Spinnen bestrijden met pepermuntolie: gids en stappenplan

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Spinnen bestrijden met azijn_ gids voor de natuurlijke spinnenbestrijding

Een spin in huis is voor sommige mensen soms wel even schrikken. Toch verzorgen deze insecten een belangrijke functie in en om je huis. Ze gaan namelijk op jacht naar allerlei andere plaaginsecten in de omgeving en eten deze op.

Hoewel spinnen ontzettend nuttig zijn, willen de meeste mensen toch liever van ze af. Ze jagen veel mensen de stuipen op het lijf. Zelf wanneer je weet dat ze andere -vervelendere- insecten op afstand houden.

Gelukkig is het bestrijden van spinnen niet erg lastig en zijn er manieren genoeg om van deze beestjes af te komen. Een van de manieren om van spinnen af te komen is door het gebruik van pepermuntolie.

In dit artikel vertel ik je alles over het gebruik van pepermuntolie om spinnen te bestrijden: waarom het werkt en hoe je het gebruikt. Lees maar snel verder!

Pinterest Spinnen bestrijden met pepermuntolie_ gids en stappenplan

Het gebruik van pepermuntolie om spinnen te bestrijden

Het gebruik van pepermuntolie om spinnen te bestrijden klinkt als iets dat je oma zou bedenken. Maar deze methode is wel degelijk wetenschappelijk bewezen.

Essentiële oliën, zoals die van cederhout, tea-tree, lavendel en anderen zijn effectieve verjagers van allerhande insecten. Pepermuntolie heeft daarbij het voordeel van de heerlijk frisse geur die in huis zeer aangenaam is. Dit in tegenstelling tot andere natuurlijke spinnenbestrijders als azijn.

Naast proeven die gedaan zijn om de effectiviteit van pepermuntolie en andere essentiële oliën tegen insecten te bewijzen, zijn er ook gewoon heel veel ervaringen van mensen te vinden die er zeer enthousiast over zijn.

Het bestrijden van spinnen met pepermuntolie is niet moeilijk: voeg enkele druppels pepermuntolie en een druppel afwasmiddel toe aan een sproeifles met water en je bent klaar om de spinnen te bestrijden.

Het druppeltje afwasmiddel is noodzakelijk om de olie met het water te vermengen, want zonder het afwasmiddel blijven de twee gescheiden.

Wat voor ons een frisse geur is, is voor spinnen een overweldigende -en pittige- geur van pepermunt. Wanneer ze het ruiken of ermee in aanraking komen, maken ze rechtsomkeer en ben jij van deze beestjes af.

Nu spinnen vooral met hun poten proeven en ruiken, moet je er rekening mee houden dat je op de juiste plekken de spray aanbrengt. Dat is vooral op donkere plekken, hoeken, hoge plekken en andere rustige plaatsen in huis.

Stappenplan voor het bestrijden van spinnen met pepermuntolie

Hoewel het bestrijden van spinnen met pepermuntolie niet lastig is, heb je wellicht aan dit stappenplan enig houvast. Zeker wanneer je niet weet waar je moet beginnen om van de spinnen af te komen is het aan te raden dit plan te volgen.

1. Haal alle spinnenwebben weg door te stoffen en te stofzuigen.

2. Meng 10 tot 30 druppels pepermuntolie en een druppel afwasmiddel in een sproeifles met water.

3. Sproei de pepermuntoplossing op alle oppervlakken waar je de spinnen wilt verdrijven.

4. Blijf dit om de dag herhalen totdat je in zijn geheel van de spinnen af bent.

Het fijne aan het gebruik van pepermuntolie is dat het spinnen niet alleen doodt, maar ook verjaagt. Daarmee voorkom je dat nieuwe spinnen je huis in zullen komen.

Stappenplan voor het bestrijden van spinnen met pepermuntolie

Hoe kan je pepermuntolie nog meer tegen spinnen gebruiken?

Hoewel de spray het gemakkelijkst is qua gebruik, zijn er nog meer manieren om pepermunt in te zetten tegen spinnen.

Buitenshuis is het planten van pepermunt een goede oplossing. Dit houdt spinnen -en andere insecten- goed op afstand.

Voor binnenshuis zou je ook watjes met pepermuntolie door het huis kunnen verspreiden. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk bij kunt druppelen wanneer dat nog is.

Wellicht biedt een ander natuurlijk middel tegen spinnen uitkomst. Lees mijn artikel Op milieuvriendelijke wijze spinnen bestrijden: 7 natuurlijke manieren voor meer tips!

Let op met huisdieren!

Pepermuntolie is voor ons een milde en lekkere geur. Maar voor honden, katten en andere huisdieren kan het gevaarlijk zijn. Maak dan ook geen gebruik van pepermuntolie op plaatsen waar je huisdieren bij kunnen.

Andere oplossingen tegen spinnen

Wanneer je eens iets anders wilt proberen, of de geur van pepermunt niet lekker vindt, dan zou je het gebruik van andere essentiële oliën kunnen proberen. Denk daarbij aan:

  • Tea-treeolie
  • Eucalyptusolie
  • Cederolie
  • Lavendelolie

Naast oliën, kan je de geur op een andere manier verkrijgen. Wat dacht je van de plantjes zelf? Of zelfs het verspreiden van stukjes cederhout door je huis heen?

Andere oplossingen tegen spinnen

Toch de reguliere spray proberen?

Geen zin om met allerhande zelfgemaakte sprays of oliën aan de slag te gaan? Dan zijn er voldoende middelen tegen spinnen te verkrijgen.

De beste sprays tegen spinnen zijn die op basis van Pyrethrinen/Pyrethroiden, dit zijn natuurlijke stoffen op basis van chrysanten die inwerken op het zenuwstelsel van spinnen.

Bestel deze zeer effectieve middelen online. Klik hier om het aanbod van spinnenbestrijdingsmiddelen op bol.com te bekijken of ga voor dit top-product:

Wat kan je nog meer tegen spinnen doen?

Je kan met allerlei middelen blijven sproeien, en die kunnen nog zo effectief zijn, maar het duurzaam bestrijden van spinnen doe je grotendeels door andere methoden. Denk daarbij aan:

  • Regelmatig stoffen en stofzuigen
  • Het verwijderen van spinnenwebben
  • Dichten van gaten, kieren en scheuren in huis
  • Je tuin en rondom je woning ontdoen van plantenafval en andere verstopplaatsen voor spinnen

Pas deze methoden toe naast het gebruik van pepermuntolie en je bent snel van de spinnen af!

Ben je op zoek naar andere middelen tegen spinnen? Lees dan eens mijn artikel Middelen om spinnen te bestrijden: 4 verschillende oplossingen

Ervaringen met het bestrijden van spinnen met pepermuntolie

Heb jij ervaring met het bestrijden van spinnen met behulp van pepermuntolie? Hoe heb je de olie toegepast en wat waren je resultaten? Deel je verhaal hieronder in de reacties!

Ook wanneer je vragen hebt over het gebruik van pepermuntolie om spinnen te bestrijden, kan je die hieronder kwijt. Ik help je graag verder!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie