Spinnen bestrijden op een boot: hoe doe je dat?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Spinnen bestrijden op een boot_ hoe doe je dat_

Van alle insecten die je op een boot kunt vinden, zijn mensen over het algemeen van de spinnen het minst gecharmeerd. Deze griezelige insecten zijn voor sommige mensen heel eng en vies.

Wanneer de temperaturen rijzen en jij er met je boot op uit wilt, is het ook tijd voor de spinnen om er op uit te gaan. In de warmere maanden worden de spinnen actiever en beginnen de door hun gelegde eieren uit te komen. Voor je het weet zie je ze overal!

Door de spinnen op je boot, heb je minder last van vliegen, muggen en andere insecten, maar toch zijn mensen de spinnen liever kwijt dan rijk.

Maar goed, of je de spinnen nu vervelend vindt of niet, een uit de hand gelopen spinnenprobleem kan een hoop ongemak veroorzaken. Zo komt je boot onder de spinnenwebben te zitten en zitten de donkere spinnenuitwerpselen overal. Bah!

In dit artikel ga ik je helpen met het blijvend bestrijden van de spinnen op je boot. Ik vertel je alles dat je moet weten over het bestrijden van deze beestjes en het blijvend spinnen-vrij houden van de omgeving zodat jij ongestoord van je boot kan blijven genieten.

Pinterest Spinnen bestrijden op een boot_ hoe doe je dat_

Hoe moet je de spinnen op een boot bestrijden?

Het effectief en blijvend bestrijden van spinnen op een boot doe je door tegelijkertijd verschillende bestrijdingswijzen toe te passen. Zo zorg je ervoor dat je snel van de aanwezige spinnen af bent en dat nieuwe spinnen niet meer op je boot willen komen.

Lees hieronder de verschillende methoden om spinnen op een boot te bestrijden.

Welke spray werkt het beste tegen spinnen?

De beste en meest gemakkelijke manier om van spinnen op een boot af te komen is door het gebruik van een goede insectenspray. Je kan er een kiezen die speciaal bestemd is voor spinnen, maar een algemene insectenspray (tegen kruipende insecten) is ook zeer werkzaam.

Kies het liefst een spray op basis van pyrethrinen/pyrethroiden. Deze sprays zijn gemaakt op basis van een natuurlijke stof dat van chrysanten afkomstig is. Het werkt in op het zenuwstelsel van insecten en die komen daar uiteindelijk door te overlijden.

Meer over natuurlijke spinnenbestrijding lees je in mijn artikel daarover: Spinnen bestrijden met azijn: gids voor de natuurlijke spinnenbestrijding

Het fijne aan deze middelen is dat ze tegen heel veel soorten insecten werkzaam zijn en daardoor zowel de spinnen als hun voedselbronnen (andere insecten) bestrijdt. Dat is goed omdat je van de spinnen af bent en ze vervolgens niet meer terug willen komen!

Een goede spray tegen spinnen bestel je gemakkelijk online. Klik hier om het aanbod aan bestrijdingsmiddelen tegen spinnen op bol.com te bekijken of ga direct voor dit middel dat bijzonder goed tegen spinnen en andere insecten inzetbaar is:

Hou je boot opgeruimd en schoon.

Een enkel spinnetje hier of daar hoeft niet zo’n groot probleem te zijn, maar wanneer de spinnen op je boot hun eieren gaan leggen, dan wordt het een echt probleem!

De beste manier om dit te voorkomen is door regelmatig schoon te maken door je boot goed te stofzuigen en alle oppervlakken goed af te stoffen. Besteed daarbij extra aandacht een omgevingen met (veel) spinnenwebben.

Spinnen houden zich over het algemeen overdag verstopt en gaan er ’s avonds pas op uit om op jacht te gaan naar voedsel. Door je boot goed opgeruimd te houden -en je dus te ontdoen van zoveel mogelijk rommel op je boot- zorg je voor minder verstopplaatsen voor spinnen.

Wanneer je dit doet, wordt je boot geen fijne omgeving voor spinnen en heb jij ze eerder en gemakkelijker bestreden.

Hou je boot opgeruimd en schoon.

Maak gebruik van schermen en netten

Net als tegen muggen kan je gebruik maken van schermen, netten en klamboes om een barrière tegen spinnen op te werpen.

Ook het plaatsen van horren voor ramen en deuren kan effectief zijn om spinnen van je boot te houden.

Let op met het morsen van eten en drinken

Hoewel spinnen niet direct van gemorst eten en drinken zullen eten, trekt het wel allerlei andere insecten aan. Muggen, vliegen en mieren komen maar al te graag af op gemorst eten en drinken.

Dergelijke insecten vormen voor spinnen een voedingsbron en daar zullen ze maar al te graag op afkomen.

Je hoeft hier niet te veel voor te doen. Door het snel opruimen van gemorst eten en drinken op je boot ben je al een heel eind op weg met het bestrijden van de spinnen

Maak gebruik van (moderne) mottenballen

Mottenballen zijn een ouderwetse methoden om van motten en andere insecten af te komen. Door het plaatsen van enkele mottenballen -die een ontzettend vieze geur verspreiden- kom je vanzelf van de spinnen af.

Deze mottenballen zijn niet alleen voor spinnen giftig, maar ook voor ons. En ze verspreiden nog een vieze geur ook. Plaats de mottenballen dan ook alleen op momenten dat je weet dat je een tijd niet meer van de boot gebruik zal maken.

Een betere, en ongevaarlijke, oplossing is het plaatsen van moderne mottenballen. Deze cederhouten mottenballen houden allerlei insecten op afstand door het verspreiden van een natuurlijke insect-afstotende olie.

Leestip: Op milieuvriendelijke wijze spinnen bestrijden: 7 natuurlijke manieren

Cederhouten mottenballen bestel je eenvoudig online. Klik hier om het aanbod aan cederhouten mottenvallen op bol.com te bekijken of ga direct voor dit product met uitstekende recensies:

Ultrasoon geluid tegen spinnen op je boot

Een ultrasoon spinnenbestrijder is een apparaat dat je simpelweg in een stopcontact van je boot steekt en het geeft vervolgens een ultrasoon geluid af waar waardoor spinnen en andere insecten op afstand zullen blijven.

Ultrasoon geluid is niet alleen vervelend geluid voor spinnen, maar het brengt hun navigatievermogen in de war waardoor ze niet goed hun weg meer kunnen vinden.

Een dergelijk apparaat werkt redelijk goed en houdt spinnen inderdaad een paar maanden van je boot af, maar je moet wel verschillende apparaatjes kopen als je voor langere tijd van de spinnen af wilt blijven. Ze gaan er na verloop van tijd (2 a 3 maanden) aan wennen en dan zie je de spinnen weer terug.

Ultrasoon geluid tegen spinnen op je boot

Ervaring met het bestrijden van spinnen op een boot?

Spinnen zijn over het algemeen geen genode gasten op een boot. Mensen willen de spinnen dan ook maar al te graag bestrijden.

Bescherm je boot tegen spinnen door hem schoon en kruimelvrij te houden, investeer in schermen voor ramen en deuren en overweeg het gebruik van een (natuurlijke) insectenspray.

Heb jij ervaring met spinnen op je boot? We horen graag hoe jij van de spinnen af bent gekomen! Deel jouw ervaringen hieronder in de reacties door een berichtje achter te laten.

Ook wanneer je nog vragen hebt over het bestrijden van spinnen op je boot, kan je die hieronder kwijt. Ik beantwoord deze graag!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie