Mierenpoeder oplossen in water – wij leggen uit hoe!

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Hoe kom je van mieren af_ Een grondige aanpak! (1)

Mierenpoeder wordt vaak gebruikt als strooimiddel om buitenshuis tegen een mierenplaag te gebruiken. Maar mierenpoeder is ook gemakkelijk om in water op te lossen en op meerdere manieren tegen mieren in te zetten. In dit artikel kijken we naar de toepassingen voor in huis en in de tuin. Zo voorkom je dat je meerdere producten voor binnen en buiten aan hoeft te schaffen. Mierenpoeder oplossen in water is makkelijk te doen en veelzijdig in te zetten!

pinterest Mierenpoeder oplossen in water - wij leggen uit hoe!

Kan mierenpoeder worden opgelost in water?

Niet ieder mierenpoeder kan worden opgelost in water. Daarvoor moet je op het etiket of de bijgevoegde gebruiksaanwijzing kijken. Wanneer er staat dat het middel om te strooien bedoeld is, dan kan je het alleen daarvoor inzetten. Wanneer er staat dat de mierenpoeder in water kan worden opgelost of dat het middel “te gieten” is, dan kan het middel in water worden opgelost.

Mierenpoeder oplossen in water voor gebruik als spray

Benodigdheden om zelf een spray tegen mieren te maken

 

Dit heb je nodig: Een mierenpoeder, een plantenspuit en water.

Met alleen mierenpoeder en wat water heb je al een effectieve, zelfgemaakte mierenspray. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je je eigen mierenspray kunt maken:

Stappen voor het maken van een spray

 • Doe 1 eetlepel mierenpoeder in een plantenspuit.
 • Voeg een half kopje heet water aan de mierenpoeder toe.
 • Meng het water en de mierenpoeder totdat de poeder goed is opgelost.
 • Vul de plantenspuit aan met koud water.

Een geschikte mierenpoeder is ECOstyle mierenpoeder, deze koop via deze link nu direct bij bol.com.

Je zelfgemaakte mierenspray is nu klaar voor gebruik! De spray is toepasbaar op allerlei oppervlakten zoals de vloer, het aanrecht, tafels en nog veel meer plekken waar de mieren zich bevinden. Je kunt de behandeling zo vaak als nodig herhalen en zou na een aantal dagen al een verschil moeten merken.

Let op, sommige mierenpoeders kunnen giftige of bijtende stoffen bevatten. Door het vermengen met water, wordt de mierenpoeder uiteraard verdund maar is nog altijd schadelijk in grotere doseringen. Houdt het middel uit de buurt van kinderen en huisdieren en maak de oppervlakte goed schoon na gebruik van de spray.

In ons artikel over tips tegen mieren leest u wat u nog meer tegen een mierenprobleem kunt ondernemen.

 

 

 

 

Anti-mieren watten door mierenpoeder oplossen in water

Met deze zelfgemaakte anti-mieren watten ben je snel van mieren in huis af! Om deze anti-mieren watten te maken heb je alleen mierenpoeder, water, suiker en een paar watjes nodig. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je de watjes kunt maken.

Zelf anti-mieren watten maken

 • Schep twee eetlepels suiker in een bakje.
 • Voeg een eetlepel mierenpoeder toe.
 • Voeg een half kopje heet water toe.
 • Roer het mengsel goed door.
 • Neem een kneepje watten en doe deze in het bakje.
 • Nadat de watten goed vochtig zijn, draai je er balletjes van.

Wij raden voor de zelfgemaakte mierenballetjes de mierenpoeder van ECOstyle aan, bestel deze direct via deze link bij bol.com.

De zelfgemaakte mierenballetjes zijn nu klaar en kun je direct inzetten. De mieren komen op het zoete suiker af en komen zo met het in water opgeloste mierenpoeder in aanraking.

Voor het beste resultaat plaats je de de wattenballetjes op plaatsen waar je regelmatig mieren ziet lopen. Daarnaast zijn plekken rond deuren, ramen en vensterbanken goede locaties. De balletjes moeten regelmatig vervangen worden, wij raden aan om een aantal dagen lang iedere dag verse balletjes te plaatsen. Binnen een week zou je een groot verschil moeten merken.

Afhankelijk van de soort en de sterkte van de mierenpoeder kunnen de mieren wel of niet direct gedood worden. Wanneer dat niet het geval is, hoeft dat niet erg te zijn. Sommige mierenpoeders hebben een uitgestelde werking zodat de mier pas in het nest dood gaat en daar het hele nest vergiftigd.

 

 

Voor nog meer huismiddelen tegen mieren, bezoekt u ons artikel daarovor.

Ten slotte willen wij je ook bij het gebruik van de mierenballetjes wijzen op het feit dat mierenpoeder, afhankelijk van welke je gebruikt, schadelijk kan zijn voor kinderen en huisdieren. Let er dus op dat zij niet bij de balletjes kunnen.

Mierenpoeder oplossen om te gieten

Mierenpoeder kan ook effectief als gietmiddel worden ingezet om buiten een groot oppervlak te behandelen of om een mierennest te bestrijden. Wanneer u last hebt van mieren in de tuin, is het inzetten van een gietmiddel een goed idee.

Hoe zet ik mierenpoeder als gietmiddel in?

Om mierenpoeder als een gietmiddel te gebruiken, heeft u alleen een geschikt mierenpoeder, een emmer en wat water nodig. Je doet dit als volgt:

 • Giet de aangegeven hoeveelheid mierenpoeder in een emmer.
 • Los het mierenpoeder in de aangegeven hoeveelheid op.
 • Giet de gewenste hoeveelheid op de mierenhoop of de te behandelen plaats.

Wij hopen je met dit artikel goed te hebben geïnformeerd over mierenpoeder oplossen in water en wat je daar zoal mee kunt doen. Jouw tips en ervaringen lezen wij graag hieronder in de reacties.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie