Ratten Bestrijden Met Chloor

Deel dit bericht op Pinterest:

ratten bestrijden met chloor

Ratten houden niet van de geur van chloor. Net als bij mensen, heeft de geur van chloor een penetrante en irriterende chloor. Chloor kan dan ook zeker worden ingezet om ratten te bestrijden. Verwacht echter niet dat chloor alleen je van een rattenplaag af kan helpen.

De beste manier om ratten met chloor te bestrijden is om naast chloor ook andere methoden in te zetten. Een algehele aanpak van opruimen, schoonmaken, ratten uitsluiten en, inderdaad, middelen om ratten te verjagen is noodzakelijk.

In dit artikel lees je hoe je van ratten af kunt komen door gebruik te maken van chloor.

pinterest ratten bestrijden met chloor

Kan je met chloor ratten bestrijden?

Als je eens het etiket van een fles chloor hebt gezien, dan lees je ongetwijfeld dat je het niet op je huid of in je ogen moet krijgen. Daarnaast wordt afgeraden om de dampen in te ademen. Dat is allemaal niet voor niets. Chloor is een bijtende stof dat bij verkeerd gebruik veel schade kan veroorzaken. Ratten hebben er een hekel aan.

Net als voor mensen, is de geur van chloor beslist niet prettig. Ratten hebben een onzettend goede reukvermogen, dus denk je maar eens in hoe krachtig en penetrant die geur voor een rat wel niet zou zijn.

Vanwege die goede ruikvermogen hebben ratten een flinke afkeur voor bepaalde geuren ontwikkeld, waarvan chloor er een van is. De basis van het bestrijden van ratten met chloor is dan ook dat je het als middel gebruikt om te verjagen.

Omdat de geur van chloor zo krachtig en doordringend is, is het een geweldige afweermiddel tegen ratten. Wanneer je chloor in huis wilt gebruiken is het aan te raden om het met water te mengen om niet te veel stank in huis te veroorzaken.

Naar mijn mening is 1 deel chloor op 10 delen water de beste verhouding. Je vult er simpelweg een plantenspuit mee en vervolgens sproeien je het op plaatsen waarvan je vermoedt dat er ratten zijn of waar je de ratten wilt bestrijden.

Een goede tip die ik heb gelezen is om nooit het hele huis met chloor te besproeien, maar een enkele uitgang onbehandeld te laten waardoor de ratten naar buiten kunnen. Zelf heb ik dat nooit kunnen proberen, maar het klinkt aannemelijk!

Is chloor alleen genoeg om van ratten af ​​te komen?

De belangrijkste reden waarom ratten ergens komen is omdat dat ze daar voedsel, beschutting en nestmateriaal hebben. Als je zorgt dat je die drie dingen weghaalt, of in ieder geval zorgt dat ratten er niet bij kunnen, dan ben je in feite al van de ratten af. Chloor is bij de bestrijdings van ratten slechts een hulpmiddel.

Wanneer je niet die drie basisbehoeften van ratten wegneemt, dan is alles wat je doet slechts tijdelijk. Je kan nog met zoveel succes chloor gebruiken om ratten te bestrijden, maar wanneer de basisstappen niet zijn genomen, komen ze echt na verloop van tijd weer terug.

Laat nooit eten of etensresten slingeren, zeker niet ’s nachts. Sluit alle voorraadkasten en andere plekken waar eten staat goed af. Zorg voor een goed afsluitbare afvalbak.

Bedenk je ook dat ratten van buitenaf naar binnen komen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen toegangspunten tot je huis zijn. Ga alle buitenmuren, ramen en deuren na op gaatjes en scheurtjes die je kunt dichten.

Gooi keukenafval op de juiste manier weg door het in afsluitbare compostbakken weg te gooien. Laat vuilniszakken met voedsel of etensresten nooit ’s nachts staan, maar doe deze iedere avond weg.

Meer over ratten en composthoop lees je in mijn artikel Ratten in een composthoop bestrijden: gids om van ratten af te komen

Wees voorzichtig met het voeren van dieren, want gemorst dierenvoer is zeer aantrekkelijk voor ratten.

Ratten zijn intelligente dieren die goed kunnen klimmen, hoog kunnen springen en nog eens kunnen zwemmen ook. Neem daarom ook echt de tijd voor deze voorzorgsmaatregelen en onderschat het probleem niet!

Zorg voor een goed afsluitbare afvalbak.

Ratten bestrijden door een goede schoonmaak

Chloor is niet alleen goed om ratten mee te verjagen. Chloor is ook een geweldig schoonmaakmiddel, dit vanwege de desinfecterende eigenschappen van chloor. Omdat het zo bijtend is, vernietigt chloor schadelijke bacteriën wanneer het ermee in aanraking komt.

Muizen zijn niet de meest hygienische dieren, ze brengen ziekten en parasieten met zich mee. Ook laten ze overal en nerges urine en uitwerpselen achter. En vergeet niet dat je ook eens een dode rat tegen kunt komen!

Chloor gebruik je dan ook niet alleen als bestrijdingsmiddel, maar ook als schoonmaakmiddel. Het is zeer effectief in het verwijderen van nare geurtjes en biedt ook nog eens die bescherming tegen ratten.

Voor de gemiddelde schoonmaakklus gebruik je een verhouding van 1 deel chloor op 10 delen water. Je kunt ermee dweilen, je kunt het in een plantenspuit doen en je kunt een beetje chloor op een schoonmaakdoek doen.

Waarom zijn ratten zo problematisch?

Ratten zijn niet alleen vervelend om in huis te hebben, ze kunnen ook nog eens gevaarlijk zijn. Ze kunnen ziekten bij zich dragen en ook vervelende parasieten zoals vlooien. Ook kunnen ze brandgevaar opleveren wanneer ze aan kabels knagen. Bestrijd deze plagen dan ook zo snel mogelijk.

Zowel je huis als de tuin zijn favoriete verstopplekken voor ratten. Ze houden vooral van warme, vochtige, stille en donkere ruimten. Wanneer het buiten koud wordt, trekken ze naar binnen toe.

Ratten zijn een blijvend probleem omdat ratten alles kunnen vinden dat zij nodig hebben wanneer zij in de buurt van mensen blijven: verstopplaatsen, nestmateriaal, voedsel, water.

Binnen een jaar kan een volwassen rattenvrouwtje 5 keer jongen werpen. Binnen een jaar heeft een enkel rattenpaar zo voor meer dan 100 nakomelingen gezorgd.

Het is dan ook nooit aan te raden om een rattenprobleem “even aan te kijken”. Nee, direct actie ondernemen. Hoe eerder je begint met het bestrijden van ratten, hoe makkelijker het zal zijn.

Naast chloor zijn er andere geuren waar ratten niet tegen kunnen, voor meer informatie lees je mijn artikel Ratten bestrijden met geur: 8 verschillende geuren

Waarom zijn ratten zo problematisch_

Ervaring met het bestrijden van ratten met chloor?

Chloor is zo’n middel die je voor vanalles kan gebruiken. Van de schoonmaak tot het bestrijden van ratten is chloor een effectief middel.

Wat chloor zo effectief maakt is dat het een penetrante en bijtende stof is, dus ratten zullen het vermijden. Het zijn dezelfde eigenschappen dat het zo’n goede antimicrobe schoonmaker maakt.

Heb jij weleens choor gebruikt om ratten te bestrijden? Hoe heb je dat precies gedaan en wat waren jouw resultaten? Deel hieronder in de reacties jouw ervaringen met ons!

Heb je vragen over het gebruik van chloor voor het bestrijden van ratten, of gewoon over het bestrijden van ratten in het algemeen? Ook dan ben je van harte welkom om hieronder een berichtje achter te laten. Mijn lezers en ik doen onze best om jouw vraag zo goed en snel mogelijk te beantwoorden.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

7 gedachten over “Ratten Bestrijden Met Chloor”

  1. Hoi Peter. Ik ben al veel te lang bezig ratten in de kruipruimte te verjagen en heb al van alles geprobeerd maar niets wil werken. Ze graven onder de fundatie,s door een nestelen dan onder de oprit vreten vloerbalken etc aan. Je hoort ze zelfs onder de gang vloer en graven ook daar onder het fundament richting de kruipruimte. Heb jij enig idee waarom en een eventuele (basis) oplossing om de bron te vinden/ bestrijden?

    Beantwoorden
  2. Hoi,

    Wij hebben van tijd tot tijd last van een rat(ten) in de kruipruimte. Het gaat tijden goed en dan ineens is er weer eentje geweest. Er liggen dan her en der keutels. In huis zelf en in de schuur geen spoor van ratten en ook om het huis niet. (zover ik kan zien). Ik heb in de kruipruimte een geluidsapparaat opgehangen op batterijen en had het idee dat ze nu wegbleven. Maar nee, nu heb ik de kruipruimte met een chloormengsel bespoten. Zou dit nu afdoende zijn en wat kan de oorzaak zijn dat ze niet permanent in de kruipruimte verblijven

    Beantwoorden
    • Beste Lammert,

      Ratten (en muizen) zijn erg opportunistisch. Wanneer het regent, trekken ze naar binnen. Wanneer er binnen makkelijk voedsel is, dan trekken ze daar weer naar toe. Het is voor plaagdieren simpelweg een vraag van waar ze op enig moment voedsel, water en bescherming kunnen vinden.

      Groetjes,
      Peter

      Beantwoorden

Plaats een reactie