Binnen spinnen bestrijden: gids tegen spinnen in huis

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Binnen spinnen bestrijden_ gids tegen spinnen in huis

Heb je opeens last van spinnen in huis? Dat hoeft niet persé een groot probleem te zijn, want de spinnen die wij in Nederland hebben kunnen over het algemeen niet veel kwaad.

Vervelender is het voor mensen die bang zijn voor spinnen of wanneer het niet gaat om maar een paar spinnetjes, maar een hele spinnenplaag in huis.

Het goede nieuws is dat het bestrijden van spinnen niet lastig is. Er zijn veel verschillende methoden en producten die je kunt gebruiken. Over de oplossingen om binnen spinnen te bestrijden, zal ik je in dit artikel alles vertellen.

Het fijne aan het bestrijden van spinnen in huis is dat je dat prima zelf kan doen. Zelfs bij de wat grotere plagen is het bestrijden van spinnen vrij eenvoudig.

Voor de mensen die van de spinnen af willen, biedt dit artikel alles dat zij moeten weten om de spinnen effectief te bestrijden. En alvast het goede nieuwe voor de mensen die bang zijn: je hoeft ze zeker niet aan te raken!

Pinterest Binnen spinnen bestrijden_ gids tegen spinnen in huis

De snelste oplossing tegen spinnen in huis

De aller snelste manier om in huis van spinnen af te komen is door het gebruiken van een bestrijdingsmiddeln tegen spinnen. Denk hierbij aan zo’n spray die je ergens op kan spuiten om van de spinnen af te komen.

Het grote voordeel is dat het direct werkt en jij direct van de spinnen af bent. Het nadeel is dan weer dat het slechts werkt zolang de spray actief blijft en je dus het probleem ook nog eens in de basis aan moet pakken.

Hoe je dat precies doet, leg ik je in deze gids haarfijn uit. Voor nu is een spray een goede oplossing om snel met het binnen bestrijden van de spinnen te beginnen.

Een goede spray tegen spinnen is eenvoudig online te bestellen. Klik hier om het aanbod aan spinnenbestrijdingsmiddelen op bol.com te bekijken of ga voor deze aanrader:

Let wel, spuit niet alleen in de omgeving waar je niet spinnen ziet, maar in de hoeken van alle kamers, boven alle kasten en in rustige, donkere omgevingen. Dat is waar je de meeste spinnen te pakken zult krijgen.

Blijvend van de spinnen in huis afkomen

Het binnenshuis bestrijden van spinnen doe je niet alleen door het gebruik van een bestrijdingsmiddel. Dat is een goede, tijdelijke oplossing dat jou de tijd geeft om je huis tegen spinnen te beveiligen.

De spinnen komen namelijk om een reden bij jou binnen en het is dan ook belangrijk om die redenen weg te nemen.

Ga als volgt te werk:

  • Stofzuig grondig en vaak het hele huis en stof alle oppervlakken goed af.
  • Verwijder zichtbare spinnenwebben zo snel mogelijk.
  • Veeg het plafond en de hoeken van alle kamers goed af met een zachte borstel of bezem.
  • Maak de bovenkanten van kledingkasten, ladekasten, koelkasten en andere hoge meubels goed schoon.
  • Dicht gaten, kieren en scheuren waar spinnen doorheen kunnen.
  • Gebruik ’s avonds niet onnodig veel licht.

Hieronder gaan we nog dieper in op wat je zoal tegen spinnen in huis kunt doen en hoe je effectief binnen bestrijdt.

Blijvend van de spinnen in huis afkomen

Hoe komen spinnen bij mij naar binnen?

Spinnen komen op heel veel manieren het huis binnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld door roosters, gaten, kieren, ramen, deuren en binnengebrachte planten naar binnen komen.

Maar bedenk je ook dat de spin die jij binnen tegen bent gekomen wellicht bij jou thuis is geboren. Spinnen leggen maar al te graag hun eitjes in hun.

Vergeet ook niet dat er allerlei buizen en kabels door een huis of flat lopen waardoor spinnen makkelijke langs kunnen glippen.

Wat ook vaak gebeurt is dat mensen dozen vanuit de schuur, de kelder, de berging of zolder meenemen en dat spinnen daarop meeliften.

Probeer het meeliften van spinnen te voorkomen door de doos even goed te bekijken voordat je deze helemaal gaat uitpakken.

Spinnen die op andere manieren binnenkomen hou je het beste tegen door het dichten van gaten, scheuren en kieren, bijvoorbeeld met kit of een gatenvuller.

Waar bevinden de spinnen zich binnen?

Net als alle dieren, zijn spinnen op zoek naar een veilig onderkomen en voldoende te eten en te drinken.

Spinnen eten andere insecten, dus ze zullen altijd in de buurt wonen waar ze voldoende insecten kunnen vinden.

Daarnaast hebben spinnen een bron van vocht nodig, de badkamer, WC, keuken en meer van dergelijke ruimten zijn dan ook veel voorkomende schuilplaatsen van spinnen.

Ten slotte zijn spinnen opzoek naar beschutting. Dat hebben zij nodig omdat zij zich overdag meestal verstoppen en pas ’s avonds op zoek gaan naar voedsel.

Binnen zal je spinnen dan vinden op beschutte plekken als spouwmuren, ventilatie openingen, boven kasten, hoog op ramen in gaten en meer van dergelijke plaatsen.

Komen ergens al deze drie behoeften samen, dan kan je er donder op zeggen dat je daar spinnen gaat vinden!

Ben je op zoek naar een middel tegen spinnen? Lees dan eens mijn artikel Middelen om spinnen te bestrijden: 4 verschillende oplossingen

Zijn spinnen gevaarlijk?

Nee, de spinnen die wij in Nederland hebben zijn over het algemeen niet gevaarlijk. Nouja, tenzij je allergisch bent, maar dat is een ander verhaal.

Spinnen kunnen bijten wanneer ze zich onveilig voelen, maar de beten zijn over het algemeen ongevaarlijk en doen net zoveel pijn als een wespensteek.

Van een spinnenbeet kan je wat jeuk of uitslag krijg. Over het algemeen niets om je zorgen over te maken.

Ben je in het buitenland, of vertrouw je het niet? Schakel dan voor de zekerheid je huisarts in.

Blijvend van spinnen in huis af

Van spinnen afkomen is één ding, maar ze blijvend bestrijden is een hele andere kwestie. Meer dan alleen wat bestrijdingsmiddel gebruiken!

Je moet nog steeds de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de spinnen niet direct weer binnen zitten.

Hieronder vind je de belangrijkste manieren om de spinnen voorgoed uit huis te houden.

1. Dicht gaten, scheuren en spleten

Maak gebruik van kit of een gatenvuller om gaten, kieren en spleten te dichten waar spinnen zich binnen in kunnen verstoppen. Een goede spinnenbestrijding zorgt ervoor dat spinnen zich binnen nergens veilig voelen.

Repareer ook scheuren of gaten die spinnen kunnen gebruiken om in uw huis te komen. Besteed daarbij extra aandacht aan de buitenmuur, ramen en deuren.

2. Regelmatig stoffen en stofzuigen

Door je huis goed schoon en netjes te houden, verminder je het aantal verstopplaatsen van deze beestjes en zorg je ervoor dat de omgeving in het algemeen minder fijn voor ze is.

Vooral regelmatig grondig stofzuigen en het goed afstoffen van allerlei oppervlakken in huis is daarbij belangrijk.

Ook is het belangrijk om met een zachte bezem af te toe langs het plafond en alle hoeken te gaan om eventuele spinnenwebben weg te halen.

Ten slotte is het belangrijk om op je opslag, bijvoorbeeld de zolder of de kelder, te letten. Maak geen gebruik van plastic zakken of kartonnen dozen, maar goed afsluitbare opbergbakken.

Regelmatig stoffen en stofzuigen

3. Ga goed om met voedsel

Spinnen zullen niet gauw op jouw voedsel afkomen. Wel eventueel op gemorst vocht, maar niet zo snel vast voedsel. Het voedsel van spinnen is namelijk andere insecten. Daar jagen ze op.

Maar wanneer jij eten of drinken morst, kunnen daar allerlei andere insecten op afkomen. Denk aan vliegen, muggen en mieren. En laar dat voor spinnen nou een lekker hapje zijn!

Het is dan ook belangrijk om eten in goed afsluitbare bakken te bewaren en eventueel gemorst eten en drinken direct op te ruimen.

4. Hou je tuin en buitenomgeving netjes

Wanneer je omgeving spinnen aantrekt, dan kan je erop wachten totdat ze hun weg bij je naar binnen gaan vinden. Binnen bestrijden van spinnen, doe je dan ook gedeeltelijk buiten.

Hou gras, planten en bloemen dan ook goed netjes. Laat geen plantaardig afval zoals bladeren en takjes liggen, maar ruim deze op.

Ten slotte is het belangrijk om eventuele plagen als mieren, luizen of vlooien aan te pakken, want ook die trekken weer spinnen aan.

5. Wees spaarzaam met verlichting, zowel binnen als buiten

Verlichting trekt nu eenmaal spinnen aan. Zowel het licht als de warmte dat een lamp uitstraalt is voor allerlei insecten aantrekkelijk.

Wanneer de spinnen zelf niet op het licht afkomen, dan komen andere insecten er op af en dan gaan de spinnen weer op die insecten jagen.

Kortom: verlichting trekt spinnen aan. Zowel buitenverlichting als binnenverlichting. Trek je geen spinnen aan, dan hoef je ook geen spinnen te bestrijden!

Ervaringen met binnen spinnen bestrijden

Het is doodgewoon om in huis enkele spinnen aan te treffen. Dat is niets om je zorgen over te maken. Maar wanneer je er veel treft, dan kan dat ongemak veroorzaken zoals spinnenwebben in huis en het kan duiden op een ander insecten of ongedierteprobleem. Die spinnen moeten immers iets te eten hebben!

Er zijn ontzetten veel methoden om binnen spinnen te bestrijden, maar de eenvoudigste zijn het gebruik van een goede spray, goede schoonmaakgewoonten en het bestrijden van andere insecten.

Heb jij ervaring met het binnenshuis bestrijden van spinnen? Deel dan hieronder in de reacties hoe je dat hebt aangepakt en wat de resultaten waren!

Eventuele vragen over het binnen bestrijden van spinnen mag je uiteraard ook hieronder kwijt. Ik doe mijn best om die voor je te beantwoorden!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie