. Wij hebben last van bed wantsen. Aangezien we ook katten hebben die niet op de slaapkamer komen, dacht ik eerst dat het vlooien waren.
  Heb de slaapkamer grondig gestofzuigd en met vlooienspray behandeld. Maar de beten bleven… Wij hebben een waterbed waar veel naden en kieren in zitten (softside). Zou ik ze met die spray wel kunnen bestrijden? Met de kierenzuiger op de stofzuiger kom ik er al niet goed tussen, dus verstopplekken genoeg. Zou ik de behandeling moeten/kunnen combineren met zo’n warmte/plak middel tijdens onze vakantie?
  Ik zie er tegenop om er zelf aan te beginnen, omdat het misschien ondoenlijk is door het waterbed.
  Graag advies in deze,
  bvd Jella Rijsdijk

  Beantwoorden
  • Beste Jella,

   De spray lijkt me in principe geen probleem. Lastiger is dat je echt moet stomen en dan zie ik op een waterbed niet gebeuren. Maar dat weet ik niet helemaal zeker, zou je dat in een boekje/onderhoudsinstructie op kunnen zoeken?

   Succes!

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden
 2. Beste Peter, ik denk dat ik last van bedswzantsen heb. Overal beten, ben in B@B geweest. (Is van ene vriendin, vroeg of ik zelf dekbed en kussen mee kon nemen) En denk dat ik er 1 op mijn muur gezien heb. Heb m met stikker kaart platgedrukt omdat ik bang was dat hij weg zou rennen. nu wil ik: Relax Pets Knock Off bestellen. Maar lees bij jouw artikel dat ik toch echt ook moet stomen? Bedoel je dan alleen het matras en met de methode strijkijzer? Of Moet ik overal stomen? Dus ook een apparaat kopen?

  Beantwoorden
  • Beste Elaine,

   Nee, je moet echt overal stomen. Je zou een apparaat kunnen huren, maar met kopen ben je goedkoper uit. Enkel een middel aanschaffen is echt niet voldoende. Het zelf aanpakken van een bedwantsenplaag kan, maar is echt een dagelijkse bezigheid. Wat mij betreft is dat het goed waard, want een professioneel bestrijdingsbedrijf is ontzettend duur!

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden
 3. Hallo Peter,

  Ik heb (tot nu toe) gelukkig geen last van bedwantsen. Maar ik ga over 2 maanden een pelgrimstocht naar Spanje maken en dan in herbergen en hostals slapen, waarvan wordt gezegd, dat er nogal veel bedwantsen voorkomen. Nu kan je tegenwoordig al slaapzakken, lakenzakken etc. kopen, die een zg. insectshield hebben, dus behandeld zijn met een middeltje, wat bedwantsen helpt tegen te gaan. Aangezien ik echter al een slaap- en lakenzak heb en niets nieuws wil kopen, vraag ik mij af, of er een spray of “impregneermiddel” bestaat, waarmee ik van te voren mijn lakenzak kan insprayen of wassen?
  Kan jij mij helpen, hier een antwoord op te vinden?
  Met vriendelijke groeten,
  Enna

  Beantwoorden
  • Beste Enna,

   Het ligt er een beetje aan wat je doel is. Wil je zorgen dat ze je niet bijten of ben je bang dat je ze mee terug naar huis neemt?

   In het eerste geval is vrijwel iedere (veilige) spray prime te gebruiken.

   In het tweede geval is het vooral een kwestie van goede maatregelen nemen wanneer je thuis komt: koffer in de tuin laten staan, gelijk de kleren in de wasmachine, gelijk douchen, etc.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden
 4. Beste Peter,
  Sinds een jaar, na onze verhuizing heb ik ( merkwaardig genoeg, mijn man niet) last van bedwantsen. Ik ben een verwende poetser en dus ben ik overtuigd dat onze spullen in de vrachtwagen besmet raakten. Ik draai, verwissel en stofzuig de matrassen om de twee weken, ik inspecteer bijna dagelijks de hoeslakens, kussen enz.. Ik was het beddengoed op 60 graden en we hebben de hele kamer behandeld met een insectenspray van Kruidvat. We hebben de voeteinden van het bed en zijkanten van de latte bodems beplakt met dubbelzijdig plakband. Tevergeefs! Ze schuilen misschien in de matrassen waarin ik niet kan stofzuigen of plakken. Binnen een jaar heb ik maar één minuscule bedwants gevonden maar ik word nog steeds regelmatig gebeten. Een onzichtbare killer! Ik zie aldoor met schrik de grote, zeer vurige rode beetvlekken die natuurlijk hevig jeuken. Mijn nachtrust is volledig verpest, ik ga met angst naar bed, slaap als een knipperlicht en blijf zelfs ’s nachts nog mijn lakens te controleren. Ik ben ten einde raad! Mijn man stelde voor ook de matrassen met een insectenspray te bestrijden maar ik zie er tegen op om daarna op zo’n matras te slapen. Mogen matrassen met Relax Pets Knock Off bestrijdingsmiddel behandeld worden?

  Beantwoorden
  • Beste Agnes,

   Bedwantsen kunnen zich heeeel goed verstoppen. Ze zullen zich niet slechts op een plek verstoppen, maar echt overal, ook waar je ze niet ziet of verwacht. Het is belangrijk om de hele omgeving aan te pakken. Heel grondig en veelvuldig, om de twee weken stofzuigen van de matrassen is helaas onvoldoende.

   Om je vraag over Relax Pets Knock Off te beantwoorden: Nee, dat raad ik niet aan. Deze spray is op basis van Deltamethrine en daarmee irriterend voor luchtwegen, ogen, etc. Niet voor op je beddengoed dus.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie