Omgevingsspray tegen vlooien voor rond het huis

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Beste spray tegen bedwantsen

Als het gaat om vlooien bestrijden, dan kan je je het niet veroorloven om dat halfzacht te doen. Vlooien zijn hardnekkige beestjes die je niet zomaar weg krijgt. Een grondige en totale aanpak is de beste manier. In dit artikel lees je hoe een omgevingsspray je kan helpen tegen vlooien in en om huis.

Werken omgevingssprays tegen vlooien? Ja, omgevingssprays werken goed. Vlooien en vlooieneieren die ermee in contact komen zullen dood gaan. Het is echter wel belangrijk dat je het hele huis en ook eventuele huisdieren tegelijk aanpakt, want anders heeft het alleen sprayen geen effect.

Lees snel verder hoe jij het beste een omgevingsspray tegen vlooien kunt gebruiken en welke sprays nu echt het beste zijn. Helemaal onderaan lees je mijn ervaringen met verschillende sprays.

Waarom een ​​omgevingsspray tegen vlooien gebruiken

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een spray is dat je de oplossing direct op het probleem kunt richten. De spray spuit je rechtstreeks op probleemgebieden zoals scheuren, kieren, tapijten, manden en andere aangedaan plaatsen in huis.

Sommige omgevingssprays kan je niet alleen daadwerkelijk in de omgeving spuiten, sommige kan je zelfs rechtstreeks op je huisdier aanbrengen.

De naar mijn mening beste spray, Beaphar Dimethicare Spray Hond En Kat (klik hier om deze spray op bol.com te bestellen), werkt op basis van siliconen en zal vlooien en vlooieneieren bij contact direct immobiliseren zonder de rommelige, stinkende chemicaliën die bij andere merken voorkomen.

Het is veilig voor honden en katten vanaf 12 weken en kan op bijna elk oppervlak in uw huis en zelfs rechtstreeks op honden en katten worden gebruikt.

Na het inwerken, kan je de spray en de doden vlooien simpelweg met de stofzuiger opzuigen of uit je hond of kat kammen met een vlooienborstel. Erg makkelijk dus!

De beste omgevingsspray tegen vlooien

Vlooiensprays kunnen zowel op huisdieren als op meubels worden gebruikt (ook: tapijten, vloerkleden, banken, beddengoed – zowel die van je huisdier als dat van jou). Deze sprays doden en/of immobiliseren vlooien, en hun eieren.

TIP: Spray nooit een vlooienspray dichtbij het gezicht, spuit het op een kam en borstelt de spray uit waar dat nodig is.

Dit is de omgevingsspray tegen vlooien die ik persoonlijk gebruikt heb en ook aanbeveel: Beaphar Vlooienspray (klik hier om dit product op bol.com te bekijken). Het is niet duur en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat geweldig is voor mensen die wars zijn van chemische producten.

Let wel, deze variant is echt alleen voor de omgeving. Ben je opzoek naar de variant die je ook op honden en katten kunt gebruiken, neem dan eens een kijkje hierboven.

Hoe werken omgevingssprays tegen vlooien?

Net als andere sprays voor ongediertebestrijding, doden vlooiensprays meestal de vlooien en hun eieren bij contact met de werkzame stof. De meeste laten geen restchemicaliën achter en ze zijn meestal als spuitbussen of spuitflessen verkrijgen.

De meeste sprays gebruiken een vorm van pyrethroïden, natuurlijke extracten van insecticiden uit de bloemen van de chrysant. De effectievere sprays bevatten ook een insectengroeiregulator die de reproductiesnelheid van vlooien vermindert.

Er zijn ontzettend veel verschillende omgevingssprays tegen vlooien op de markt. Lees hieronder mijn ervaringen met de verschillende sprays voordat je een keuze maakt.
Er zijn ontzettend veel verschillende omgevingssprays tegen vlooien op de markt. Lees hieronder mijn ervaringen met de verschillende sprays voordat je een keuze maakt.

Naast de vlooiensprays die gif bevatten, heb je ook sprays die een plakkerige substantie bevatten zoals bijvoorbeeld siliconen. Hierdoor komen de vlooien en de vlooien eieren vast te zitten, kunnen zij zich niet voortplanten en sterven ze uit.

Vlooien en vlooieneieren die door dergelijke omgevingssprays worden “vastgeplakt” kan je makkelijk verwijderen door ze in de omgeving op te zuigen of bij honden en katten uit te kammen.

Hoe moet je een vlooienspray gebruiken?

Wanneer je een vlooienspray gebruikt, dan kan je dat meestal op drie manieren doen:

 • Door rechtstreeks op de het vacht van je kat of hond te spuiten
 • Het gebied waar je hond of kat vaak komt te sprayen
 • Door de aangedane plaatsen in huis te behandelen

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle vlooiensprays voor de omgeving zijn bedoeld en dat niet alle vlooiensprays rechtstreeks op je huisdier kunnen worden aangebracht. Daar zit vaak wel verschil tussen.

Vlooiensprays variëren qua gebruikstoepassing en zijn gelabeld voor de verschillende gebruiksmethoden. Lees het etiket van de spray goed door voordat je het koopt of gebruikt.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een spray?

Wanneer je een vlooienspray direct op je huisdier aanbrengt, dan is het aan te raden om je hond of kat eerst goed te wassen voordat je met het spuiten van de spray begint.

Besproei vervolgens de hond of kat er lichtjes, beginnend van het hoofd (niet in het gezicht!) tot de staart. Verdeel de spray zo gelijkmatig mogelijk/

Bij het sprayen is het goed om steeds te blijven kammen met een goede vlooienkam. Spuit niet rechtstreeks in het gezicht van je huisdier. Spuit in plaats daarvan op de vlooienkam- of borstel en breng het op die manier aan, vermijd contact met ogen, mond en neus.

Het is bij een vlooienspray altijd erg belangrijk om de verpakking goed te lezen zodat je weet hoe het product moet worden gebruikt. Lees onderaan dit artikel meer over mijn ervaringen met verschillende sprays.
Het is bij een vlooienspray altijd erg belangrijk om de verpakking goed te lezen zodat je weet hoe het product moet worden gebruikt. Lees onderaan dit artikel meer over mijn ervaringen met verschillende sprays.

Voor het gebruik bij aangedane rond huis, het volgende.

Wanneer je een omgevingsspray op tapijten, meubilair of bijvoorbeeld het beddengoed van je huisdier gaat aanbrengen, zorg er dan voor dat u het gebied zoveel mogelijk opruimt en schoonmaakt.

Wanneer het gebied schoon is, bijvoorbeeld door het afnemen met een sopje of het stofzuigen, brengt je de spray aan totdat het gebied zichtbaar nat is van de spray.

Zorg ervoor dat je het etiket van het product controleert om er zeker van te zijn dat eventuele chemicaliën in het product het oppervlak niet aantasten. Wacht tot het behandelde gebied droog is voordat je er gebruik van maakt of je huisdieren er weer laat komen

Welke omgevingsspray tegen vlooien is uit ervaring de beste?

Nu we enkele van de basisprincipes van vlooienspray hebben behandeld, laten we eens kijken naar enkele van de beste vlooiensprays op de markt.

Beaphar Dimethicare Omgevingsspray ervaringen

het grote voordeel van Beaphar Dimethicare Omgevingsspray is dat het een veilig, niet-giftig alternatief is voor chemische vlooienbestrijdingsmiddelen. Het middel bevat siliconen om vlooien te immobiliseren en de voortplanting te stoppen.

De spray brengt een plakkend laagje op de vlo aan, waardoor deze zich niet meer kan bewegen en binnen de kortste keren komt te sterven. Het is daarna een kwestie van stofzuigen!

Deze goed werkzame, makkelijk te gebruiken en goedkope spray mag je zeker niet laten liggen!

Voordelen
– Werkt direct, je hoeft niet te wachten
– Makkelijk aan te brengen
– Volkomen ongevaarlijk voor kinderen en huisdieren

Nadelen
– Geen prettige geur. Daar handen ze wel iets voor aan de spray mogen toevoegen.

[ Klik hier om Beaphar Dimethicare Omgevingsspray direct op bol.com te bestellen! ]

ECOstyle VloVrij Omgevingsspray ervaringen

In tegenstelling tot de Beaphar Dimethicare Omgevingsspray hierboven, is dit product vooral bedoeld om door middel van gif de vlooien en de vlooieneieren direct uit te schakelen.

Geraniol is de actieve ingrediënt van ECOstyle VloVrij Omgevingsspray. Dit doodt de volwassenen en voorkomt dat larven zich ontwikkelen, maar het heeft maar een beperkte werking op de eieren.

Naast de directe werking, is het grote voordeel dat ECOstyle VloVrij Omgevingsspray volledig natuurlijk en milieu-vriendelijk is. Geen chemische of synthetische stoffen in de omgeving!

Voordelen
– Geurt niet
– Werkt gelijk bij contact met de vlo
– Volledig natuurlijk en vrij van chemicaliën
– Goedkoop en zuinig in gebruik


Nadelen
– Omdat deze spray de eieren niet effectief kan uitschakelen, moet je een aantal dagen doorgaan met regelmatig spuiten totdat een vlooienprobleem volledig onder controle is.

[ Klik hier om ECOstyle VloVrij Omgevingsspray direct op bol.com te bestellen! ]

ANIBIO Omgevingsspray ervaringen

Net als de ECOstyle VloVrij Omgevingsspray is dit een spray die volledig op basis van natuurlijke en milieuvriendelijke stoffen zijn werkt doet om vlooien te bestrijden.

ANIBO Omgevingsspray is bedoeld om omgeving en voorwerpen te besproeien. Een paar pufjes in de mand, op de bank of stoel, op het tapijt, etc. Het is niet de bedoeling om de spray direct op de huid van het huisdier te spuiten.

Er zit geen gif in de ANIBO Omgevingsspray, het stofje dat zijn werk doet is puur natuurlijk. Kleine kinderen, jonge dieren en zwangere vrouwen kunnen gewoon in de behandelde ruimte blijven rondlopen.

Misschien wel het grootste voordeel van ANIBO Omgevingsspray is de effectiviteit. Het middel doodt zowel volwassen vlooien als de larven en de vlooieneieren zeer effectief.

Voordelen
– Bijzonder effectief
– Een aangename geur
– Makkelijk in gebruik
– Natuurlijk en milieuvriendelijk

Nadelen
– De prijs! Hoewel deze spray zeer effectief is – ook tegen vlooieneieren – is dit met gemak de duurste. Qua prijs/kwaliteit zit het zeker goed, maar qua aanschafprijs ben je bijna het dubbele kwijt dan aan andere merken.

[ Klik hier om ANIBIO Omgevingsspray direct op bol.com te bestellen! ]

Omgevingssprays, de beste manier om vlooien uit het huis te verwijderen?

Vlooien in huis verwijderen is niet eenvoudig. Het is tijdrovend en niet altijd even effectief. Zelfs als je alles goed doet, zul je waarschijnlijk de komende twee weken aan de slag moeten blijven om vlooien te doden.

In mijn ervaring is een omgevingsspray een effectief hulpmiddel om van dit ongedierte af te komen. Wat denk jij?

Heb jij ervaringen met sprays tegen vlooien? Welke zijn goed en welke niet? Laat hieronder een berichtje achter en deel je ervaringen met ons. Ook eventuele vragen beantwoord ik graag!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

4 gedachten over “Omgevingsspray tegen vlooien voor rond het huis”

  • Beste Maria,

   Dat kan zeker. Wel zou ik even een opvallend hoekje bespuiten om te kijken of het niet toevallig vlekken geeft. Op het etiket staat dat dat is aan te raden.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden
  • Beste Angelique,

   Dat is meestal niet gevaarlijk wanneer je een daarvoor bestemde omgevingsspray gebruikt. Daar zijn ze immers voor! Lees wel even de verpakking, voor het geval dat! Staat er niets op, kan je er vanuit gaan dat het veilig is.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie