Wat kost het laten bestrijden van bedwantsen?

Deel dit bericht op Pinterest:

wat kost het laten bestrijden van bedwantsen

De prijs van het laten bestrijden van bedwantsen hang vooral af van hoeveel ruimten in huis met bedwantsen besmet zijn en in welke regio je woont. Vanzelfsprekend zijn er nog vele andere factoren waar de prijs vanaf de bedwantsenbestrijding vanaf hangt, maar dit zijn de twee voornaamste. 

Voor een enkele, gemiddelde ruimte ben je tussen de €300,- en €600,- kwijt om de kamer van bedwantsen te ontdoen. Zijn de bedwantsen over verschillende kamers verspreidt, dan moet je al gauw aan €1500,- tot enkele duizenden euro’s denken.

Het laten bestrijden van bedwantsen is niet goedkoop, maar kan in voorkomende gevallen een noodzakelijk kwaad zijn.

Wat zijn de gemiddelde kosten van het bestrijden van bedwantsen?

Bedwantsen zijn een van de moeilijkste plaaginsecten om van af te komen. Ze kunnen lange tijd overleven zonder van jouw bloed te drinken en zijn meesters in het verstoppen. Een ander probleem bij het bestrijden van bedwantsen is de resistentie tegen allerlei soorten gif en chemicaliën.

Om er zeker van te zijn dat ze van de bedwantsen afkomen kiezen mensen vaak om een ​​professionele verdelger in te schakelen. Wanneer je een goed opgeleide en gecertificeerde professional inhuurt, kan je er zeker van zijn dat de bedwantsen effectief tegen redelijke kosten worden bestreden.

Gemiddelde bestrijdingskosten van bedwantsen

Een enkele kamer
€ 300
Klein appartement
€ 1000
Een gemiddeld huis
€ 2000
Hoge kosten
€ 8000

Hoe berekenen ongediertebestrijders de kosten?

De meeste bedrijven die bedwantsen bestrijden, berekenen hun prijs per kamer, per uur, per vierkante meter of een vast bedrag. Daarnaast zit je vaak vast aan variabele kosten als materiaalkosten, voorrijkosten, huur van apparatuur en nog veel meer.

Als het probleem zich in één kamer bevindt, betaal je veel minder dan wanneer de bedwantsen zich over meerdere kamers hebben verspreidt. De kosten voor behandeling van het hele huis zijn vaak het hoogst, maar zal vaak de beste resultaten opleveren.

Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van factureren e. Sommigen geven u een prijs vooraf die meerdere bezoeken in de loop van de tijd omvat, terwijl anderen per bezoek in rekening brengen.

Hou er ten slotte nog rekening mee dat je, nadat de ongediertebestrijders naar huis zijn, je vaak nog aan huurkosten van materiaal zit (zoals verwarmingsapparatuur) of kosten voor elektriciteit voor het laten draaien van apparatuur in huis.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

bedwantsen bestrijden kost geld
Het bestrijden van bedwantsen kan veel geld kosten. Er zijn veel factoren die daar invloed op hebben. Hieronder lees je wat die zijn.

De wijze waarop de kosten van het bestrijden van bedwantsen door het verdelgingsbedrijf in rekening worden gebracht kan per bedrijf verschillen, maar hebben vrijwel altijd met de onderstaande factoren te maken.

Hoeveel kamers zijn er besmet?

Wanneer de bedwantsen slechts in een enkele kamer zitten, meestal is dat de slaapkamer, dan ben je aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer de bedwantsen door het hele huis zitten.

De meest gebruikte en meest effectieve methode voor ongediertebestrijders om de bedwantsen te doden is door gebruik te maken van hitte. Hitte doodt de bedwantsen effectief, ook wanneer ze verstopt zitten.

Een enkele kamer tot een flinke temperatuur verhogen is vrij makkelijk, maar een hele huis verwarmen tot een temperatuur waarbaan bedwantsen doodgaan is ontzettend kostbaar en verijst gespecialiseerd apparatuur en meer tijd.

Waar woon je?

Je staat er wellicht niet bij stil, maar hoe en waar je woont is van grote invloed op de kosten van het bestrijden van bedwantsen!

Bedwantsen in een flat bestrijden is ontzettend kostbaar omdat het doden van de bedwantsen in een enkel appartement vaak zinloos is. De bedwantsen zitten er na enige tijd weer. Dan wordt een integrale aanpak van het appartement vereist en dat is heel duur.

Niet alleen hoe je woont, maar ook waar je woont is van belang om de kosten van het bestrijden van bedwantsen te berekenen. Het bestrijden van bedwantsen in de stad is aanzienlijk duurder dan het bestrijden van bedwantsen op het platteland of in een dorpje.

Hoe dat komt? Uit onderzoek is gebleken dat bedwantsen die in steden voorkomen veel resistenter zijn tegen allerlei bestrijdingsmiddelen en methoden dan bedwantsen die buiten de stad voorkomen. Je kunt er helaas niets aan doen, maar ook dit is een belangrijke factor in de prijsberekening.

Wordt er gebruik gemaakt van gif of andere bestrijdingsmiddelen?

Een professioneel ongediertebestrijding zal nooit alleen maar van bestrijdingsmiddelen gebruik maken om de bedwantsen te bestrijden. Wel kan het worden toegepast naast andere methoden ter ondersteuning van een goede bedwantsenbestrijding.

Voor deze chemicaliën moet betaald worden en deze worden dan veelal als “materiaalkosten” apart in rekening gebracht. Vanwege de hoge kosten van deze middelen, kan dit de prijs flink beïnvloeden.

Het is dan ook een goed idee om het bedrijf dat de bedwantsen komt bestrijden naar de door hun gebruikte methode te vragen.

Maken ze gebruik van stoom om de bedwantsen te bestrijden?

Het bestrijden van bedwantsen door middel van stoom is bijzonder effectief, maar wel arbeidsintensief. De ongediertebestrijder moet immers met de stoomreiniger het hele huis door en min of meer handmatig de bedwantsen doden.

Het prijsvoordeel van deze methode is dat de bestrijders het materiaal hebben liggen en je niet aan bijkomende kosten voor materiaal of huur van appartuur zit.

Moet de woning vooraf geinspecteerd worden?

Vooraf een vrijblijvende offerte opvragen zit er vaak niet in – of ze zitten er ver naast als ze het al doen. Een inspectie van een bedwantsenprobleem wordt dan ook vaak apart in rekening gebracht.

Maar niet alleen de vraag of de woning moet worden geinspecteerd is van belang, ook hoe het bedrijf de woning inspecteert is belangrijk.

Wanneer de ongediertebestrijder alleen langskomt, zal hij veelal een uurtarief in rekening brengen en voorrijkosten. Maar meer ingewikkelde inspectiemethoden, zoals het gebruik van honden of speciale bedwantsvallen, kunnen weer duur zijn.

Vraag daarom ook naar de kosten hiervan voordat je met een ongedierteverdelger in zee gaat.

Wordt er gebruik gemaakt van verwarmingsapparatuur?

Verwarmings- of hitteapparatuur om de kamers in huis naar een hoog temperatuur te brengen zijn duur. Je betaalt vaak gebruikskosten of huurkosten voor dergelijk apparatuur. Voordeel is weer wel dat je geen of weinig kosten aan arbeid kwijt bent.

Het gebruik van hitte is verreweg de beste manier om bedwantsen in huis te bestrijden. Het is dan ook een zeer goede keuze om een ongediertebestrijder te kiezen, die gebruik maalt van warmte apparatuur.

De kosten hiervan verschillen erg per bedrijven het vooraf informeren naar de kosten van deze vorm van bedwantsenbestrijding is een goed idee.

Hoe kan ik me op de bedwantsenbestrijding voorbereiden?

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op de komst van professionele ongediertebestrijders. Het is altijd goed om de voorbereidingen met de ongediertebestrijder in kwestie te overleggen, maar komen veelal op het volgende neer:

Was kleding, beddengoed en ander textiel zo heet mogelijk en plaats het daarna in de droger.

Verplaats meubilair en andere objecten in huis naar het midden van de kamer, zodat men goed bij de muren en plinten kan.

Goed stofzuigen is erg belangrijk.

Ruim zoveel mogelijk op. Gooi de spullen die je niet meer gebruikt weg en berg op wat je wilt bewaren.

Kasten en laden in de kamers die door bedwantsen zijn aangedaan moeten worden geleegd.

Verwijder huisdieren, planten, voedsel, medicatie en sportmateriaal uit de kamer die zal worden behandeld.

Een goede voorbereiding is niet alleen om ervoor te zorgen dat de ongediertebestrijder goed zijn werk kan doen, maar kan ook aanzienlijk in de kosten besparen. Hoe meer jij zelf doet, hoe sneller, makkelijker en goedkoper het bedrijf zijn werk kan doen.

Meer tips over het bestrijden van bedwantsen lees je in mijn artikel 13 Tips en 13 weetjes om zelf bedwantsen te bestrijden

veelgestelde vragen bij het laten bestrijden van bedwantsen

professional die buiten ongedierte bestrijdt
Er zijn allerlei soorten ongediertebestrijders en allerlei soorten verdienmodellen. Laat je altijd goed informeren!

Hieronder lees je enkele veelgestelde vragen die ik tegenkom over het bestrijden van bedwantsen of het inschakelen van een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf.

Wat als ik de bedwantsenbestrijding niet kan betalen?

Het laten bestrijden is erg duur, maak vaak wel effectief. Wanneer je niet genoeg geld hebt om een professioneel ongediertebestrijder in te schakelen, dan zal je zelf de bedwantsen moeten bestrijden.

De verzekering dekt de kosten van de ongediertebestrijding meestal niet, maar hoe dat precies zit lees je in dit artikel. 

Woon je in een huurhuis, dan kan je wellicht voor bedwantsenbestrijding bij de verhuurder terecht. Lees in mijn artikel handige informatie daarover.

Hoe kan je zelf bedwantsen in meubels doden?

De beste methoden om zelf bedwantsen te bestrijden, in welk object dan ook, is door gebruik te maken van de stoomreiniger en de stofzuiger.

De meeste mensen hebben wel een stoomreiniger in huis, maar zo niet, dan kan je er relatief goedkoop online een bestellen.

Hoe kan ik een bedwantsenplaag in huis voorkomen?

Er zijn veel voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om deze beestjes buiten te houden.

Verreweg de meeste gevallen van een besmetting met bedwantsen vinden plaats doordat mensen in een hotel met bedwantsen verblijven. In mijn artikel over het bestrijden van bedwantsen na een vakantie, lees je hier meer over.

Wat zijn de kosten van het zelf bestrijden van de bedwantsen?

Voor het zelf bestrijden van bedwantsen heb je tenminste een goed bestrijdingsmiddel en een geschikte stoomreiniger nodig. Ga uit van een investering van ongeveer €200.

Tip! De volgende twee artikelen kunnen je helpen:

Ongediertebestrijders bedwantsen
Ongediertebestrijders bedwantsen

Wat zijn jouw ervaringen met de kosten van een ongediertebestrijder?

Heb jij weleens gebruik gemaakt van de diensten van een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf om van bedwantsen af te komen? Hoe hebben ze dat gedaan, wat waren de kosten ervan en ben je tevreden met het resultaat?

Deel jouw ervaringen in de reacties hieronder!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

2 gedachten over “Wat kost het laten bestrijden van bedwantsen?”

Plaats een reactie