slakken bestrijden met afwasmiddel: werkt dat wel?

Deel dit bericht op Pinterest:

slakken bestrijden met afwasmiddel werkt dat wel

Slakken kun hun omgeving flink wat schade toebrengen. Maar zo schadelijk als ze zijn, zo eenvoudig kunnen ze te bestrijden zijn.

 

Tegen slakken bestaan namelijk ontzettend veel verschillende bestrijdingsmiddelen en methoden. In dit artikel nemen we een daarvan onder de loep: het bestrijden van slakken met afwasmiddel.

 

Chemische slakkenbestrijdingsmiddelen zijn bewezen effectief, maar kunnen schadelijk zijn voor andere diertjes in je tuin. Daarnaast kun je door het gebruik van een doe-het-zelf bestrijdingsmiddel als afwasmiddel een aardig bedrag besproken.

 

Door slakken met zeepsop gemaakt van afwasmiddel te besproeien gaan ze snel dood. Met afwasmiddel zal je hun beschermende laag aantasten waardoor de slak komt te overlijden. Ook het gooien van een slak in een emmertje met zeepsop werkt goed.

 

Overdag kan het moeilijk zijn om de slakken te vinden, maar ook daarvoor heb ik een goede techniek voor je die ik in dit artikel uiteen zal zetten. 

 

Ga je in de tuin aan de slag? Neem dan een emmertje mee met een paar druppels afwasmiddel erin mee. Wanneer je slakken tegenkomt kan je ze er gelijk in gooien.

 

Ook een meer methodische wijze van bestrijden van slakken met afwasmiddel is mogelijk. Hieronder lees je daar meer over.Pinterest slakken bestrijden met afwasmiddel werkt dat wel

In 6 stappen slakken met afwasmiddel bestrijden

Afwasmiddel werkt tweevoudig: je doodt ze ermee en je voorkomt dat ze ontsnappen. De zeep doodt de slak niet alleen door, maar het tast ook de slijmspoor aan waardoor de slak niet meer gemakkelijk weg kan.

 

Stap 1

Vul een flinke emmer met (koud) water en voeg twee kneepjes afwasmiddel aan het water toe. Een liter of 3 a 4 is overigens prima. 

 

Stap 2

Meng de zeep en het water met de hand door elkaar. Dompel vervolgens een open spuitfles onder het water en laat deze vol lopen. 

 

Stap 3

Kom je een slak tegen, besproei deze dan met het zeepsop. Ook kan je de slakken oppakken en in je emmer met zeepsop gooien. Wat jouw voorkeur heeft.

 

Stap 4

Je kunt het beste ‘s avonds en ‘s ochtends op zoek gaan naar slakken. Dan vind je de meeste. Volg eventueel het slijmspoor in de omgeving om zo andere slakken te vangen.

Stap 6

Spuit rond de basis van de planten om te voorkomen dat andere slakken van de planten gaan eten. Het is immers onwaarschijnlijk dat je direct alle slakken te pakken hebt. Spuit niet op de bladeren van de planten. De zeep zal op de bladeren gaan zitten en de zon zal de plant verbranden.

 

Tip

Laat slakken in zeepwater vallen om ze te doden. Slakken en slakken zijn verwanten en dezelfde methode kan werken om uw tuin van slakken te ontdoen.

In 6 stappen slakken met afwasmiddel bestrijden

Lok de slakken in de val om ze gemakkelijk met afwasmiddel te bestrijden

Wanneer je last hebt van slakken, dan kan je ze zoals hierboven omschreven bestrijden door ze een voor een aan te pakken met een spuit of een emmer. Maar is dat wel zo effectief.

 

Hieronder geef ik een manier om de slakken op een plek te krijgen zodat je ze allemaal gezamelijk met behulp van afwasmiddel kunt verwijderen.

 

Slakken voelen zich aangetrokken tot donkere, vochtige plekken waar voldoende voedsel aanwezig is. Dat gaan we gebruiken om ze te lokken en ze in een keer (althans, veel tegelijk) te bestrijden.

 

Maak aan het eind van de dag, wanneer het donker begint te worden, een plekje voor de slakken klaar: Zet een paar omgekeerde tuinpotten neer, of wanneer je dit hebt, wat houten planken. Maak de omgeving goed vochtig door middel van een plantenspuit (dit keer zonder afwasmiddel!).

 

Strooi op, onder, naast en langs de potten en het hout wat appel of sinaasappelschillen, Als je een schil van een meloen hebt, werkt dat ook erg goed. 

 

Laat de boel nu een avondje staan. Haal ‘s morgens de potten en het hout weg en je zult zien dat de omgeving bezaaid is met slakken.

 

Nu kan je de slakken allemaal in één keer aanpakken: met behulp van een plattenspuit met afwasmiddel of gooi ze in een emmertje sop.

Lok de slakken in de val om ze gemakkelijk met afwasmiddel te bestrijden

Conclusies en ervaringen met het bestrijden van slakken met afwasmiddel

Slakken kunnen kunnen flink wat schade aan een tuin toebrengen. Deze nachtelijke vreters houden van de zachte bladeren en kunnen daar geen genoeg van krijgen.

 

Helaas kan het vrij moeilijk zijn om van slakken af ​​​​te komen. Ze verstoppen zich overdag en komen ‘s nachts pas te voorschijn op zoek naar voedsel.

 

Daar staat tegenover dat er ontzettend veel manieren zijn om slakken te bestrijden. Afwasmiddel is daar een van. In dit artikel heb uitgelegd hoe je de slakken bij elkaar kunt krijgen en hoe je ze vervolgens met afwasmiddel kunt bestrijden.

 

Heeft deze methode jou geholpen of heb je misschien andere tips voor de mensen die van de slakken in de tuin af willen komen? Laat hieronder in de reacties jouw gouden tips achter.

 

Mocht je juist vragen hebben over het bestrijden van slakken met afwasmiddel, dan kan je jouw vragen ook in de reacties kwijt. Ik doe mijn best om op alle reacties te reageren en jou zo goed mogelijk te helpen.Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie