Kaneel tegen mieren – Een natuurlijke oplossing

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Kaneel tegen mieren

Mieren kunnen een plaag in huis worden. Zeker wanneer ze langere tijd ongemoeid zijn gelaten. Deze drukke insecten lopen van hot naar her op zoek naar voedsel. Maar wist je dat een smaakmaker als kaneel ook tegen mieren effectief is? Helaas is het inzetten van kaneel tegen mieren niet even eenvoudig als dat je zou willen. Lees hieronder meer over de effectiviteit en de inzet van kaneel.

Werkt kaneel echt tegen mieren?

Ja, onze kennis en ervaring zegt dat kaneel prima tegen mieren werkt. Helaas is het niet zo dat je zomaar kaneelstokjes of kaneelpoeder kunt inzetten. Dat werkt dan weer niet voldoende.

In 2014 verscheen een studie genaamd “Extraction and Potential of Cinnamon Essential Oil towards Repellency and Insecticidal Activity” in de International Journal of Scientific and Research Publications. In dit artikel werd een onderzoek beschreven van het gebruik van essentiële oliën van kaneel tegen mieren.

Tijdens het onderzoek werden essentiële oliën aan het kaneel onttrokken en vervolgens op een strook papier gewreven. Vervolgens werd het strookje papier aan een bakje gevoegd. Onderzoekers meten toen het aantal dode mieren na verloop van een bepaalde tijd. Zoals je al kunt vermoeden, gingen de mieren inderdaad aan het kaneel dood. Ook werd duidelijk zichtbaar dat de mieren niets van het kaneel moesten hebben en erdoor werden verdreven.

We kunnen dus inderdaad stellen dat kaneel een effectief middel is om mieren te bestrijden. Maar, het ging in het onderzoek om essentiële oliën in kaneel. Een gewoon kaneelstokje of kaneelpoeder heeft een veel lagere concentratie dan olie. In tegenstelling tot olie zullen deze dus minder goed of niet werken.

Hoe moet je kaneel tegen mieren gebruiken?

Een fles kaneelolie extract met kaneelstokjes erin.
Een flesje kaneelolie extract doet wonderen tegen mieren!

Zoals je hierboven leest, heb je dus kaneel olie extract nodig. Een flesje zogenaamde etherische oliën dus. Deze gebruik je onverdund op de plaatsen waar je de mieren niet wilt hebben. Wat ook weleens wordt aangeraden is het onderdompelen van watjes in de olie. Deze watjes kan je over de ruimte waar je de mieren wilt verjagen verspreiden.

Helaas is onze ervaring dat de werking maar kort blijkt te zijn. De kaneel oliën verdampen te gauw, verliezen hun geur of zijn op een andere manier snel uitgewerkt. Met kaneel moet je dus flink aan de haal gaan. Voor de gebruiker die waarde hecht aan natuurlijke oplossingen is dit een optie. Ideaal is het volgens ons echter niet.

Alternatieven voor kaneel

Kaneel extract of kaneel olie werkt, dat staat buiten twijfel. Zoals gezegd vinden wij het echter geen ideale oplossing. Maar wellicht jij wel! Niet geschoten is altijd mis.

Mensen die kiezen voor het gebruik van kaneel doen dat om een aantal redenen. Wij zullen hieronder die redenen nagaan en een alternatief geven.

Kaneel is diervriendelijk. – Dat is een misvatting. Kaneel is dodelijk voor mieren. Helaas zien wij overal op het internet dat kaneel een diervriendelijke oplossing zou zijn tegen mieren. Dat is simpelweg niet waar! Goede, diervriendelijke alternatieven zijn: Azijn, citroen, bepaalde planten tegen mieren.

Kaneel is natuurlijk. – Er zijn een hoop natuurlijke middelen die effectief zijn tegen mieren. De aanbevelingen van hierboven kun je gebruiken, maar beter vinden wij gespecialiseerde middelen. Het merk ECOstyle heeft een hele lijn aan natuurlijke producten. Wij raden de volgende natuurlijke bestrijdingsmiddelen aan:

Kaneel is goedkoop. – Ook dit is een misvatting die wij elders veel zien. Je kan niet zomaar ieder kaneelproduct gebruiken. Wil het daadwerkelijk effectief zijn, dan moet je de olie hebben. De prijs daarvan kan erg oplopen! Een goedkoper alternatief is azijn. Je hebt geen dure nodig. Ieder merk witte azijn is prima. In ons artikel over azijn tegen mieren gaan wij hier dieper op in.

Ik heb kaneel al in huis. – Een hele goede reden om met kaneel aan de haal te gaan! als je al kaneelolie in huis hebt, doe er dan je voordeel mee. Is dat niet het geval, lees dan ons artikel over huismiddelen tegen mieren. Wellicht dat je daar een alternatief kunt vinden wanneer je geen kaneel in huis hebt.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie