Wat is een goede muizenlokdoos voor buiten?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
muizen val

Laten we eerst met het slechte nieuws beginnen: er bestaat geen snelle oplossing om van muizen af te komen. Maar voor degene die buiten last hebben van muizen en daar vanaf willen, biedt een muizenlokdoos een verdomd goede oplossing. Mits je deze correct gebruikt!

Het bestrijden van mieren buitenshuis vergt vooral veel doorzettingsvermogen en accuratesse. Binnenshuis is de ruimte waar muizen kunnen schuilen vrij beperkt, maar buiten hebben ze alle ruimte. Een goede muizenlokdoos zorgt ervoor dat je in de omgeving buiten geen last meer hebt van muizen.

Hieronder geef je alle informatie dat jij nodig hebt om een de beste muizenlokdoos voor buiten te kiezen. Daarnaast vertel ik je hoe je de muizenlokdoos buiten het best kan gebruiken. Ten slotte wijs ik je

Wat is de beste muizenlokdoos voor buiten?

Laten we vooral bij het belangrijkste beginnen: de beste muizenlokdoos voor buiten is:

Luxan voordeelpakket met 4 muizenlokdozen en 4 zakjes gif

Foto van een pakket Luxan muizenlokdozen
De absolute topper op het gebied van buitenshuis muizen vangen!
Klik het plaatje om dit product op bol.com te bekijken

Dit pakket van Luxan is goed omdat het alles bevat wat je van een muizenlokdoos -of eigenlijk een lokdozenpakket- voor buiten mag verwachten:

 • De voederdozen zijn zeer duurzaam en daardoor erg geschikt voor buitengebruik
 • Het pakket bevat 4 muizenlokdozen voor buiten en dat is erg mooi, een enkele lokdoos doet namelijk niet zoveel
 • Het meegeleverde lokaas is op basis van graan en dat is een favoriet voedingsmiddel van muizen
 • De dozen zijn veilig voor gebruik rond huisdieren en kinderen. Ze kunnen niet bij het gif komen en de voederdozen gaan alleen open met de meegeleverde sleutel

Het grote nadeel van een muizenval ten opzichte van een lokdoos is dat de muizen ter plekke sterven. Bij het gebruik van gif, is dat niet het geval. De muis sterft elders, waardoor andere muizen niet achterdochtige zullen worden en keer op keer buiten van je lokdoos gebruik zullen maken.

Het meegeleverde gif is op basis van de Luxan Brodilux Graan. Een erg effectieve en aantrekkelijke stof voor de muizen, wat dit een perfecte combinatie met de lokdoos maakt.

Door het slanke en afgerond ontwerp van de lokdozen, kan je ze onopvallend buiten neerzetten zonder bij de muizen argwaan op te wekken. Het zijn immers zeer schuchtere beestjes.

Met dit pakket heb je echt alles in huis wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het buiten bestrijden van muizen met de muizenlokdoos. Wacht niet langer en bestel dit geweldig pakket door deze link te volgen of hieronder op de afbeeldingen te klikken.

Wat is een muizenlokdoos voor buiten?

Een muizenlokdoos voor buiten is een klein onopvallend doosje waar je gif in kan doen tezamen met lokaas om muizen in de omgeving te bestrijden. Het is de bedoeling dat de muizen op het lokaas afkomen en zich vrij voelen om dat te doen vanwege het “beschermd” doosje.

Zeker voor gebruik buiten biedt een muizenlokdoos erg veel voordelen. Het bescherm namelijk de aas en het gif waardoor het lang goed blijft. Ook bij regen. Daarnaast is het extra aantrekkelijk voor muizen omdat ze zich in de doos veilig voelen om van het gif te eten.

Wil je buiten muizen bestrijden, dan heeft een goede muizenlokdoos een aantal sterke voordelen:

 • beschermt het gif en aas tegen vocht en stof
 • zorgt voor een veiligheidsgevoel bij muizen zodat ze eerder van het gif zullen eten
 • veiligheid voor kinderen en huisdieren, zij kunnen niet bij het gif komen
 • vanwege de vormgeving op de perfecte plek neer te zetten: pal naast gebouwen
 • is natuurvriendelijk, want zorgt ervoor dat het gif netje op dezelfde plek blijft
 • voordelig, want het kan zo goed als onbeperkt worden gebruikt
 • omdat muizen niet ter plekke doodgaan, maar elders, worden andere muizen niet achterdochtig

Al met al is het gebruik van een muizenlokdoos de beste manier om buiten muizen te bestrijden. Veel beter dan bijvoorbeeld een muizenval. Die gebruik je toch eerder binnenshuis.

Tip: een voordeel van een muizenlokdoos is dat je zelf gif en aas kan combineren om tot de perfecte combinatie te komen voor de muizen waar je last va hebt. Klik hier om op bol.com een pakketje van 4 lokdozen te kopen en combineer dat met bijvoorbeeld dit lokaas en gif in een:

Het gebruikt van een muizenlokdoos voor buiten in 7 stappen

Hieronder lees je de zeven stappen die je kunt volgen om zo effectief mogelijk buiten gebruik te maken van een muizenlokdoos. Wanneer je deze eenvoudige stappen opvolgt, dan weet je zeker dat je op de juiste manier van de muizenlokdoos gebruik maakt en dat je deze op de meest succesvolle manier inzet.

Foto van iemand die handschoenen draagt
Het gebruik van handschoenen is altijd erg belangrijk om geuren te vermijden
 • Maak gebruik van handschoenen, je wilt voorkomen dat jouw geur op de lokdoos terecht komt. Muizen zijn zo avers van bepaalde geuren, dat je geuren kan inzetten om muizen te bestrijden (leestip!)
 • Plaats het lokaas in de lokdoos en sluit deze goed af
 • Zet de lokdoos pal tegen de muur, dat doe je omdat muizen altijd langs muren lopen
 • Controleer de muizenlokdoos dagelijks, of in ieder geval zo vaak mogelijk of er nog lokaas in zit
 • Gebruik nooit een enkele muizenlokdoos, maar altijd meerdere
 • Dode muizen die je tegenkomt, moeten direct worden verwijderd

Vergeet niet om altijd de verpakking van het lookdoos, het lokaas en/of het gif goed door te nemen voor bijzonderheden en gebruiksaanwijzingen. Voor het beste effect, volg je altijd de gebruiksaanwijzingen op.

Wanneer gebruik je een muizenlokdoos voor buiten?

Dit is waarschijnlijk het meest belangrijk hoofdstuk van dit artikel. Het is daarom aan te raden om dit deel zo goed mogelijk door te nemen en daadwerkelijk al het advies op te volgen. Waarom? Het is nutteloos om zomaar even buiten een muizenlokdoos neer te zetten. Je moet eerst de nodige voorbereidingen treffen.

De voorbereidingen die je moet treffen voordat je buiten een muizenlookdoos gaat gebruiken, bestaan uit twee belangrijke aspecten:

 • Je moet zorgen dat de omgeving totaal muisonvriendelijk wordt.
 • Muizen moeten op geen enkele manier toegang tot de woning kunnen krijgen.

Wanneer je een van deze twee punten niet correct aanpakt, dan heeft het plaatsen van de muizenlokdozen buiten helemaal geen nut. Ze zullen er dan toch geen gebruik van moeten maken. Wil je de lokdozen goed willen gebruiken, lees het onderstaande aandachtig door!.

De omgeving muisonvriendelijk maken

Net als alle andere dieren komen muizen af op voedsel, vocht en onderdak. Wanneer muizen bij jou in de omgeving, bijvoorbeeld in de tuin, hiervoor terecht kunnen, dan zullen zij zeker komen. Je moet er dus voor zorgen dat muizen helemaal niets de zoeken hebben bij jou in de omgeving.

Kort gezegd, betekent dat dat je buiten helemaal niets te eten of te drinken voor muizen moet hebben staan. Bedenk je maar eens: waarom zou een muis van het gif eten als je hele tuin vol met lekkers staat? Nou, niet dus. En dat is precies de reden waarom je voordat je buiten de muizenlokdozen gaat plaatsen deze voorbereidingen moet treffen.

Foto van een ouderwetse muizenval
Het bestrijden van muizen lukt alleen met geduld en een goede planning.

Ga dus bij jezelf na: wat heb ik in de omgeving waar muizen op af komen en wat kan ik doen om dat tegen te gaan. Hieronder lees je enkele aandachtspunten:

 • Heb je voer of water voor huisdieren dat buiten staat?
 • Geef je buiten vogels of andere dieren te eten?
 • Is er afval dat niet in een goed gesloten afvalbak is geplaatst?
 • Wordt er buiten gegeten of gedronken?
 • Ligt er ergens in de omgeving materiaal dat muizen voor hun nesten kunnen gebruiken?

Het is teveel om in dit artikel alles op te noemen waar je op moet letten bij het voor muizen onvriendelijk maken van de omgeving. Maar je snapt ongetwijfeld wel waar je naartoe moet: alles dat muizen aantrekt weghalen. Alleen dan kan je effectief buiten gebruik maken van de muizenbestrijdingsmiddelen.

Muizen uit je woning houden

Muizen uit je woning houden doe je om twee redenen die hand in hand met elkaar gaan. Je wilt de muizen uit je huis hebben zodat je ze effectief buiten kunt bestrijden. Je wilt de muizen effectief buiten bestrijden, zodat ze je woning niet in komen.

Dit deel van de voorbereiding ziet dus op het uit je woning houden van muizen. Dat doe je voornamelijk door ervoor te zorgen dat ze überhaupt je niet naar binnen kunnen of willen komen.

Woon je in een huurhuis, lees dan mij n artikel Muizen in een huurhuis, wat moet de woningbouw doen en wat moet de huurder doen?

Maar het uit huis houden van muizen is niet zo makkelijk as het klinkt. Muizen zijn namelijk ontzettend goede klimmers en kunnen al door de kleinste gaatjes kruipen. Heb je een scheur, gat of kier groter dan 1 centimeter, dan kan een muis er al doorheen kruipen.

Wat moet je nu concreet in huis doen?

 • Controleer zolders en kelders om na te gaan of daar geen ingangen voor muizen zitten.

Meer weten over het inzetten van muizenvallen in huis? Lees dan mijn artikel Muizen trappen niet in de val, wat doe ik verkeerd?

Nu ben je klaar om buiten de muizenlokdozen te gaan gebruiken!

Het was even nodig om deze twee punten aan te pakken, want anders had er buiten geen enkele muis van je muizenlookdoos gebruik gemaakt. Hopelijk heeft het je niet teveel moeite gekost en kan je snel met de lokdozen aan de slag.

Hieronder heb ik enkele tips voor je neergezet zodat je weet waar je op moet letten bij het buiten bestrijden van muizen door middel van een lokdoos.

Waar moet je op letten bij het gebruik van een muizenlokdoos voor buiten?

Wees voorzichtig met waar je de muizenlokdozen plaatst. Je wil ze dus zo effectief mogelijk plaatsen, dat wil zeggen: zo dicht mogelijk tegen een muur aan. Maar je wil ook geen onbedoelde slachtoffers maken: speelt je konijntje weleens in de tuin, dan wil je daar geen muizenlokdoos plaatsen.

Probeer niet te morsen met de inhoud van de muizenlokdoos, dat geldt voor zowel het gif als voor de lokaas. Lokaas buiten de lokdoos zorgt ervoor dat de muizen lekker buiten gaan eten en niet met het gif in aanraking komen. En gif buiten de lokdoos zorgt ervoor dat muizen de lokdoos zullen vermijden.

Muizenlokdozen zijn alleen effectief wanneer je ze naast een gebouw plaatst. Muizen lopen altijd langs beschutting omdat ze zich zo veilig voelen. Het heeft dus geen enkele nut om een lokdoos in een open ruimte te plaatsen.

Maak altijd gebruik van voldoende lokdozen, ga uit van minimaal 6 lokdozen. Heb je niet genoeg lokdozen? Klik dan hier om het aanbod van lokdozen op bol.com te bekijken.

Lokdozen die je buiten wilt gebruiken moeten altijd grijs van kleur zijn. Dat komt omdat dat het beste zonlicht afstoot. Wordt je lokdoos te warm, dan heeft dat een nadelig effect op het gif, het lokaas en de lokdoos.

Laat lokdozen altijd staan. Ook wanneer je ze niet meer gebruikt. Dat doe je omdat muizen erg bange en voorzichtige dieren zijn. Staat een lokdoos er al lang, dan zullen ze het helemaal vertrouwen. Een nieuwe lokdoos in de omgeving wekt alleen maar argwaan.

Controleer de muizenlokdozen die je buiten hebt staan altijd regelmatig. Je controleert zowel de lokdoos zelf als de inhoud en eventuele dode muizen in de omgeving. Die laatste moet je altijd zo snel mogelijk weghalen.

Een muizenlokdoos voor buiten onderhouden

Nadat je de muizenlokdozen buiten geplaatst hebt, moet je ze regelmatig onderhouden. Dat hoeft niet veel tijd te kosten, maar het moet wel even gebeuren.

Ga altijd eerst even na of de lokdoos nog staat waar het hoort: pal tegen de muur aan. Bekijk, zonder het aan te raken, of de doos nog heel is en of er niets is dat de toegang tot de lokdoos blokkeert.

Zorg ervoor dat de lokdoos nog voldoende lokaas en gif bevat en dat er niets buiten ligt. Eventueel gemorst gif of lokaas moet je zo snel mogelijk opruimen.

Moet je om wat voor reden dan ook een lokdoos schoonmaken, doe dat alleen met water en gebruik daarbij handschoenen. Voor muizen vreemde geuren, en vooral geuren van mensen, zorgt dat zij de lokdoos zullen vermijden wanneer deze weer buiten staat.

Foto van een zwarte waterspuit
Voor het reinigen van een muizenlokdoos, gebruik je alleen maar water

Laat viezigheid van muizen, zoals urine en keutels, zoveel mogelijk liggen. Dat zorgt bij andere muizen voor een gevoel van veiligheid en dan zullen ze eerder van de lokdoos gebruik maken. Moet je om wat voor reden dan ook toch qua onderhoud iet aan de lokdoos zelf doen, volg dan deze stappen:

 1. Trek handschoenen aan
 2. Maak de lokdoos voorzichtig open
 3. Haal alle inhoud er helemaal uit
 4. Gebruik voor het schoonmaken alleen water
 5. Laat de lokdoos altijd aan de lucht drogen
 6. Vul de doos opnieuw met gif en aas
 7. Doe het weer goed dicht en, indien er een slot is, draai de lokdoos dich
 8. Plaats de muizenlokdoos buiten weer terug, het liefst op de oude locatie

Tip: wist je dat bol.com ontzettend veel muizenbestrijdingsmiddelen aanbiedt? Klik hier om het gehele assortiment muizenbestrijdingsmiddelen te bekijken.

Heb jij ervaringen met muizenlokdozen voor buiten?

Als het goed is, heb je aan dit artikel genoeg om met de muizenlokdozen bij jou in de omgeving aan de slag te gaan. Zo niet, dan kan je hieronder een berichtje achterlaten om ons te laten weten waar jij hulp bij kunt gebruiken. Mijn lezers of ik doen dan ons best om je te helpen.

Wellicht kan mijn artikel over waarom muizen gif niet eten en wat je daar tegen kunt doen, jou verder helpen.

Heb jij door het gebruik van de informatie in dit artikel een muizenprobleem buiten opgelost? Laat ons hieronder weten hoe dat gegaan is, ik ben erg benieuwd! Wellicht heb jij een andere tip voor het buiten gebruiken van muizenlokdozen. Ook dat horen wij maar al te graag!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie