Ratten bestrijden met azijn – 4 stappen om natuurlijk ratten te verjagen

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
ratten bestrijden met azijn

Ratten, het woord alleen is vaak al voldoende om mensen het stuipen op het lijf te jagen. Mensen grijpen dan veelal naar een van de twee methoden: de rattenval of rattengif. Maar als je van een rondrennende rat al de kriebels krijgt, hoe ga je dan een dode rat uit een val verwijderen? Of een ontbindende rattenlijkje uit je spouwmuur halen?

Een betere oplossing voor deze mensen is om de ratten te verjagen. Het bestrijden van ratten door ze weg te jagen met behulp van azijn is dan ook een eenvoudige en natuurlijke manier om van ratten af te komen voor diegene die liever niet met deze vieze beesten in aanraking willen komen.

Andere voordelen van het gebruik van azijn, zijn dat het volkomen veilig is voor bijvoorbeeld kinderen en huisdieren.

Lees hieronder verder om er precies achter te komen hoe je met behulp van azijn op natuurlijke wijze ratten kunt bestrijden.

pinterest ratten bestrijden azijn (1)

Liever een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen ratten?

Dit volkomen natuurlijk middel verjaagt ratten als geen ander. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten waar ratten een hekel aan hebben.

Je spuit het middel simpelweg op plekken waar ratten zich bevinden of waar je sporen van ratten hebt gevonden.

Ideaal voor gebruik nabij toegangspunten zoals ramen, plinten, hoeken, plafonds, zolders en schuren. Eigenlijk overal waar ratten binnen kunnen komen of andere plekken waar ratten al een probleem waren. Het middel is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Vanwege de lange werkingsduur is het een zuinig middel in gebruik.

Het voorkomen van ratten is beter dan het achteraf bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen, dus de beste manier om ratten te bestrijden, is door ze überhaupt niet in of rondom je huis te krijgen.

Zoals zoveel dieren, komen ook ratten veelal op voedsel af. Zorg er dus voor dat je geen etensresten of afval laat rondslingeren. Ook wanneer je denkt dat ratten er niet bij kunnen komen, is dat vaak wel het geval. Ratten zijn vindingrijke wezens!

Bewaar alle voedsel in luchtdichte verpakkingen. Ratten kunnen door allerlei verschillende materialen heen knagen, dus hoe steviger hoe beter.

Zorg ervoor dat je keukenkastjes of voorraadkast goed gesloten zijn en dat er geen scheuren of gaten zijn waar ratten doorheen kunnen komen. Een opening van een paar centimeter is voor een rat al meer dan voldoende. Waar de rat zijn snuit doorheen past, past hij helemaal doorheen.

Vooral mensen met huisdieren moeten goed oppassen. Gemorst huisdierenvoer is een favoriet voedsel van ratten. Mocht je onverhoopt toch iets morsen, maak het dan direct schoon. Voer je dieren nooit in de tuin, want dat is vragen om problemen!

Laat überhaupt nooit rommel in of rond huis slingeren. Als een rat het niet kan of wil eten, wil een rat het wellicht als nestmateriaal gebruiken. Touwtjes, papiertjes, stukjes plastic, het zijn allemaal materialen die een rat maar al te graag mee terug naar zijn nest neemt.

Ratten hebben flinke knaagtanden waar zij gemakkelijk een ware ravage mee kunnen aanrichten. Dat knagen doen zij niet perse om ergens doorheen te komen. Meestal knagen ratten om hun groeiende tanden de vijlen.

Zorg ervoor dat je toegangspunten tot je woning zoveel mogelijk dicht waar nodig en repareert waar dat kan. Scherm dakgoten, roosters en dergelijke zaken zoveel mogelijk af zodat ratten niet binnen kunnen komen.

ratten bestrijden azijn eten

Ratten bestrijden met azijn en wattenbolletje

Doodgewoon natuurazijn en schoonmaakazijn zijn bijzonder geurig en daarmee erg geschikt om ratten mee te bestrijden. Ratten hebben een hekel aan sterke, zurige geuren en zullen de omgeving vermijden. Daarnaast markeert azijn de geursporen die ratten achterlaten en azijn is daarmee zeer effectief om de omgeving van ratten te verstoren.

Het bestrijden van ratten met azijn is niet lastig. In een paar eenvoudige stappen kan je azijn gebruiken om ratten uit je woonomgeving te verjagen.

5 Stappen om met azijn ratten te bestrijden

1. Ruim de omgeving van waar je ratten vermoedt goed op

2. Veeg de vloer of dweil de vloer met water en een allesreiniger

3. Dompel een wattenbolletje onder in een bakje met azijn. Doe dit met zoveel wattenbolletjes als dat je nodig denkt te hebben

4. Verspreid de met azijn bedekte wattenbolletjes in de omgeving van waar je de ratten wilt verjagen

5. Als het watje eenmaal is opgedroogd, kan je het opnieuw met azijn natmaken.

Je kunt deze methode blijven herhalen totdat je van de ratten af bent. Let wel, om ratten effectief met azijn te bestrijden is het aan te raden om steeds de plaats van de wattenbolletjes te verwisselen.

Kan je ook appelazijn gebruiken om ratten te bestrijden?

azijn tegen ratten

Natuurlijk kan dat! Alle soorten azijn is effectief tegen ratten. Het nadeel van appelazijn is dat het stukken duurder is dan regulier natuurazijn of schoonmaakazijn. Daar staat dan wel weer tegenover dat appelazijn een voor mensen angenamere geur heeft en daarom iets fijner in gebruik zou kunnen zijn.

Naast het feit dat appelazijn erg goed is om ratten en andere ongediertee mee te verjagen, kan je het ook nog eens goed inzetten mee schoon te maken.

Met een mengsel van appelazijn en water waar je je huis mee fris en schoon kunt houden, houdt je tegelijkertijd ratten op afstand.

Zo kan je vloeren, de binnenkant van kasten en bijvoorbeeld tafelbladen schoonmaken met gelijke delen appelazijn en water.

 

Jouw ervaringen met het bestrijden van ratten met azijn

Of je nu ratten in of om huis hebt of niet, het is altijd beter om je huis schoon te houden door regelmatig afval en etensresten te verwijderen en daarbij gebruik te maken van een natuurlijk schoonmaakmiddel als azijn. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Leestip: Hoe ratten in huis bestrijden: 7 eenvoudige stappen

Mijn voorkeur voor een natuurlijke rattenbestrijder gaat uit naar azijn. Welk natuurlijk ingrediënt is volgens jou het meest effectief om ratten te verjagen? Deel hieronder jouw tips.

Heb jij weleens azijn gebruikt om ratten mee te bestrijden, ook dan ben ik benieuwd naar jouw ervaringen. Deel deze door hieronder een reactie achter te laten.

Heb je vragen over het gebruik van azijn om ratten mee te bestrijden, ook dan kan je je vraag bij de reacties kwijt en ik kom er zo snel mogelijk op terug.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

2 gedachten over “Ratten bestrijden met azijn – 4 stappen om natuurlijk ratten te verjagen”

  • Beste Missy,

   Buiten en naast een betonomheining is een lokdoos verreweg het meest succesvol.

   Wil je het persé op natuurlijke wijze en met geur doen, dan is het planten van sterk ruikende kruiden een optie.

   Groetjes,
   Peter

   Beantwoorden

Plaats een reactie