Zout tegen mieren, helpt het echt?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Zout tegen mieren

Er is zeker geen tekort aan oplossingen voor een mierenprobleem. Een daarvan is het gebruik van zout tegen mieren. Zout vind je in iedere keuken en is dus altijd een makkelijke en goedkope oplossing. Wel zijn er veel verschillende meningen over het gebruik van zout tegen mieren. Sommige mensen zweren erbij en anderen vinden het onzin. Hieronder lees je alles over de zin en onzin van het gebruik van zout tegen mieren.

Werkt zout tegen mieren of is het onzin?

Zout tegen mieren.
Gewoon keukenzout kan je prima gebruiken om mieren te bestrijden.

Onzin is het gebruik van zout tegen mieren zeker niet, maar een wondermiddel is het ook weer niet. Wel is het een snelle en goedkope oplossing. Daarnaast is het volkomen veilig voor huisdieren en kinderen. Daarom wordt zout als een fijne oplossing voor een mierenprobleem ervaren.

Zout is dus een natuurlijk middel dat werkt tegen mieren. Een manier waarop je gewoon tafelzout in kunt zetten is het oplossen daarvan in warm water. Voeg vervolgens koud water toe en giet het mengsel over in een spuit. Vervolgens besproei en bespuit je het zoutmengsel op de plekken in huis waar je mieren tegenkomt.

Een tweede manier om zout tegen mieren in te zetten is als volgt. Vermeng zout in een emmer met kokend water. Giet het vervolgens rechtstreeks op en in een mierenhoop of mierennest. Sommige mierennesten hebben ingewikkelde gangen waardoor je maar net geluk moet hebben dat het zoutmengsel daadwerkelijk de mieren aanpakt.

Wat voor een effect heeft zout op mieren?

Zout is een natuurlijk middel tegen mieren. In deze tijd wordt steeds meer belang gehecht aan natuurlijke alternatieven dat hier uitleg over wordt gevraagd. Maar het is niet alleen een hedendaags iets.

In 1937 heeft Time Magazine een spraakmakend artikel gepubliceerd, genaamd “Science: Salt v. Insect”. Het artikel was destijds razend populair en wordt nog altijd aangehaald. Het artikel ging over een Dr. Haber die aantoonde door het gebruik van een paar korrels zout Mexicaanse Kevers kon doden. Het gebruikte zout was echter geen gewoon zout, maar Epsom zout – ook wel bekend als Engels- of bitterzout. Epsom zout is echter doodgewoon magnesiumsulfaat.

Zelf Epsom zout proberen kan ook! Bestel Epsom zout gemakkelijk via bol.com!

Er doen een tweetal theorieën over de effectiviteit van zout de ronde:

  1. Zout onttrekt water en vocht aan de omgeving. Wanneer deze met de mier in contact komt, zou het zout de mier uitdrogen.
  2. Zout tast het exoskelet van de mier aan en dringt zo door tot zijn ingewanden.

Conclusie: Wel of geen zout?

De een is van mening dat het gebruik van zout onzin is. Daarbij wijst men naar het artikel van Dr. Haber omdat daar geen gewoon tafelzout werd gebruikt. De ander stelt uit ervaring dat het wel werkt. Wij zijn van mening dat het gebruik van zout tegen mieren wel degelijk werkt.

Zelf hebben wij zout geprobeerd en het lijkt te doen wat het moet doen. Maar nog veel belangrijker is wellicht de logica erachter. In een omgeving met teveel zout kan niets leven. Wij niet en mieren dus ook niet. Als je er logisch over nadenkt, dan zou het moeten werken.

Wij zeggen: neem het advies met een korreltje zout. Baat het niet, dan schaadt het niet. Werkte het in jouw geval niet, dan kan je altijd een ander tip tegen mieren gebruiken!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

2 gedachten over “Zout tegen mieren, helpt het echt?”

Plaats een reactie