Muggen komen uit de kruipruimte, en nu?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
muggen in kruipruimte

Vochtige kruipruimtes zijn problematisch omdat ze allerlei problemen kunnen veroorzaken, zoals schimmels en slijtage. Een van de meest vervelende problemen, is wanneer je kruipruimte wordt ingenomen door muggen.

Inzicht in waarom vochtige kruipruimtes de meest ideale plekken zijn voor muggen om zich voort te planten en wat je ertegen kunt doen, zorgt ervoor dat je huis deze zomer relatief muggenvrij blijft.

Waarom muggen zich in kruipruimtes voortplanten

Als de kruipruimte vochtig is, is de kans groot dat dat water zich op enig moment gaat ophopen. En aangezien kruipruimtes niet vaak bezocht of bekeken wordt, blijft dat water rustig stilstaan. Dit is het grootste probleem voor want betreft muggen, want muggen leggen hun eieren in stilstaand water.

Het vervelende hieraan is eigenlijk dat de meeste van deze eieren maanden achtereen kunnen liggen voordat ze uitkomen. Buiten zouden de eieren in de koude maanden blijven liggen en pas wanneer de temperatuur wat toeneemt uitkomen. Maar de warmte vanuit het huis (en de vochtigheid van de kruipruimte) zal muggen meer aantrekken dan een locatie buitenshuis.

Het uit de kruipruimte houden van muggen en ander ongedierte is erg belangrijk omdat je niet vaak in de kruipruimte komt. Wanneer je achter een probleem komt, kan je al te laat zijn.
Het uit de kruipruimte houden van muggen en ander ongedierte is erg belangrijk omdat je niet vaak in de kruipruimte komt. Wanneer je achter een probleem komt, kan je al te laat zijn.

Door de warmte van het huis zal je ook merken dat de muggeneieren niet alleen in de warmere maanden uitkomen, maar in kruipruimten zelfs ’s winters uit kunnen komen. Wanneer je een kruipruimte hebt en je merkt dat er muggen in huis zijn in maanden waar je dat normaal gesproken niet verwacht, neem dan eens een kijkje of de muggen niet uit de kruipruimte komen.

Maak de kruipruimte ontoegankelijk voor muggen

De beste manier om muggen uit de kruipruimte te weren, is door na te gaan hoe de muggen de kruipruimte binnenkomen en vervolgens de toegang te blokkeren. Kleine gaten en scheuren maak je al gade ontoegankelijk door het gebruik van gatenvuller of kit. Grotere gaten, roosters en dergelijken, maak je het beste ontoegankelijk door deze te voorzien van een stuk muggennet

Wanneer je nog geen muggen in de kruipruimte hebt, is het bovenstaande een goede manier om dit te voorkomen. Wanneer je echter al last hebt van muggen in de kruipruimte, is het afdichten ervan slechts de eerste stap en moet je daarna zorgen dat de muggen die al aanwezig zijn verdwijnen.

Een aanrader om gaten en scheuren rond de kruipruimte te dichten

Muggen uit de kruipruimte verdrijven

Het afdichten ervan zou muggen uit de kruipruimte moeten houden, maar er kunnen al een muggen in de kruipruimte zitten. Ook is het mogelijk dat je een reden hebt dat het afdichten van de kruipruimte niet mogelijk of onwenselijk is. Dan zullen de onderstaande stappen je helpen om de kruipruimte muggenvrij te krijgen en te houden.

  • Maak de kruipruimte goed schoon en droog vochtige gebieden af.
  • Plaats een luchtontvochtiger bij de ingang van de kruipruimte.
  • Roer geregeld in stilstaand water om het leggen van eieren door muggen tegen te gaan.
  • Voorkomen dat de muggen zich van de kruipruimte naar je huis bewegen door ook geen stilstaand water in huis te houden.

Vooral het allerlaatste punt is belangrijk. Laat geen stilstaand water in de gootsteen, de douche of elders liggen. Ruim drinkwater zo snel mogelijk op. Heb je huisdieren, zorg dan dat je het drinkwater van de huisdieren regelmatig vervangt. Alleen zo zorg je ervoor dat je de kruipruimte en je woning vrij van muggen houdt.

De bovengenoemde tips helpen je hopelijk om je kruipruimte muggenvrij te maken en te houden. Wellicht heb je ook iets aan mijn artikel 6 tips om muggen in huis te bestrijden.

Zorg dat de kruipruimte droog blijft!

Alle moeite om je kruipruimte vrij van muggen krijgen en te houden is voor niets geweest wanneer je er niet voor zorgt dat je kruipruimte droog blijft. Het is dus ook zaak om na te gaan hoe het te ver heeft kunnen komen en wanneer je dat weet er structureel iets aan te doen.

De meest voorkomende oorzaak van vocht in de kruipruimte is door problemen met de fundering. Wanner de fundering zakt of barst, sijpelt er water uit de grond. Als de scheuren groot genoeg worden om boven de grond te reiken, kunnen muggen hun weg in de scheuren vinden op zoek naar een afgelegen en vochtige plek om hun eieren te leggen: jouw kruipruimte.

Ook zie je weleens roosters of een ongelukkig ontwerp waardoor er van buitenaf voor muggen toegang is tot de kruipruimte.

Andere oorzaken van vocht in de kruipruimte zijn:

De oplossingen voor deze problemen kunnen veel tijd en geld kosten. Mijn advies zou zijn om je in eerste instantie vooral bezig te houden met het rond te kruipruimte dichten van toegangswegen voor muggen, de kruipruimte droog te maken en te houden en pas daarna naar structurele oplossingen te gaan kijken.

Heb jij weleens last gehad van muggen in de kruipruimte?

Muggen in de kruipruimte is een vervelend probleem en ook vaak niet eentje die je zo even oplost. Ik ben dan ook erg benieuwd of jij ook weleens dit probleem hebt gehad en vooral: hoe heb je je de muggen uit de kruipruimte verdreven?

Deel hieronder je ervaringen met ons!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie