De beste vlooienshampoo voor honden en katten

Deel dit bericht op Pinterest:

vlooienshampoo honden katten

Het gebruik van een goede vlooienshampoo voor je hond of je kant is een essentieel onderdeel voor het bestrijden van een vlooienprobleem. Een goede vlooienshampoo doodt vlooien, werkt kalmerend voor de huid en gaat het jeuken van de hond of kat tegen.

Daarnaast wil je natuurlijk dat een goede vlooienshampoo ook nog eens het vacht er stralend en glanzend uit laat zien. Heeft de shampoo in kwestie dan ook nog lekkere geur en is het voor een redelijke prijs verkrijgbaar? Dan weet je dat je goed zit.

Voor de mensen die niet willen wachten en alleen antwoord willen hebben op de vraag “Wat is de beste vlooienshampoo voor honden en katten?“, heb ik onderstaand rijtje met de resultaten samengesteld:

Heb je niets aan een droge opsomming en wil je juist meer gedetailleerde informatie over de door mij aangeraden vlooienshampoo, lees dan hieronder verder voor mijn ervaringen met de verschillende vlooienshampoo’s en waarom ik deze de allerbeste vind.

Beste vlooienshampoo voor honden

De beste vlooienshampoo voor honden is Beaphar Diagnos Vlooienshampoo Hond. Dit geweldige vlooienshampoo zorgt ervoor dat je hond net zo lekker ruiken als zijn standaardshampoo – misschien zelfs beter!

De werkzame stof in deze vlooienshampoo is Permethrin. Deze stof zorgt ervoor dat het zenuwstelsel van vlooien beschadigd wordt en dat zij zich niet meer voort kunnen planten. De stof blijf 1 tot anderhalve week werkzaam, waarna het aan te raden is om de behandeling te herhalen.

Naast de anti-vlooien werking, is het gewoon een goede shampoo voor je hond. Het maakt de vacht van je hond lekker zacht en glanzend. Qua geur merk je wel dat het een vlooienshampoo is, maar toch is de geur aangenaam genoeg!

Met een klein beetje geluk vindt jouw hond het gebruik van een vlooienshampoo niet erg en kan je het gemakkelijk aanbrengen.
Met een klein beetje geluk vindt jouw hond het gebruik van een vlooienshampoo niet erg en kan je het gemakkelijk aanbrengen.

Dit is met gemak de beste vlooienshampoo ter bestrijding van vlooien, luizen en teken op de hond. De werkingsduur tegen vlooien is ongeveer een week. Wanneer nodig kan de behandeling na een week herhaald worden.

Het gebruik is een kwestie van je hond goed nat maken, de shampoo aanbrengen, even laten inwerken en daarna weer afspoelen. Precies zoals een reguliere shampoo en helemaal niet lastig.

Let wel, dit is een gespecialiseerde vlooienshampoo en geen dagelijkse shampoo, dus gebruik het middel totdat je van het vlooienprobleem af bent en ga daarna weer over naar de reguliere shampoo van je hond.

Volg de link hieronder om de allerbeste vlooienshampoo voor je hond op bol.com te bekijken:

Beste vlooienshampoo voor katten

Katten, vooral katten die graag buiten komen, zijn vatbaar voor vlooien. Houd ze veilig met Beaphar Vlooienshampoo Hond/Kat – Anti vlooienmiddel, die speciaal is ontwikkeld voor katten en honden met een lastig te bestrijden vlooienprobleem.

Deze vlooienshampoo is een shampoo ter bestrijding van vlooien, luizen, teken en andere kruipende insecten op de hond of kat. Tijdens het wassen worden de vlooien direct gedood. Na het wassen werkt het middel nog eens 1 tot 2 weken door.

Een goede vlooienshampoo is vooral voor katten erg belangrijk. Katten zijn namelijk erg vatbaar voor vlooien.
Een goede vlooienshampoo is vooral voor katten erg belangrijk. Katten zijn namelijk erg vatbaar voor vlooien.

Het middel heeft een zeer sterke werking en er wordt dan ook geadviseerd om pas na 2 weken opnieuw van de shampoo gebruik te maken. Ook is dit middel alleen geschikt voor katten vanaf zes maanden oud.

De werkzame stof in deze vlooienshampoo is Permethrin. Permethrin is een stof dat zijn herkomst heeft in Chrysanten. Het werkt op het zenuwstelsel van vlooien en andere insecten en is daarom ook zo bijzonder effectief.

De geur is vrij neutraal, zeker niet chemisch, maar ook niet zo lekker als andere reguliere shampoo’s. Dat is misschien het enig nadeel aan dit geweldig en zuinig vlooienshampoo voor katten.

De beste vlooienshampoo voor katten bestel je snel en eenvoudig bij bol.com door deze link te volgen:

Beste vlooienshampoo voor puppy’s en kittens

Met hun zachte vacht en gevoelige huid hebben puppy’s en kittens andere behoeften dan oudere honden. Het is belangrijk om die behoeften in gedachten te houden bij het kopen van een vlooienshampoo.

Dat is dan ook de reden waarom ik gekozen heb voor Oxyfresh Pets shampoo voor honden en katten als beste vlooienshampoo voor kittens en puppy’s. Deze vlooienshampoo is 100 procent volledig natuurlijk en vrij van irriterende stoffen voor je pup of kitten.

Dit middel zal niet alleen snel de vlooienproblemen van je kitten of puppy oplossen, maar het maakt hun vacht en huid lekker zacht en fris.

Deze shampoo laat je geliefde puppy of kitten laat ruiken en dat allemaal zonder chemicaliën, alcohol of parabenen. Oxyfresh Pets Shampoo is daarin zelfs een van de meest verkochte vachtreinigers voor puppy’s en kittens ter wereld.

Het grote verschil met andere shampoos is dat OxyFresh een sterkere reinigingskracht heeft, maar geen gebruik maakt van alcohol of andere irriterende chemicaliën. Deze geweldige vlooienshampoo voor puppy’s en kittens zorgt voor een lekker-ruikende en prachtig-uitziende vacht.

De voordelen van OxyFresh Pets Shampoo:

 • Maakt de vacht schoon en fris
 • diervriendelijk en niet-irriterend
 • geschikt voor dagelijks gebruik, niet alleen voor bij een vlooienbesmetting
 • geeft verlichting bij geïrriteerde en droge huid en is perfect tegen jeuk door vlooienbeten
 • ideaal voor huisdieren met allergieën

Het gebruik van deze shampoo is erg simpel. Breng een klein beetje zeep aan op de vacht en masseer totdat het gaat schuimen. Laat de zeep 2 tot 5 minuten lang intrekken. Daarna goed afspoelen. Deze zeep kan dagelijks worden gebruikt.

De beste vlooienshampoo voor kittens en puppy’s is dan ook de onderstaande shampoo. Bestel deze op bol.com door de link te volgen:

Beste biologische vlooienshampoo

Wil je je hond of kat verlichting van vlooien geven, maar hou je niet van agressieve chemicaliën en irriterende toevoegingen? Frontline Pet Care Verzachtende Shampoo Gevoelige Huid is een zachte, veilige en natuurlijke oplossing om vlooien te bestrijden en jeuk te verminderen.

Veilig voor honden en puppy’s, werkt deze vlooienshampoo om vlooien, teken en zelfs muggen van de huid van uw hond af te weren terwijl het ook nog eens een verzorgende en hydraterende werking heeft.

Deze vlooienshampoo is perfect te gebruikten voor honden en katten met een gevoelige huid. Deze shampoo bevat Rhamnose en Luminescine, een plantaardig extract afkomstig van de Toorts. De Toorts is een plantengeslacht van kruidachtige planten dat vooral in Europa en Azië voorkomt.

De antioxiderende eigenschappen hebben een glanzend effect op de vacht en helpen beschermen tegen UV-stralen. Rhamnose is een suiker dat de aanhechting van bacteriën op de huid vermindert. Het verzacht en hydrateert de gevoelige, droge huid.

Vlooienshampoo's op basis van natuurlijke ingrediënten zijn vaak stukken zachter voor je hond of je kat.
Vlooienshampoo’s op basis van natuurlijke ingrediënten zijn vaak stukken zachter voor je hond of je kat.

Deze vlooienshampoo is vrij van parabenen, pH-gebalanceerd en zeep- en kleurstofvrij, dus het is zacht voor de huid van je hond of kat.

Voor maximale effectiviteit, laat je de shampoo na het inwrijven een paar minuten inwerken voordat je het afspoelt. De geur van deze shampoo is overigens heerlijk en natuurlijk. Zeker geen synthetische of chemische geur, dat is ook weer een pluspunt.

Als je hond of kat last heeft van jeuk, kunnen ze overmatig beginnen te krabben en dat zorgt weer voor een geïrriteerde of zelfs geïnfecteerde huid. Het is dan ook zaak om dat niet zover te laten komen en gebruik te maken van een goede vlooienshampoo tegen de bacteriën en tegen jeuk.

Ik raad iedere huisdierenbezitter deze vlooienshampoo van harte aan. De beste biologische vlooienshampoo voor honden en katten is dan ook de onderstaande shampoo. Volg de link om de shampoo op bol.com te bekijken.

Wie zou vlooienshampoo voor honden moeten kopen?

Helaas is het zo dat honden en katten maar al te gemakkelijk vlooien kunnen oppikken, of ze nu met andere honden spelen of alleen uitgelaten worden. Het is daarom altijd verstandig om iets in huis te hebben om vlooie te voorkomen en om vlooien te bestrijden.

Er zijn ontzettend veel vlooienbestrijdingsmiddelen op de markt, dus waarom zou je juist van een vlooienshampoo gebruik moeten maken?

Nou, ten eerste is vlooienshampoo een goed idee voor mensen die hun honden of katten regelmatig wassen. Als regelmatig badderen met je hond of kat een strijd op leven en dood wordt, dan kan je beter een ander soort vlooienbestrijding proberen.

Ten tweede zijn vlooienshampoo’s alleen geschikt voor mensen die -naast de shampoo- ook andere bestrijdingsmiddelen tegen vlooien inzetten en de omgeving van hun kat of hond vlooien-vrij houden. Het geeft echt geen enkele nut om alleen een shampoo te gebruiken en de rest van je huis te laten voor wat het is.

Ten slotte raad ik het in huis halen van een vlooienshampoo aan voor mensen wiens hond of kat niet bijzonder gevoelig is voor een van de ingrediënten in de vlooienshampoo. Heb je te maken met een allergische of overgevoelige kat of hond, dan is een andere oplossing wellicht beter.

Belangrijke overwegingen

De keuze voor een goede vlooienshampoo is niet zomaar makkelijk gemaakt. Een goede vlooienshampoo heeft namelijk een aantal belangrijke criteria, dan zijn:

De werkzaamheid van de vlooienshampoo. Misschien wel de belangrijkste factor om te overwegen is: “Werkt dit middel wel echt?” Helaas doen niet alle zogenaamde vlooienshampoos wat ze op de fles zeggen. Lees recensies, ga uit van gerenommeerde merken en doe vooral een beetje onderzoek.

Waar werkt dit middel nu echt tegen? De overgrote meerderheid van vlooienshampoos bestrijden zowel vlooien als teken, of alleen het een en niet het ander. Let dus op wat je koopt. Controleer ook of de door jou gekozen shampoo alleen werkt op volwassen vlooien, of ook op larven en eieren.

Werkt het middel wel preventief? Helaas doden veel vlooienshampoos alleen vlooien en teken bij contact, maar bieden ze geen vlooienpreventie. Kies dan ook een vlooienshampoo dat te minste een week blijft werken, want je zal vrijwel altijd de behandeling ten minste een keer moeten herhalen.

Kies een zuinige vlooienshampoo. Er zijn vlooienshampoo’s op de markt voor extreem hoge prijzen. Een hoge prijs garandeert nog niet een hoge kwaliteit. En als je per wasbeurt een hele fles “goedkope” vlooienshampoo moet gebruiken, dan is het echt zo goedkoop nog niet!

Geur. Er zijn veel vlooienshampoo’s die echt smerig reuken. De meeste hebben zo’n chemische geur dat totaal niet lekker is. Kies dan ook een shampoo voor je hond of kat waarvan je de geur nog enigszins te verdagen vindt.

Veel Gestelde Vragen

Hieronder tref je enige veelgestelde vragen over vlooienshampoo’s en het gebruik ervan.

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat met een vlooienshampoo wassen?

Natuurlijk wil je van vlooien af, maar overdrijven met een vlooienshampoo is geen goed idee. Tenzij er met zoveel woorden op de verpakking staat dat het middel voor dagelijks gebruik geschikt is, gebruik je het alleen wanneer er sprake is van een vlooienbesmetting.

Zorg ervoor dat je altijd een vlooienshampoo voor je hond of je kat in huis hebt en dat je deze niet snel bij een besmetting hoofd te gaan kopen. Wees voorbereid!
Zorg ervoor dat je altijd een vlooienshampoo voor je hond of je kat in huis hebt en dat je deze niet snel bij een besmetting hoofd te gaan kopen. Wees voorbereid!

Is er sprake van een hardnekkige vlooienbesmetting waarvan het oplossen even de tijd kost. Geen probleem, maar was je hond zeker niet meer dan eens per week met een vlooienshampoo. Het is prima om vaker te wassen, maar gebruik dan een shampoo dagelijks gebruik.

Maar het belangrijkste van een vlooienshampoo is altijd: lees de verpakking en volg de instructies goed op. Twijfel je ergens over? Bel de dierenarts. Daar is hij immers voor!

Zal vlooienshampoo vlooien op mijn hond of kat volledig bestrijden?

Vlooienshampoos die zowel vlooieneieren en -larven als volwassen vlooien doden, moeten de vlooienbesmetting van je hond of kat volledig bestrijden. Let er echter wel op dat een vlooienshampoo ingezet moet worden -naast- andere bestrijdingsmiddelen die de omgeving vlooienvrij houden.

Volg de instructies op de verpakking van de vlooienshampoo en dan weet je altijd dat je het middel op de juiste manier gebruikt. Ten tijde van de vlooienbesmetting is het altijd goed om eens in de week of eens in de twee weken je hond of kat met een vlooienshampoo te behandelen.

Is vlooienshampoo beperkt houdbaar?

Ja, vlooienshampoo bevat veelal actieve ingrediënten met een beperkte houdbaarheidsdatum. Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van de shampoo voordat je deze op je hond of kat gebruikt. Gooi verlopen vlooienshampoo weg en gebruik deze niet!

Zal gewone honden- of kattenshampoo vlooien doden?

Ja en nee. Nee, er zitten geen werkzame stoffen tegen vlooien in. Ja, je wast de vlooien van de huid en de haren van je hond af en biedt verzachting van de jeuk en ongemak. Reguliere huisdierenshampoo is gewoon tegen vlooien in te zetten, zij het op een andere manier en met een andere werking.

Welke vlooienshampoo gebruik jij voor je hond of kat?

Heb jij ervaring met een van de in dit artikel genoemde vlooienshampoo’s, of weet jij wellicht een vlooienshampoo erg goed werkt? Laat hieronder een berichtje achter en deel jouw tips en ervaringen met ons.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het gebruik van vlooienshampoo’s in het algemeen of over de genoemde shampoo’s in het bijzonder? Laat hieronder een berichtje achter en mijn lezers of ik helpen je graag verder.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

4 gedachten over “De beste vlooienshampoo voor honden en katten”

 1. Hoi peter!

  Op dit moment hebben we een nestje puppy’s en ik heb vlooien ontdekt. Een half jaar geleden hadden we ook een nestje en daar ontdekten we op de laatste dag ook vlooien. We zijn gelijk in de aanval gegaan. Alle pups frontline spot on en de 3 volwassen honden ook. Overal interieur spray en vanaf toen elke maand advantix. Bij dit nestje gelijk frontline spray gedaan en de grote honden extra behandeld met advantix en ook de spray. Na een week weer frontline spray bij de pups. Het leek gelukt maar…vandaag weer bij 2 pups 2 vlooien. Het lijkt niet veel maar ze zijn er wel…wat te doen? Stofzuigen doe ik elke dag ongeveer en dweilen wekelijks. Wat raad je aan. De pups zijn nu 4 week.

  Beantwoorden
 2. mijn grote vraag: hoe krijg ik t voor elkaar om een kat te wassen? heb er twee en die rennen al weg, zodra ik anti vlooi pipet uit de verpakking haal

  Beantwoorden
  • Hoi Sunnie,

   Heel herkenbaar. Zo’n kat heb ik ook weleens gehad.

   Kan je het beestje niet “omkopen” met wat snacks? Als ik met de verpakking van de koekjes ritsel komen ze al aangehold. Even twee of drie stuks op de vloer en gelijk de druppels in de nek.

   Succes!

   Gr,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie