Muizen eten gif niet, wat moet ik doen?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Welk gif tegen mieren

Dus je hebt ergens in of om je huis gif neergezet en je vraagt ​​je af waarom de muizen er niet van eten? Er zijn diverse redenen te bedenken wat er aan de hand kan zijn en in dit artikel, leer je precies wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de muizen van de door jou geplaatste gif zullen eten.

Het lijkt misschien vrij duidelijk waarom muizen gif niet eten, maar het zal je verbazen wat de werkelijke redenen hier achter zijn. De manier waarop muizen bedreigingen waarnemen, is anders dan hoe wij dat doen. Natuurlijk weten muizen niet dat wat jij neer hebt gelegd giftig is, maar wel dat er iets mee aan de hand is.

Muizen gaan af op hun instincten en bepalen dan ook binnen enkele seconden dat er misschien iets niet aan de haak is. Om ervoor te zorgen dat muizen toch van het gif eten moet je ervoor zorgen dat zij geen enkele reden hebben om eraan te twijfelen dat er iets aan de hand is.

Hieronder lees je daar meer over!

Muizen eten gif meestal niet vanwege de geur

Muizen hebben een geweldig reukvermogen en dat is meestal de reden waarom ze van gif afblijven: er is iets aan de geur dat ze niet helemaal vertrouwen! Deze extreem goede reukvermogen helpt hen in leven te blijven, vooral als het om muizenvallen of gif gaat. 

Muizen weten hoe mensen ruiken. Als ze ons aan of rond gif ruiken, zullen ze het gif sowieso vermijden . Daarom is het een goed idee om altijd handschoenen te gebruiken bij het plaatsen van gif. Gebruik je het gif in combinatie van aas of een lokstof, dan moet je die ook alleen met handschoenen aanraken.

Muizen gebruiken hun reukvermogen ook op een andere manier. Als ze dode of gewonde muizen ruiken, zullen ze die gebieden vermijden, omdat ze al vermoeden dat er in de omgeving aan de hand is. Daarom moet je de omgeving van het gif altijd goed in de gaten houden, dode muizen direct verwijderen en de omgeving goed schoonmaken.

Tip: Muizen zijn echte graaneters, probeer dit graan met gif speciaal voor situaties waarin het moeilijk is om muizen van gif te laten eten. Klik hier om het direct op bol.com te bekijken of klik de link hieronder:

Muizen zijn erg voorzichtig en eten daarom het gif niet

Soms is het bestrijden van muizen gewoon een kwestie van veel uitproberen en geduld hebben.
Soms is het bestrijden van muizen gewoon een kwestie van veel uitproberen en geduld hebben.

Heb je ooit een muis langs een muur zien rennen? Dat is een gedrag dat hen helpt in leven te blijven. Muizen hebben het liefst aan een kant naast een muur zodat ze die kant niet in de gaten hoeven te houden. Ze weten immers dat ze kwetsbaar zijn.

Als jij het gif in het midden van een kamer plaats, is dat volkomen nutteloos. Muizen eten gif niet als dat open en bloot midden in een ruimte staat. Alleen een bijzonder hongerige muis zal de veiligheid van de muur laten gaan.

Muizen zullen alleen van gif eten als ze denken dat het voedsel is. Het gif moet dan ook appetijtelijk ruiken voor de muizen of je moet gebruik maken van een lokaas. Zelfs als de muis denkt dat hij voedsel heeft gevonden, zal de muis erg voorzichtig blijven. Als hij iets niet vertrouwt, is hij zo weer weg.

De oplossing voor een voorzichtige muis? Leg het gif niet op een enkele plek, maar maak meer hoopjes aan. Hoe meer plekken je aanbiedt, des te meer kans je hebt dat de muis zich ergens veilig genoeg waant om van het gif te eten.

Meest voorkomende redenen waarom muizen gif niet eten

Soms lukt het gewoon niet om muizen van het gif te laten eten. Dan moet je van tactiek veranderen of overstappen op een ander bestrijdingsmiddel.
Soms lukt het gewoon niet om muizen van het gif te laten eten. Dan moet je van tactiek veranderen of overstappen op een ander bestrijdingsmiddel.

Om van muizen af te komen is het niet alleen een kwestie van gif strooien en wachten tot ze ervan gaan uit. Nee, je moet meer doen dan dat. Het gaat er niet alleen om wat je doet, maar ook hoe je het doet.

Hieronder lees je de belangrijkste aandachtspunten die je in acht moet nemen om muizen van het gif te laten uiten.

Je maakt gebruik van het verkeerde lokaas

Wat moet je wel doen? Een lokaas gebruiken waar muizen op af komen.

Hoe gek het voor sommige mensen ook mag klinken. Muizen zijn geen grote kaasliefhebbers. In dat opzicht zaten Tom & Jerry er goed naast. Muizen houden vooral van noten- en zaden, dus wil je dat muizen van het gif eten? Ga dan voor hazelnootpasta, pindakaas of vermeng het met wat noten en zaden.

Zoals allee dieren zullen muizen ook zoveel mogelijk calorierijk voedsel eten. Denk hierbij aan chocolade en chocoladepasta.

Je hoeft trouwens niet alleen voedsel te gebruiken. Muizen bouwen hun nest met allerlei materialen. Plaats ook eens wat garen, tie-wraps en papierpropjes op het gif en kijk eens of dat helpt.

Je doet het verkeerde

Wat moet je wel doen? Probeer een muizenval in plaats van het gif

Soms werkt het een beter dan het ander. Als de muizen niet van het gif willen eten kan dat allerlei redenen hebben. Misschien hebben ze elders voedsel om van te eten? Wie weet. Probeer eens iets anders, zoals deze muizenval:

Een andere muizenval proberen? Klik hier om het aanbod val bol.com te bekijken. Misschien zit er wel iets voor je tussen dat jou van de muizen af kan helpen.

Wellicht gebruik je teveel aas

Wat moet je wel doen? Gebruik alleen genoeg lokaas zodat de muizen iets te proeven hebben.

Wanneer je teveel voedsel gebruikt om muizen te lokken, dan eten ze lekker het voedsel op en laten ze het gif liggen. Er is immers toch genoeg! Gebruik maar een heel klein beetje voedsel om de muizen te lokken. Ze zullen alleen van het gif eten als ze nog honger hebben. Gebruik een hoeveelheid ter grootte van een erwt.

Je moet wel geduld hebben

Wat moet je wel doen? Langer wachten!

Ik weet natuurlijk niet wanneer je het gif geplaatst hebt, maar als je verwacht dat de muizen er direct op af rennen en van het gif zullen eten, dan zit je er goed naast. Ten eerste moet het gif de muizen gaan opvallen en ten tweede moeten de muizen zich genoeg op hun gemak voelen om er van te eten. Dat kan even duren.

Je doet het te rustig aan

Wat moet je wel doen? Gelijk alles inzetten!

Studies tonen aan dat er meer muizen worden gevangen op de eerste avond dat je muizenvallen in huis zet dan op een volgende nacht. Hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat de muizen een dode soortgenoot geroken hebben en het simpelweg niet meer vertrouwen. Zet daarom alle mogelijke middelen direct in.

Klik hier om de muizenbestrijdingsmiddelen van bol.com te bekijken, ze hebben een aardige selectie!

Het plaatsen van gif alleen is zelden voldoende om muizen te bestrijden

Het alleen maar plaatsen van wat gif is maar zelden voldoende om van een muizenplaag af te komen. Wil je het betalen van een duur muizenbestrijdingsbedrijf voorkomen, dan moet je wel een beetje weten wat je nog meer moet doen.

Wat moet je nog meer doen om van muizen af te komen?

 • Houd de omgeving altijd goed in de gaten om muizen vroegtijdig op te sporen.
 • Vocht en lekkages moet je direct tegengaan. Bel desnoods een loodgieter.
 • Laat eten en drinken nooit slingeren. Na het morsen moet je direct opruimen.
 • Het is erg belangrijk om gaten, scheuren, spleten en andere potentiële toegangspunten af ​​te dichten die leiden tot toegang tot het huis. Lees mijn artikel over het gebruik van staalwol om muizen uit huis te houden.
 • Neem zoveel mogelijk stappen om uw huis minder aantrekkelijk te maken voor muizen. Dat wil zeggen: geen voedsel, vocht of spullen (papier, touw, etc) laten liggen die zij voor hun nesten kunnen gebruiken.

Wanneer mensen voor het eerst last krijgen van muizen, dan zijn de geneigd om direct allerlei goedbedoelde fratsen uit te halen om van de muizen af te komen. Maar dan komen ze er al snel achter dat de muizen niet van het gif eten en dat ze niet helemaal weten waar ze mee bezig zijn.

Lukt het bestrijden van de muizen niet? Schakel dan over op de oude vertrouwde muizenval. Klik hier om direct een muizenval bij bol.com te bestellen. Het is niet voor niets dat deze val al sinds jaar en dag wordt gebruikt! Bekijk deze voordelige muizenvallen eens:

Nadelen van het gebruik van gif tegen muizen

Het alleen proberen om de muizen te doden die zich in of om je huis bevinden is een verkeerde benadering. De muizen in je huis zijn er immers voor voedsel, vocht en beschutting. 

Geen enkele hoeveelheid vallen en vergiften zal een muizenprobleem duurzaam oplossen, zolang ze maar door kunnen gaan met het binnenkomen van het huis en het vinden van voedsel. Muizen die al voedsel hebben verzameld en nabij hun nest hebben opgeslagen, zullen echt niet van jouw gif eten.

Vallen en vergiften kunnen de voortplanting van muizen niet bijbenen Muizen kunnen zich om de 21 dagen voortplanten en de vrouwelijke muis zal in één jaar tot 10 nesten krijgen. In dat tempo is het bijna onmogelijk om elke muis bij jouw in huis te doden.

Wat ik hiermee wil zeggen? Vergiftigen is niet alles. Je moet ook:

Gif kan ook simpelweg gevaarlijk zijn. Vooral voor kinderen en huisdieren. Kinderen die een pak muizengif vinden kan ontzettend gevaarlijk zijn. Ook honden of katten kunnen er van eten, of nog erger: ze eten de dode muis die door het gif om het leven is gekomen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat wanneer muizen gif eten, ze niet onmiddellijk sterven. Afhankelijk van het product kan het enkele uren of dagen duren voordat ze eraan doodgaan. Wie weet waar de muizen met het gif zijn gewest? De keuken? De kinderkamer?

Het gebruik van gif tegen muizen is prima, maar zet het wel op een goede en verantwoordelijke wijze in.
Het gebruik van gif tegen muizen is prima, maar zet het wel op een goede en verantwoordelijke wijze in.

Gif is iet altijd de oplossing

Zelfs als als je direct naar het gif grijpt, weet je niet of dit wel gaat werken. Het eerste probleem is dat het niet altijd effectief is, omdat de muizen van het gif zullen moeten eten. Waarschijnlijk levert dit problemen op, omdat je anders niet op deze pagina terecht bent gekomen.

Gif werkt overigens ook maar tijdelijk. Dood je een of enkele muizen, dan kunnen de andere muizen hun dode soortgenoten ruiken. Ze zullen zich echt wel bedenken dat er iets aan de hand is en het door jou geplaatste gif vermijden.

En tot slot heb je nog het overbekende voorbeeld van muizen die gif eten, naar het nest in huis gaan en daar dood gaan. Je kan dan niet meer bij de muis en jij zit in de stank van de dode muis. Vreselijk!

Muizen niet met gif maar met muizenvallen gevallen

Lukt het niet met het gif? Probeer dan de ouderwetse muizenval dan eens!

Ze zijn stukken goedkoper dan gif, want je hoeft ze maar een enkele keer te kopen en daarmee kan je ze altijd gebruiken. Verder hoef je je totaal geen zorgen te maken om de stank van dode ratten die wie-weet-waar liggen, omdat ze toch op slag dood zijn. 

Muizenvallen zijn ook gemakkelijk te gebruiken en doden de muizen onmiddellijk. Zou je het willen proberen? Klik dan hier om op bol.com een geschikte muizenval te bestellen. Het aanbod is groot, dus houd de recensies in de gaten.

Vergeet niet: het gaat niet alleen om het doden van muizen, maar ook om je huis tegen de muizen te beschermen door ervoor te zorgen dat zij geen toegang hebben en dat zij er niets hebben te zoeken.

Heb jij muizen wel zover gekregen om van gif te eten?

Is het jou wel gelukt om ervoor te zorgen dat muizen van gif gingen eten? Welk gif heb je gebruikt en hoe heb je de muizen naar het gif gelokt? Misschien is het wel niet gelukt en ben je naar een ander bestrijdingsmiddel overgestapt? Deel jouw ervaringen hieronder bij de reacties!

Heb je vragen over hoe je muizen kan verlijden om van gif te eten, of heb je een andere vraag over het bestrijden van muizen, ook dan kan je hieronder een berichtje achterlaten en dan doe ik mijn best om je te helpen.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

2 gedachten over “Muizen eten gif niet, wat moet ik doen?”

 1. Hallo Peter,
  Wij hebben dus een muizenprobleem. Nu weten we precies waar ze het huis in komen, nl in de meterkast. Daar hebben ze zich idd door het purschuim heen geknaagd. Nu strooien wij daar sinds een week gif en dat wordt grif opgegeten. De ene dag iets meer dan de andere dag maar elke dag is er gif weg. Vandaag zagen we voor het eerst een muis waggelend door de hal lopen, behoorlijk aangedaan door het gif. Wanneer is nu het moment om de gaten in de meterkast weer te dichten? Nu? Als er geen gif meer gegeten wordt? Over een week? Wij hebben geen idee en ook niet of we muizen maar blijven ‘lokken’ met het gif. Misschien heb jij antwoord op onze vragen.
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Hoi Kitty,

   Direct dichtgooien! Je bent de muizen inderdaad aan het lokken.

   Na het dichten, moeten je nog wel even met het gif doorgaan. Totdat je merkt dat er echt niets meer wordt gegeten. Maar, nooit andersom.

   Succes!

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie