Muggen en de ventilator: koel en muggenvrij de zomer door!

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
ventilator tegen muggen

Er zijn allerlei verschillende manieren om muggen bij je uit de buurt te houden. Een zeer eenvoudige en efficiënte manier om dat te doen is door het gebruik maken van een ventilator om muggen te verdrijven. Maar, helpt een ventilator wel echt tegen muggen? Lees hieronder meer over deze simpele oplossing teggen muggen.

Werkt een ventilator tegen muggen echt?

Jazeker! Door het gebruik van een ventilator kun je muggen op een milieuvriendelijke en zeer eenvoudige manier op afstand houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat ventilatoren erg goed werken om muggen bij je uit de buurt te houden. Daar zijn een aantal redenen voor te noemen:

  • Muggen zijn geen sterke vliegers en kunnen daardoor niet door de grote luchtverplaatsing van een ventilator heen vliegen.
    
  • Muggen komen af op lichaamswarmte, geuren en koolstofdioxide. Door het bewegen van de lucht door de ventilator kan de mug zijn prooi niet vinden.
    
  • Je kunt de ventilator gebruiken om stoffen als DEET in de lucht te verspreiden waardoor muggen al helemaal niet bij je in de buurt willen komen.
    
  • Het gebruik een ventilator zorgt voor minder luchtvochtigheid in de omgeving. Muggen houden van een vochtige omgeving en hoe droger de omgeving hoe minder muggen je zult tegenkomen.

Het grote voordeel van het gebruik van een ventilator boven het gebruik van andere middelen tegen muggen, is dat een ventilator muggen echt uit de buurt houdt. Door het gebruik van middelen met DEET of sprays en crèmes, kan je ervoor zorgen dat je niet door een mug wordt gebeten, maar echt wegblijven erdoor doen ze niet.

Door het gebruik van een ventilator houd je muggen effectief op afstand. Lees verder om meer te weten te komen over welke ventilator nu het beste tegen muggen kunnen worden ingezet. Geen zin om heel het artikel af te lezen? Neem eens een kijkje naar deze ventilator op bol.com speciaal voor het gebruikt tegen muggen of gebruik de link hieronder:

Waar moet een ventilator tegen muggen aan voldoen?

Om te beginnen is het goed om te zeggen dat iedere ventilator in meer of mindere mate werkt om muggen op afstand te houden. Het gaat immers in eerste instantie om de verplaatsing van lucht. Dat houdt de muggen op afstand. Dus iedere werkende ventilator moet in de basis een effect hebben.

Ventilatoren zijn zeer effectief tegen muggen, doe er je voordeel mee!
Ventilatoren zijn zeer effectief tegen muggen, doe er je voordeel mee!

Wanneer je een ventilator specifiek tegen muggen in wilt zetten, dan zijn er vier kenmerken die je kunt gebruiken om een goede te herkennen. De vier belangrijkste kenmerken van een goede ventilator tegen muggen zijn:

Hoe sterker, hoe beter! Onderzoek heeft uitgewezen dat hoe groter de luchtverplaatsing is (dus hoe sneller de bladen draaien en/of hoe groter de bladen), hoe effectiever de ventilator is tegen muggen.

Een stand om te draaien werkt het beste. Het gaat er natuurlijk niet alleen om hoeveel lucht wordt verplaatst, maar ook waar! Wanneer de ventilator automatisch kan draaien, kan deze een grotere oppervlakte beslaan dat een ventilator dat niet kan draaien. Een draaiende ventilator houdt muggen dan ook beter op afstand dan een stilstaande ventilator.

Ook een goed rooster is onmisbaar. Een ventilator zuigt aan de achterkant lucht aan en blaast deze aan de voorkant weer uit. Een goed rooster is dan ook zeer belangrijk omdat deze zorgt voor veiligheid en het opvangen van aangetrokken stof, muggen en andere viezigheid.

Met de beste ventilatoren kun je ook muggenwerend middel verspreiden. Er bestaan ventilatoren die specifiek tegen muggen kunnen worden ingezet. De Rowenta VU4210F0 (link naar bol.com) is hier een voorbeeld van. Deze ventilatoren hebben een reservoir waar je anti-muggen vloeistof in kunt doen, dat door de ventilator wordt verspreid. Super handig!

Kortom, iedere ventilator werkt wel een beetje tegen muggen, maar hoe sterker en hoe meer oppervlakte hoe beter. Kan de ventilator ook muggenspray verspreiden, dan zit je al helemaal goed!

Tip: Rowenta VU4210F0 statiefventilator

Koel en vrij van muggen: dat is jouw huis deze zomer door het gebruik van deze ventilator

In de zomer kan het genieten van een mooie warme dag met vrienden en familie een echte uitdaging zijn. Muggen liggen altijd op de loer op zoek naar hun volgend slachtoffer.

De Rowenta VU4210F0 statiefventilator is de beste anti-mugventilator die in staat is om voor een ​​aangename temperatuur te zorgen en tegelijkertijd effectief muggen weg te houden.

Deze ventilatoren van Rowena zijn aerodynamischer, met een zeer laag geluidsniveau, bieden een krachtige, constante luchtstroom om een ​​aangenaam en zacht briesje te creëren. Dankzij het zorgvuldige ontwerp van de bladen en het rooster, het gebruik van robuustere en lichtere materialen en hun zeer efficiënte motoren, kunnen de fans van Rowena tot 15% meer luchtstroom bieden.

Het unieke anti-muggensysteem van deze ventilator verstuift muggenwerend middel door de luchtstroom van de ventilator verspreidt. Dit systeem is twee keer effectiever tegen muggen en alle soorten insecten, zowel binnen als buiten, dan andere oplossingen. Deze nieuwe anti-mugventilator beschermt uw gezin tegen muggen en andere insecten tot 90 nachten; bovendien is het effect al vier minuten na het opstarten voelbaar.

Je kunt de ventilator vullen met ieder vloeibaar muggenwerend middel. Bovendien werkt de ventilator uiteraard prima zonder anti muggen middel – ook om muggen op afstand te houden!

Geniet heerlijk koel en muggenvrij van de zomer door het gebruik van deze top ventilator.

Je bestelt deze Rowena anti-muggen ventilator veilig en gemakkelijk via bol.com door deze link te volgen.

Meer tips tegen muggen?

Je kunt uiteraard niet de hele dag in de buurt van de ventilator rondhangen. Daarom is het goed om ook naar andere manieren te kijken om muggen bij je uit de buurt te houden.

Naast het weghouden van muggen door een ventilator te gebruiken, zijn er vele andere manieren om ze uit de buurt te houden. Het is natuurlijk altijd verstandig om verschillende voorzorgsmaatregelen te nemen dan volledig op een enkele te vertrouwen. Hieronder staan ​​enkele andere manieren om, buiten het gebruik van een ventilator, muggen af ​​te schrikken.

Bedek je huid zoveel mogelijk.
Wanneer je de hoeveelheid blote huid minimaliseert, verklein je ook de kans dat je door muggen wordt opgemerkt en dat je eindigt met muggenbeten. Daarom moet je proberen om zoveel mogelijk van je lichaam te bedekken. Het dragen van een lange broek, lange mouwen en losse kleding zijn hier enkele voorbeelden van. Het is ook goed om sokken en schoenen te dragen indien mogelijk. Vermeid het gebruik van sandalen of open schoenen.

Vermijd donkergekleurde kleding.
Het wordt aanbevolen dom lichtgekleurde kleding te dragen ​​om de muggen weg te houden. Dit komt omdat muggen mensen met donkere kleding aantrekkelijker vinden. Een van de redenen hiervoor is dat muggen donker gekleurde kleding beter en helderder kunnen zien dan lichtgekleurde kleding.

Breng muggenspray aan op de delen van uw huid die worden blootgesteld.
Voor de delen van je lichaam die je niet kunt (of wilt!) bedekken, kun je een muggenspray gebruiken met minimaal 15% DEET. Volg altijd de instructies op het etiket om het product veilig te gebruiken. Een muggenspray werkt gedurende ongeveer 90 minuten om je tegen muggenbeten te beschermen. Breng het daarna opnieuw aan. Breng geen muggenspray aan op een gebroken huid, open wond of in de buurt van mond en ogen.

Heb jij weleens een ventilator tegen muggen ingezet?

Het gebruiken van een ventilator tegen muggen is heel erg effectief. Het verbaast mij dat dit niet vaker wordt gebruikt. Heb jij zelf weleens een ventilator gebruikt om muggen weg te jagen? En werkte dat? Deel jouw ervaring hieronder!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie