luchtvochtigheid en zilvervisjes bestrijden: hoe zit dat?

Deel dit bericht op Pinterest:

luchtvochtigheid en zilvervisjes bestrijden_ hoe zit dat_

Om een ​​probleem met zilvervisjes effectief te bestrijden, moeten zowel de volwassen zilvervissen als hun kroost worden aangepakt. De volwassen zilvervisjes bestrijden is een ding, maar je moet tegelijk de eitjes aanpakken, want anders heb je binnen de kortste keren weer last van de zilvervisjesplaag.

Deze insecten planten zich zeer snel voort. Een vrouwelijke zilvervis kan per dag wel drie eieren produceren. En aangezien een zilvervisje wel 8 jaar oud kan worden, is het ontzettend belangrijk om een ​​plaag op de juiste manier te bestrijden

De truc om zilvervisjes effectief te bestrijden en zowel de volwassen zilvervisjes als hun nakomelingen aan te pakken is door het verlagen van de luchtvochtigheid in huis. Zilvervisjes zijn namelijk door honderden miljoenen jaren heen geëvolueerd om in een vochtige omgeving te leven. Neem dit weg en ze kunnen simpelweg niet meer goed in die omgeving leven.

Hoe je deze kennis gebruikt om de luchtvochtigheid in huis te verlagen en de zilvervisjes effectief kunt bestrijden, lees je in dit artikel.

Pinterest luchtvochtigheid en zilvervisjes bestrijden_ hoe zit dat_

Waar komen zilvervisjes op af?

Zilvervisjes zijn in hoofdzaak tot 3 zaken aangetrokken: vocht, donkere verstopplaatsen en voedsel. Dat zijn dan ook kort gezegd de drie redenen dat jij in huis last hebt van zilvervisjes.

1. Vocht

Zilvervisjes hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om te overleven, dus komen zij af op vochtige omgevingen. Zilvervisjes vind je dan ook vaak in badkamers, keukens, toiletten, garages en in de berging. Ze kunnen gedurende korte tijd prima overleven in een lage luchtvochtigheid, maar over het algemeen hebben ze een hogere luchtvochtigheid nodig.

Heb je ergens in huis last van een lekkage of woon je in het algemeen in een slecht geventileerd huis, dan heb je meer kans op zilvervisjes. Wanneer je ook nog eens last hebt van schimmel, kan het probleem met de zilvervisjes nog eens erger worden. voor zilvervisjes is schimmel namelijk een goede voedselbron.

2. Warme, donkere omgevingen

Zilvervisjes geven doorgaans de voorkeur aan donkere schuilplaatsen met relatief hoge temperaturen. Ze zijn namelijk vooral ’s nachts actief en verschuilen zich overdag het liefst in het donker.

Warme, donkere omgevingen

3. Vezels en eiwitten

Zilvervisjes eten vezels zoals meel, papier, boekbanden, lijm en textiel. Ook eten ze eiwitten, zoals vlees en dode insecten.

Hoe verlaag je de luchtvochtigheid zilvervisjes te bestrijden?

Vochtigheid in huis is een van de belangrijke factoren die bijdraagt ​​aan een probleem met zilvervisjes in huis. Zilvervisjes geven de voorkeur aan een relatief hoge luchtvochtigheid, wat veel hoger is dan de vochtigheidsgraad in de meeste woningen.

Als de luchtvochtigheid in huis zo hoog is dat zilvervisjes tot je woning zij aangetrokken, zijn er gelukkig veel dingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen.

Maak gebruik van een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger is een elektrisch apparaat dat het vocht binnenshuis kan verminderen. Dat doen ze door het aanzuigen van lucht, vocht uit de lucht te onttrekken en de droge lucht weer uit te blazen.

Een luchtontvochtiger is met gemak de beste manier om zilvervisjes in huis te bestrijden. Dat komt omdat zilvervisjes simpelweg niet langere tijd in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid kunnen overleven. Daarnaast gaat zo ’n apparaat schimmel en bacteriën tegen en is het al met al zeer goed.

Overweeg je de stap om een luchtontvochtiger aan te schaffen? Bekijk dan het aanbod op bol.com door hier te klikken of neem een een kijkje naar de recensies van onderstaand exemplaar waar ik zelf al langere tijd zeer tevreden over ben:

Zorg voor een goede ventilatie

Zorg altijd dat je ventilatie tijdens het koken, baden, douchen en andere activiteiten waarbij vocht in de lucht komt, op de hoogste stand staat. Heb je geen elektrische ventilatie in huis, zet dan in ieder geval wat ramen open om voor een goede luchtcirculatie zorg te dragen.

Repareer lekkages en ga schimmel tegen

Lekkage aan leidingen of witgoed kunnen allerlei problemen veroorzaken, waaronder het verhogen van de luchtvochtigheid in huis. Door de lekkages te verhelpen, wordt er minder water in de lucht verdampt en ben jij sneller van de zilvervisjes af.

Daarnaast is schimmel vaak een probleem dat hierbij komt kijken. Wat zilvervisjes betreft is het noodzakelijk om schimmel direct te verwijderen. Dit omdat zilvervisjes graag van schimmel eten. Om zilvervisjes te bestrijden is het noodzakelijk om hetzelfde met schimmel te doen!

Andere manieren om vocht in huis te verminderen zijn:

  • Verminder het aantal planten. Planten brengen vocht in de lucht, dus houd planten tot een minimum beperkt.
  • Douch minder lang. Douchen vult de badkamer met vocht, en dat vocht kan zich verspreiden naar andere delen van het huis. Hoe minder vocht in huis, hoe beter.
  • Maak gebruik van vochtvreters en plaats deze in verschillende ruimten in huis.

Meten is weten. Je kan de luchtvochtigheid in huis bijhouden door een hygrometer aan te schaffen. Ze zijn niet duur, maar zeer noodzakelijk om zilvervisjes te bestrijden. Klik hier om het aanbod op bol.com te bekijken, of ga direct voor dit exemplaar:

Wat kan je nog meer doen tegen zilvervisjes?

Verwijder bronnen van overmatig vocht, zoals condensatie, gemorst vocht en lekkages. Als gezegd houden zilvervissjes maar al te graag van de vochtigheid.

Ventileer zo vaak en zo veel mogelijk.

Dicht alle gaten, kierne en scheuren in huis waar zilvervisjes in kunnen. Gebruik tot die tijd regelmatig sde stofzuiger om ze uit te zuigen.

Verwijder makkelijk toegankelijke voedselbronnen zoals papier, karton, textiel en makkelijk te bereiken voedselverpakkingen.

Wat kan je nog meer doen tegen zilvervisjes_.

Ervaringen met het doel van zilvervisjes

Hoewel ze niet gevaarlijk zijn voor mensen, kunnen zilvervisjes erg vervelend zijn om in huis te hebben. Wat mij betreft is de beste en de makkelijkste manier om van zilvervisjes af te komen het verlagen van de luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door het gebruik van een luchtontvochtiger.

Heb jij ervaringen met het bestrijden van zilvervisjes of het verlagen van de luchvochtigheid in huis? Deel verhaal hieronder in de reacties en help daarmee andere mensen die dit probleem ook hebben.

Heb jij juist last van zilvervisjes in huis en heb je vragen over het verlagen van de luchtvochtigheid? Ook dan kan je hieronder je vraag kwijt. Ik doe mijn best om all vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie