Zilvervisjes bestrijden: mijn ervaringen

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Zilvervisjes bestrijden_ mijn ervaringen (1)

Volgens mij ben ik een hele goede bron van informatie voor het bestrijden van zilvervisjes. Dat komt omdat ik in het verleden in een flat heb gewoond die helemaal onder de zilvervisjes zat.

Niet alleen in de algemene ruimtes van de flat zoals de gangen, het trappenhuis, de balustrade en op meer plaatsen. Maar uiteraard in mijn eigen appartement, mijn woning, had ik veel last van zilvervisjes.

In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen met jullie voor wat betreft het bestrijden van zilvervisjes. Het is mij namelijk gelukt om van dagelijks tientallen zilvervisjes in huis, naar wekelijkse enkele zilvervisjes en uiteindelijk heb ik ze met succes helemaal kunnen bestrijden.

Hieronder lees je precies wat ik heb gedaan om de zilvervisjes te bestrijden en mijn hoop is dat het jullie met met behulp van mijn ervaringen die ik hieronder beschrijf ook gaat lukken.

Pinterest Zilvervisjes bestrijden_ mijn ervaringen

Wat deed ik als eerst?

Zoals waarschijnlijk de meeste mensen, had ik nauwelijks ervaring met het bestrijden van zilvervisjes en ging ik als eerst op internet zoeken wat ik ermee aan moest.

Ik kocht toen een aantal van die “vallen” of lokdoosjes en zette deze neer op plaatsen waar ik vaak zilvervisjes zag.

De volgende dag zaten die lokdoosjes echt helemaal vol en zag ik inderdaad steeds minder zilvervisjes in de omgeving van waar ik die lokdoosjes plaatste.

De keuken, de badkamer en het toilet waren de plaatsen waar ik met de lokdoosjes neerzette en dat leek goed te werken: volle lokdoosjes en dode zilvervisjes in de omgeving.

Dezelfde lokdoosjes proberen? Klik hier voor het hele aanbod op bol.com of ga direct voor dit exemplaar waar ik zelf ervaring mee heb:

Kreeg ik de zilvervisjes hiermee helemaal weg?

Kortgezegd: nee. Ik had goede ervaringen met de lokdoosjes hoor, daar niet van. En de lokdoosjes waren ontzettend makkelijk in gebruik.

Maar hoe lang ik die doosjes ook liet staan en hoeveel zilvervisjes ik daar ook mee wist te bestrijden, er leken steeds maar zilvervisjes bij de komen.

Ik ben toen weer op op het internet gaan kijken en op zoek gegaan naar meer ervaringen van mensen op het gebied van het bestrijden van zilvervisjes.

Aan de hand van mijn bevindingen op internet, ben ik een spray tegen zilvervisjes gaan kopen, de spray van HG om precies te zijn.

Met de zilvervisjes spray van HG had ik wederom uitstekende ervaringen: ik bracht de spray aan op alle gaten en kiertjes die ik maar in huis kon vinden en ging langs alle hoeken, drempels en de plinten.

Het resultaat was ontzettend goed: vrijwel geen zilvervisjes meer. Ik zag letterlijk nergens meer een zilvervisje lopen, maar kwam wel af en toe nog een lijkje tegen. Kennelijk was die gelijk gedood toen hij met de spray in aanraking kwam.

Ik was een goede twee maanden van de zilvervisjes af. Maar helaas, na die twee maanden begonnen ze weer te komen. Ik zag ze vaker en vaker en uiteindelijk waren ze weer op volle sterkte.

Dit heb ik nog een aantal keer gedaan en eerlijk gezegd was mijn ervaring met de spray zeer positief. Het helpt gigantisch goed, maar wel tijdelijk.

Dezelfde spray proberen? Klik hier voor het hele aanbod op bol.com of ga direct voor dit exemplaar waar ik zelf ervaring mee heb:

Kreeg ik de zilvervisjes hiermee helemaal weg_

Een beetje onderzoek maakte het bestrijden van zilvervisjes stukken makkelijker

Wederom ben ik op het internet gaan zoeken, maar dit keer naar meer achterliggende informatie over zilvervisjes.

Zo kwam ik erachter dat zilvervisjes zich vooral voortplanten in- en rond papier of karton. Hoeveel je de omgeving ook met sprays of dergelijke producten behandeld, je moet ze echt allemaal tegelijk weg krijgen, ook de eitjes, om effectief zilvervisjes te kunnen bestrijden.

Maar het bleek eerlijk gezegd makkelijker dan dat: zilvervisjes zijn aangetrokken tot omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Is die er niet, dan kunnen ze er simpelweg niet leven.

Weet je de luchtvochtigheid in de omgeving te verlagen, dan ben je in zijn geheel van de zilvervisjes af.

Hoe deed ik dat?

 • Een elektronische luchtontvochtiger
 • Bakjes met silica gel als ontvochtiger
 • Zeer goed ventileren.
 • Een lage luchtvochtigheid en het verwijderen van allerlei soorten en bronnen van vocht en nattigheid in de omgeving bleek de sleutel tot succes.

Mijn ervaring is dan ook dat je de zilvervisjes helemaal kunt bestrijden met deze methode.

Een ander product waar ik bij zweer en dat uit mijn ervaring niet alleen werkt tegen zilvervisjes, maar eigenlijk tegen allerlei verschillende insecten, is diatomeeënaarde.

Je kunt diatomeeënaarde overal op aanbrengen, want het is niet schadelijk voor mensen of huisdieren, maar des te beter tegen insecten. Wanneer zilvervisjes ermee in aanraking komen, prikt het de zilvervisjes als het ware lek en droogt het ze snel en effectief uit.

Het is spotgoedkoop en makkelijk verkrijgbaar, dus doe er je voordeel mee. Naar mijn idee en ervaring is diatomeeënaarde een van de beste producten om zilvervisjes mee te bestrijden.

Ook diatomeeënaarde proberen? Klik hier voor het hele aanbod op bol.com of ga direct voor dit exemplaar waar ik zelf ervaring mee heb:

Wat werkt uit mijn ervaring nog meer?

Hierboven heb ik natuurlijk vooral die methoden en producten genoemd die het grootste impact gaven, maar is is nog meer dat ik heb geprobeerd en wat ook werkte.

Verder heb ik goede ervaringen met:

 •  Cederhouten producten. Cederhout staat bekend om de afstotende werking tegen motten, maar is ook echt goed werkzaam tegen zilvervisjes en ruikt daarnaast nog eens lekker ook!
 • Bakingsoda, ofwel natriumbicarbonaat, droogt zilvervisjes uit wanneer ze ermee in aanraking komen. Ook dit middel kan je simpelweg strooien en dan doet het zijn werk.
 • Berg alle etenswaren op in goed afsluitbare verpakkingen. Laat niets slingeren en ruim kruimels direct op.
 • Bewaar zo min mogelijk papier of karton in huis, dit trekt zilvervisjes aan!
Wat werkt uit mijn ervaring nog meer_

Wat zijn jouw ervaringen met het bestrijden van zilvervisjes?

In dit artikel heb ik mijn ervaringen met het bestrijden van zilvervisjes beschreven, maar ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen met het bestrijden van zilvervisjes!

Laat hieronder in de reacties een berichtje achter en vertel ons of jij weleens last hebt gehad van zilvervisjes en vooral hoe je er vanaf bent gekomen. Van elkaars ervaringen kunnen we immers veel leren!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

2 gedachten over “Zilvervisjes bestrijden: mijn ervaringen”

 1. Hallo Peter, ik heb last van zilvervisjes, maar dan zaten ze in mijn bed. Waarom daar? Dan is een groot raadsel. Ik ben op zeer hoge leeftijd en heb hulp in de huishouding. Mijn bed wordt elke week verschoond, zo nu en dan de matras omgedraaid , maar toch waren ze er, geen grote hoeveelheid. Ik vind dat griezelig, daar houd ik niet van. Mijn bed wordt elke dag open gelegd om te luchten. Ik heb ze in bed sinds een week niet meer gezien, maar wel achter het bed tegen de muur.
  Kan jij als ervaringsdeskundige me iets aanraden? BV etherische oliën, waar ik over lees en welke dan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie