Spinnen bestrijden met azijn: gids voor de natuurlijke spinnenbestrijding

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Spinnen bestrijden met azijn_ gids voor de natuurlijke spinnenbestrijding

Spinnen vind je vooral buitenshuis, maar ook bij jou binnen gaan ze maar al te graag op zoek naar voedsel en onderdak.

De meeste mensen weten wel dat spinnen binnenshuis andere insecten opeten en ze zo van ander ongedierte af helpen, maar toch vinden mensen spinnen in huis niet fijn.

Naast het feit dat mensen bang zijn voor spinnen, of spinnen “vies” vinden, laten ze over hun webben achter die jij schoon moet maken. Al met al willen de meeste mensen die spinnen in huis hebben, ze maar al te graag bestrijden.

Spinnen in huis bestrijden is niet erg moeilijk. Ook voor de mensen die dat liever zonder hardnekkige en schadelijke chemicaliën doen, is er een oplossing. Daar gaat dit artikel dan ook over: op natuurlijke en milieuvriendelijke manier spinnen bestrijden met azijn.

Azijn is voor heel veel doeleinden te gebruiken, je kan met azijn schoon maken en -jawel- ongedierte als spinnen bestrijden.

Hieronder lees je alles over de effectiviteit van azijn om spinnen mee te bestrijden en hoe je dat aanpak.

Pnterest Spinnen bestrijden met azijn_ gids voor de natuurlijke spinnenbestrijding

Waarom zou azijn effectief zijn tegen spinnen?

Azijn is niet fijn voor spinnen, zowel de smaak als de geur zijn sterk. Voor ons is azijn al niet zo fijn, maar voor spinnen des te meer.

Spinnen bestrijden met azijn is in hoofdzaak effectief door de zuurtegraad van azijn. Wanneer spinnen met azijn in aanraking komen, doet dat hen pijn.

De geur associëren spinnen met “gevaar”, dus ook daar blijven zij graag ver vandaan.

Dat betekent dat een zelfgemaakte spinnen spray op basis van azijn op twee manieren werkzaam is:

  • Je kunt azijn gebruiken om de spinnen mee te doden door hen ermee te besproeien.
  • Maar je kunt spinnen ook met azijn verjagen door de omgeving te behandelen.

Naast de effectiviteit van azijn, is het fijne eraan dat het volkomen natuurlijk is, spotgoedkoop en nog eens ongevaarlijk voor mensen en huisdieren ook. Wat wil je nog meer van deze natuurlijke spinnenbestrijder?!

Hoe gebruik je azijn om spinnen te bestrijden?

Spinnen bestrijden met behulp van azijn kan op meerdere manieren, maar een spray is het beste. Dit omdat je het op deze manier rechtstreeks op de spin kan sproeien om ze te bestrijden of ze effectief kan verjagen door de omgeving te besproeien.

Ook kan een spray diep in gaten en kieren doordringen, waardoor deze effectiever is dan het louter aanbrengen van wat azijn op een oppervlak.

  • Om een eigen spinnenbestrijdingsmiddel op basis van azijn te maken, heb je nodig:
  • Water
  • Azijn, regulier azijn is prima, maar appelazijn is wellicht qua geur iets fijner
  • Een sproeifles of plantenspuit

Het enige dat je hoeft te doen is het mengen van gelijke delen water en azijn in de sproeifles of de plantenspuit en deze even goed schudden. Met twee minuutjes ben je klaar en kan je met het azijnmengsel aan de slag om spinnen te bestrijden.

Tip: vind je zelf de azijn-geur vervelend, doe er van wat sinaasappel- of citroenschillen in om het een frisse geur te geven. Ook enkele druppels essentiële olie met een druppeltje afwasmiddel kan de geur verlichten.

Hoe gebruik je de spray om spinnen te bestrijden?

Zie je ergens een spin? Pak je spray met azijnmengsel en geef een paar flinke spuiten rechtstreeks op de spin. Doe hetzelfde op eventuele spinnenwebben in de omgeving.

Momenteel geen spin te zien, maar weet je waar ze vaak zitten? Besproei dan de omgeving met een flinke dosis van je azijnoplossing om ze uit de buurt te houden.

Vooral gaten en kieren zijn plekken waar spinnen zich graag verstoppen, maar ook hoeken van kamers, donkere kasten en andere goed beschutte omgevingen.

Zorg ervoor dat je altijd een volle fles bij de hand hebt, zodat het een kwestie is van oppakken en sproeien. Je kan van alles maken en allerlei producten kopen, maar het bestrijden van spinnen en ander ongedierte staat en valt bij het regelmatig gebruik!

Bedenkt je altijd: wanneer je er een ziet, dan zijn er tientallen die je niet ziet. Gelijk besproeien dus!

Wat doe je nadat je de spinnen met azijn hebt verwijderd?

Zie je na enige tijd verbetering in het aantal spinnen, dan ben je goed op weg. Maar daar houdt het bestrijden van de spinnen niet bij op. Het wordt dan een kwestie van de spinnen uit huis houden.

Dat doe je door regelmatig op de plaatsen waar je spinnen gezien hebt het azijnmengsel te sproeien. Daarnaast is het dichten van gaten en kieren in de omgeving belangrijk.

Ten slotte moet je altijd alle spinnenwebben weghalen. Alles bij elkaar maakt het voor spinnen een vervelende omgeving om in te wonen en zij kiezen dan eieren voor hun geld. Je hebt dan spinnen dan succesvol bestreden!

Veelgestelde vragen over het bestrijden van spinnen en azijn

Hieronder tref je een aantal veelgestelde vragen over het bestrijden van spinnen en het gebruik van azijn. Mocht je zelf nog vragen hebben, dan kan je die hieronder in de reacties op dit artikel kwijt. Ik beantwoord je vragen graag!

Kan je spinnen met azijn doden?

Ja, dat kan. Spinnen kunnen niet tegen het zuur in azijn. Azijn is voor spinnen schadelijk en het is daarom een goed middel om spinnen mee te bestrijden.

Houden spinnen van de geur van azijn?

Nee, net als voor mensen is azijn voor spinnen een nare lucht. Zij zullen het zoveel mogelijk vermijden, omdat zij bang zijn voor het zuur in azijn.

Waarom is azijn effectief tegen spinnen?

Azijn is effectief tegen spinnen omdat het schadelijk voor hen is en hen verjaagt. Tegelijkertijd is azijn voor ons onschadelijk en ook voor de meeste objecten en oppervlakken in huis. Een prima middel dus om spinnen mee te bestrijden?

Waarom is azijn effectief tegen spinnen_

Kan ik in plaats van azijn ook andere middelen tegen spinnen gebruiken?

Uiteraard. Je kan azijn naast andere middelen gebruiken, of je kunt in plaats azijn een daarvoor bestemde spray kopen. Ik raad sprays aan in plaats van poeders of lokdozen omdat sprays simpelweg beter op moeilijk bereikbare plaatsen te sprayen is.

Heb ik last van spinnen?

Spinnen kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis leven. De aanwezigheid van spinnen merk je vooral door de spinnen of door hun spinnenwebben in de omgeving te zien.

Vooral in hoeken van plafonds, boven kasten, op zolder en andere omgevingen die donker en rustig zijn komen spinnen maar al te graag. Buitenshuis kom je spinnen vooral op en rond bomen tegen, in buurt van de schuur, tussen afval en andere beschutte en donkere omgevingen.

Heb ik last van spinnen_

Ervaringen met spinnen bestrijden met azijn

Heb jij weleens spinnen bestreden met azijn? Hoe heb je het azijn gebruikt om van de spinnen af te komen, heb je een spray gebruikt, of toch iets anders? En was je toen succesvol in het bestrijden van de spinnen?

Deel hieronder jouw ervaringen met spinnen en azijn door een berichtje achter te laten. Ook wanneer je vragen hebt, kan je die hieronder kwijt.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie