Spinnen bestrijden in de auto: 5 praktische tips!

Deel dit bericht op Pinterest:

Spinnen bestrijden in de auto_ 5 praktische tips!

Hou je niet zo van spinnen?! Dan is het opgesloten zitten met een spin een je auto toch niet echt fijn!

Maar spinnen komen in je auto niet alleen even op visite. Nee, je auto is -zeker in de koudere maanden- een goede schuilplaats en een perfecte omgeving om eieren in te leggen.

Dit artikel is dan ook geschreven voor mensen die last hebben van spinnen in de auto en deze zo snel en effectief mogelijk willen bestrijden. Dat is nodig, want voor je het weet zitten er honderden van deze griezelige insecten bij je in de auto!

Spinnen zijn niet alleen vies en eng voor veel mensen. De schrik van een spin in je auto is voor sommige mensen zo groot dat dat op de weg voor gevaar zorgt.

In dit artikel lees je alles over het bestrijden van spinnen in de auto: wat ze bij je in de auto komen doen, hoe ze daar terecht komen, en -vooral- hoe je die spinnen uit je auto krijgt.

Pinterest Spinnen bestrijden in de auto_ 5 praktische tips!

Wat doen de spinnen in je auto en hoe komen ze daar?

Spinnen komen graag af op omgevingen die warm zijn, goed beschut zijn en als het kan ook veel donkere plekjes heeft. In je auto zijn er dan ook meer dan genoeg verstopplekken die aan deze omschrijving voldoen.

De meest voorkomende plekken op of in je auto waar je spinnen kunt vinden zijn:

– Achter je zijspiegels
– In de roosters
– Onder de motorkap
– In de achterbak

Heb je weleens op of in je auto spinnen of spinnenwebben gezien? Dan kan je er donder op zeggen dat er meer zitten!

Spinnen verstoppen zich overdag en gaan er ’s nachts op uit op jacht naar hun prooi. Omdat een auto niet heel de dag door in beweging is en mensen vaak ook niet heel de dag in de auto zitten, is een auto een fijne verstopplaats voor de spin.

Ben je er even met de auto uit geweest? Dan is je motor na het parkeren nog een tijdje warm. Dat is voor spinnen heerlijk vertoeven.

Kortom: de auto is een gewild onderkomen voor spinnen!

Wat doen de spinnen in je auto en hoe komen ze daar_

Hoe moet je spinnen in de auto bestrijden?

Hieronder vind je 5 effectieve manieren om spinnen in de auto te bestrijden. Je kunt alle tips tegelijk toepassen, of ze een voor een proberen totdat je van het probleem af bent.

Hoe dan ook, hoe vaker je deze strategieën toepast, hoe sneller je van de spinnen in je auto af bent.

Ruim je auto goed op!

Het opruimen van je auto is de eerste en meest belangrijke stap om van spinnen af te komen. Spinnen hebben plekken nodig om zich te verstoppen en hoe meer rotzooi in je auto, hoe meer verstopplaatsen er zijn.

Verklein dus het aantal verstopplaatsen van spinnen door alles dat niet noodzakelijk is uit de auto te verwijderen en het elders een nieuw plekje te geven of weg te gooien.

Nadat je je auto hebt opgeruimd, is het aan te raden om je auto om de paar dagen te stofzuigen. Lukt dat thuis niet, dan kan dat bij de meeste benzinestations of wasstraten!

Zorg dat spinnen niet naar binnen kunnen

Zorg ervoor dat er geen beschadigingen aan je auto zijn waar spinnen doorheen kunnen. Zorg ook dat je deuren en ramen goed sluiten.

Is er toch iets aan de hand, laat het probleem dan door de garage verhelpen. Wanneer spinnen gemakkelijk je auto in kunnen, dan is dat vragen om problemen.

Maak gebruik van bestrijdingsmiddelen

Er zijn ontzettend veel bestrijdingsmiddelen op de markt om spinnen die zich in de auto bevinden mee te bestrijden. Er zijn poeders, sprays, lokdozen en nog veel meer. Zelf geef ik de voorkeur aan sprays. Simpelweg omdat je die gemakkelijk overal op en tussen kan spuiten.

Je kunt online prima sprays vinden. Klik hier om het aanbod aan spinnenbestrijdingsmiddelen op bol.com te bekijken of ga voor deze zeer goede spray:

Gebruik lekkere geurtjes in de vorm van essentiele olieen

Wist je dat je met de meeste essentiële oliën ook spinnen in de auto kunt bestrijden? Tea tree olie, eucalyptusolie en cederhoutolie zijn enkele voorbeelden van essentiële oliën die giftig zijn voor spinnen.

Spinnen die met deze oliën in contact komen, gaan dood. Maar dat is de bedoeling niet helemaal. De spin ruikt de sterke geur van deze olie en maakt rechtsomkeer omdat de spin weet dat de olie voor hem schadelijk is.

De beste manier is om wat wattenbolletjes in een essentiële olie naar keuze onder te dompelen en deze wattenbolletjes rond je auto te verspreiden. Hou ze goed vers en binnen enkele dagen ben je van de spinnen af!

Gebruik lekkere geurtjes in de vorm van essentiele olieen

Gebruik binnenverlichting spaarzaam

Maak zo min mogelijk gebruik van de binnenverlichting. Zeker na het parkeren is dat niet verstandig. Net zoals de meeste insecten komen ook spinnen op licht af. Niet alleen het licht is hierbij van belang, maar ook de vrijgekomen warmte die rond de verlicht blijf hangen.

Wees spaarzaam met verlichting om van spinnen in je auto af te komen!

Veelgestelde vragen over spinnen in auto's

Hieronder lees je de meest gestelde vragen over spinnen in auto’s en de bestrijding die daarbij komt kijken. Zelf nog een vraag? Stel die hieronder in de reacties, ik beantwoord ‘m graag voor je!

Hoe lang kan een spin in de auto overleven?

Spinnen kunnen gemakkelijk zes maanden zonder voedsel of water overleven. Denk dus niet dat de spinnen “vanzelf” weggaan, want je moet ze echt bestrijden om er vanaf te komen. Het is niet lastig, maar vergt wel wat inzet.

Gaan spinnen die in de auto zitten van de kou dood?

Waarschijnlijk niet. Spinnen kunt tot net onder het vriespunt overleven, dus tenzij het goed vriest zal je ook op die manier niet van de spinnen in je auto afkomen. Het zelf bestrijden van de spinnen is de beste manier.

Zijn spinnen in de auto gevaarlijk?

Nee, de spinnen die je in Nederland in de auto kunt vinden zijn niet gevaarlijk. Wel kunnen mensen van de aanwezigheid van spinnen in de auto schikken en dat kan in het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Dat is dan weer wel gevaarlijk.

Hoe kan ik spinnen van mijn spiegels af houden?

Probeer eens wat spinnen bestrijdingsmiddel op de spiegels te sproeien, of behandel je spiegels met azijn. Azijn is ook erg goed om spinnen mee te bestrijden.

Wat moet ik doen wanneer ik tijdens het rijden een spin in de auto zie?

Blijf vooral rustig en haal de spin pas weg wanneer je op een veilige plaats bent geparkeerd. Hoe bang voor spinnen je ook bent, je veiligheid en dat van je mede weggebruikers gaat voor.

Ervaringen met spinnen in de auto bestrijden

Spinnen bestrijden in de auto is niet heel lastig, mits je maar regelmatig de hier bovengenoemde bestrijdingstips toepast.

Een auto is nu eenmaal zeer aantrekkelijk voor spinnen en je zal ze dan ook vroeg of laat eens in je auto tegenkomen.

Je auto netjes en schoon houden en regelmatig tegen spinnen behandelen is de beste manier om blijvend de spinnen uit je auto te houden.

Heb jij ervaring met spinnen in de auto bestrijden? Deel die dan hieronder door een reactie achter te laten. Ook eventuele vragen kan je hieronder kwijt. Ik doe mijn best om die zo goed en snel mogelijk te beantwoorden.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

1 gedachte over “Spinnen bestrijden in de auto: 5 praktische tips!”

  1. Hi, ik bezit een canta2, tja, het bekende invalide 45km autotje,
    Dus ook een grote spinnen vanger vooral als ze niet veel rijden.
    Die vanmij staat dus in mijn tuin waar dus ook veel spinnen zitten. Helaas krijg ik dus geen invalide plek voor mijn deur want dan moet je minder dan 100meter kunnen lopen, zolang ik dat nog kan krijg ik hem dus niet me longarts zei dat mijn astma nooit zal weggaan kan alleen maar slechter kan worden. Maar even terug komen op die spinnen ik gebruik dus eucalyptusolie op watjes die ik op de bodem leg dus binnen in de canta2 dus geen last meer, jou tip om azijn te gebruiken op buitenspiegels moet ik nog uit proberen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie