Middelen om spinnen te bestrijden: 4 verschillende oplossingen

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Middelen om spinnen te bestrijden

Spinnen zijn een van de meest agstopwekkende insecten die je in huis kunt hebben. Veel mensen zijn er bang voor en vermijden spinnen als de dood. Zelfs bij het zien van een spin kunnen ze het al uitgillen.

Alle spinnen produceren gif om hun prooi te doden, maar lang niet alle spinnen zijn gevaarlijk voor mensen. Sterker nog, het gif van spinnen heeft maar zelden een effect op mensen en het contact met de door de spinnen opgegeten prooi geeft vaker klachten.

Spinnen kunnen het hele jaar door een probleem zijn, maar rond de herft zie je de meeste spinnen in en om huis. Het begrijpen van wat spinnen juist tot jou huis aantrekt is een belangrijke stap naar het bestrijden van spinnen. Het bestrijden van spinnen op meerdere manieren is de oplossing die het meeste effect heeft.

Het gebruiken van goede middelen om spinnnen te bestrijden is dan een belangrijk onderdeel van een goede bestrijding. In dit artikel lees je mijn recensies van de 4 beste bestrijdingsmiddelen tegen spinnen.

Lees verder om erachter te komen wat de beste manieren zijn om deze middelen te gebruiken om zo blijvend van spinnen af te komen.

Pinterest Middelen om spinnen te bestrijden

Het beste middel om spinnen te bestrijden

KB Mier & Kruipend Ongedierte Spray

Voordelen

 • Het wordt geleverd met een risicovrije garantie van 60 dagen
 • Werkzaam tegen allerlei soorten kruipende insecten
 • Tot 6 weken werkzaam
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

 

Nadelen

 • Sterke geur, dus na het spuiten moet je luchten

Bestrijd spinnen, mieren en ander kruipend ongedierte zoals kakkerlakken en vlooien met deze effectieve KB spray. Het grote voordeel aan deze spray is dat het zeer dodelijk is voor allerlei verschillende soorten insecten. Daarmee doodt je niet alleen de spinnen, maar ook de insecten waar de spinnen op afkomen.

Dit middel is met recht een top middel om spinnen te bestrijden!

Natuurlijk bestrijdinsmiddel tegen spinnen

Spinnen-spray Spray-Away

Voordelen

 • Directe werking
 • Vlekkeloos
 • Geurloos

Nadelen

 • Naar verhouding prijzig

Het grote voordeel van dit product is de razendsnelle en direct dodelijke werking bij contact. Er is geen middel zo goed en effectief in het bestrijden van spinnen als deze. Het is wel zo dat daar een naar verhouding hoger prijskaartje aan hangt, maar voor iemand met veel spinnen in huis is de prijs het dubbel en dwars waard!

Een middel op basis van mechanische werking

Spiderfree Concentraat - Spinnenwering

Voordelen

 • Het is niet giftig
 • Geur afgevend en vuil afstotend.
 • Voorkomt aanhechtingen van vuil of ander overlast.
 • Binnen en buiten te gebruiken.
 • Zeer lang werkzaam

Nadelen

 • Kan strepen veroorzaken

Dit uniek spinnenwerend middel werkt op basis van mechanische werking. Spinnen en andere insecten die ermee in aanraking komen, krijgen een klein laagjes van dit middel aan zich. Het middel heeft een plakkende werking waardoor de insecten zich niet meer goed kunnen voortbewegen en uiteindelijk afsterven.

Ultrasoon ongediertebestrijder tegen spinnen

ForGoods - Ongedierte Verjager Ultrasone

Voordelen

 • Werkt ook tegen ander ongedierte zoals muggen en muizen
 • Is veilig te gebruiken in de buurt van huisdieren en kinderen
 • Milieuvriendelijk
 • Ingebouwd LED nachtlampje

Nadelen

 • Vereist een stopcontact
 • Na 1 a 2 maanden moet je van locatie wisselen om effectiviteit te behouden

De ForGoods ultrasoon ongedierte verjager werkt gelijk al door hem op een beschikbaar stopcontact aan te sluiten. Er wordt een ultrasoon geluid uitgezonden, ontworpen om ongedierte te verwarren en zo van streek te maken dat ze de omgeving zullen vermijden. Het is veilig en zonder de puinhoop van sommige insectenwerende middelen.

Een milieuvriendelijke oplossing. Het ultrasone geluid is voor mensen niet te horen, dus veilig voor kinderen en huisdieren.

De ForGoods ultrasoon ongedierte verjager beweert ook nog eems ander ongedierte af te weren, inclusief muggen, knaagdieren, vliegen en andere insecten, maar de effectiviteit varieert per soort en locatie. Het is belangrijk op te merken dat ultrasone geluiden niet door muren of meubels kunnen, dus voor een ernstige plaag zal je er mindere nodig hebben

Zijn spinnen gevaarlijk?

Wanneer je gemerkt hebt dat je spinnen in huis hebt, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Sommige soorten, zoals de vioolspin of bruine kluizenaar, kunnen gevaarlijk zijn wanneer je wordt gebeten. Dat is echter extreem onwaarschijnlijk, zeker in Nederland.

Andere spinnen die wat vaker in Nederland voorkomen, zoals de wolfspin, kunnen aggressief zijn. Een beet is dan ook waarschijnlijker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je iets van zal merken.

Spinnen gebruiken hun gif om hun prooi te doden of uit te schakelen. In welke mate het gif van een spin dodelijk is voor zijn prooi hangt af van de spinnensoort. In het algemeen is het gif van spinnen voor mensen ongevaarlijk en veel meer dan wat jeuk zal je er niet van merken.

Mede dankzij hun gif zijn spinnen uitstekende jagers. Zij komen dan ook bij jou in huis omdat er andere insecten zijn waar zij zich mee voeden. Dat is dan ook de reden dat het hebben van (veel) spinnen in huis een teken is dat er ook andere insecten zitten. Ze moeten zich immers ergens mee kunnen voeden!

Het bestrijden van spinnen is daarmee niet alleen een kwestie van het bestrijden van de spinnen zelf. Ook het bestrijden van de andere insecten die een voedingsbron vormen voor spinnen is daarmee erg belangrijk. Een middel dat een brede werking heeft op allerlei verschillende insecten geniet dan ook de voorkeur.

Hoe werken middelen om spinnen te bestrijden?

Dit is een hele open vraag omdat het exacte antwoord ligt aan het middel in kwestie. Werkzame stoffen staan overigens altijd op het etiket vermeld.

In grote lijnen kan je vaststellen dat er twee soorden verschillende werkingen zijn bij producten tegen spinnen: echte bestrijdingsmiddelen die spinnen doodt en middelen die spinnen verjaagt.

Middelen om spinnen te bestrijden zijn over het algemeen middelen op basis van een zogenaamde pyrethroide, een middel dat op het zenuwstelsel van insecten inwerkt. Een ander veel voorkomende werking voor bestrijdingsmiddelen tegen spinnen zijn middelen op basis van natuurlijke stoffen met een sterke, onaangename aroma die spinnen verjaagt.

Het voordeel van het gebruik van dergelijke afweermiddelen is dat ze doorgaans niet de sterke, ongewenste geur van andere producten hebben, maar toch de bescherming bieden die je zoekt.

Essentiële oliën is een ander voorbeeld van een natuurlijk middel tegen spinnen. Het nadeel hieraan is vaak de beperkte werkingsduur en het voordeel dat het veilig is in gebruik.

Voor meer natuurlijke manieren om spinnen te bestrijden, lees je mijn artikel Op milieuvriendelijke wijze spinnen bestrijden: 7 natuurlijke manieren

spinnen stofzuiger

Zijn spinnenwerende middelen effectief?

De effectiviteit van middelen die beloven om spinnen te verjagen varieert sterk naar gelang het middel. Het bestrijden van spinnen is meer dan alleen het gebruik maken van een bepaald middel.

Als onderdeel van een uitgebreid behandelplan is een middel om spinnen mee te bestrijden een belangrijk onderdeel. Zo’n middel kan op zich her probleem misschien niet helemaal voorkomen, maar kan de effectiviteit van de behandeling als totaal sterk vergroten.

Ik raad je dan ook van harte aan om bij een spinnenprobleem gebruik te maken van een middel waarmee je spinnen kunt bestrijden.

Wel moet je onthouden dat spinnen een – vooral in de herfst – jaarlijks terugkerend probleem zijn. Maak er een gewoonte van om jaarlijks op tijd stappen tegen spinnen in huis te nemen wanneer je weet dat jouw huis er vatbaar voor is.

Hoe kan je spinnen in huis voorkomen?

Spinnen in huis is een teken van een andere soort insecten in de omgeving. Andere insecten vormen het voedsel van spinnen. Spinnen zoeken dan ook een omgeving op waarbij voedsel aanwezig is.

De allerbeste manier om spinnen in huis te voorkomen is om ervoor te zorgen dat zij binnen niets te zoeken hebben. Met andere woorden: dat zij binnen geen bron van voedsel hebben. Het bestrijden van de andere insecten in huis is daarmee een wezenlijk onderdeel van een goede spinnenbestrijding.

Door andere insecten buitenshuis te houden, hou je ook spinnen weg. Het beste dat je kunt doen om welke insecten dan ook uit huis te houden is door op te ruimen en goed schoon te maken.

Vooral voorzichtig zijn met gemorst eten en drinken is erg belangrijk. Let daarbij ook goed op voer van huisdieren. Laat vooral ’s nachts geen eten slingeren en maak ongelukjes goed schoon.

Alle dieren zijn op zoek naar voedsel, vocht en beschutting. Wanneer je door goed schoon te maken en op te ruimen deze zaken wegneemt, hebben spinnen en ander ongedierte niets meer bij jou thuis te zoeken.

Zijn deze middelen veilig voor kinderen en huisdieren?

Of een product wel of niet veilig is voor gebruik nabij kinderen en huisdieren ligt aan de ingedienten van het middel in kwestie. Het is altijd goed om de verpakking van een product goed te lezen en de instructies die daarop vermeld staan op te volgen.

Twijfel je of een product wel of niet veilig is, dan is het altijd beter om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen (handschoenen, ventilatie, etc) en geen kinderen of huisdieren bij gebruik in de omgeving te hebben.

spinnen stofzuiger

Wat zijn jouw ervaringen met het gebruik van middelen om spinnen te bestrijden?

Zoals altijd ben ik benieuwd naar jouw ervaringen met de bovengenoemde middelen. Laat mij hieronder weten welke jij geprobeerd hebt en wat je ervan vond.

Ook wanneer je een ander product of methode kent, kan je deze hieronder in de reacties delen. Van elkaars ervaringen kunnen we immers veel leren.

Eventuele vragen over de genoemde middelen of bestrijdingsmiddelen tegen spinnen in het algemeen kan je hieronder stellen en dan kom ik daar zo snel mogelijk op terug.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie