Kan je bedwantsen zelf bestrijden of moet je daarvoor iemand inschakelen?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Kan je bedwantsen zelf bestrijden of moet je daarvoor iemand inschakelen

Er is niemand die zit te wachten op problemen met bedwantsen, maar wanneer je toch last van deze plaaginsecten krijgen, moet er stevig worden opgetreden. Je kunt proberen om de bedwantsen zelf te bestrijden, maar je zou ook een professionele ongediertebestrijder in kunnen schakelen.

Waar je ook voort kiest, het is zaak dat je direct actie onderneemt. Maar denk niet dat wanneer je een professional inschakelt dat je zelf niets hoeft te doen. Het bestrijden van bedwantsen vergt nu eenmaal inspanning.

Kan je zelf bedwantsen bestrijden? Ja, je kunt zeker zelf bedwantsen bestrijden. Dat kost iedere dag enige tijd en je hebt er de juiste spullen voor nodig. Kan of wil je daar niet aan voldoen, dan kan je beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Moet je altijd iemand inschakelen om bedwantsen te bestrijden? Nee, dat hoeft niet. En niet iedere ongediertebestrijder weet hoe bedwantsen te verjagen. Wanneer je niet voldoende tijd of zin hebt om dagelijks de bedwantsen te bestrijden of de juiste spullen niet hebt, schakel je beter een professional in.

Lees hieronder meer over de keuze voor het wel of niet inschakelen van een professionele ongediertebestrijder om van bedwantsen af te komen. Ook wat je ondertussen allemaal moet ondernemen om van deze kleine bloedzuigers af te komen, leg ik je haarfijn uit.

Pinterest Kan je bedwantsen zelf bestrijden of moet je daarvoor iemand inschakelen_
Support ons en deel dit artikel op Pinterest!

Wanneer kan je zelf bedwantsen bestrijden?

Het bestrijden van bedwantsen is niet bijzonder lastig. Wel heb je er een aantal specifieke spullen voor nodig en uiteraard voldoende tijd. 

Hieronder heb ik een lijstje voor je gemaakt met wat je minimaal nodig hebt en waar je ten minste aan moet voldoen om zelf bedwantsen te kunnen bestrijden.

Wat heb ik nodig?

Waar moet ik aan kunnen voldoen?

  • Ten minste 2 weken lang dagelijks minimaal een uur de tijd
  • De mogelijkheid om meubels en andere spullen weg van muren te verplaatsen
  • Een tot 1 of 2 kamers beperkte plaag

Kan je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoen, dan is het voor jou zeker mogelijk om zelf de bedwantsen te bestrijden. Het is mij immers ook gelukt, lees mijn eigen ervaringen met het bestrijden van bedwantsen hier.

Hoe het bestrijden precies te werk gaat, zal ik niet in dit artikel bespreken. Voor een uitgebreide gids voor het zelf bestrijden van bedwantsen, verwijs ik je naar mijn artikel met een stapsgewijs uitleg over het bestrijden van bedwantsen.

Maar, of je er nu voor kiest om de bedwantsen zelf te bestrijden, of om iemand in te schakelen, het blijf ontzettend belangrijk om zelf het bedwantsenprobleem in te blijven dammen. Hoe je dat doet, lees je verderop in dit artikel.

Wanneer moet je iemand inschakelen om de bedwantsen te bestrijden?

De vervelende waarheid is dat de meeste mensen er pas laat achter komen dat zij last hebben van bedwantsen. Sterker nog, pas wanneer de jeuk op begint te vallen is wanneer de meeste mensen op onderzoek uit gaan.

Bedwantsen zijn vooral ‘s nachts actief en zelfs dan verstoppen zij zich nog voor de meeste tijd. Wanneer mensen erachter komen dat de jeukende bultjes veroorzaakt worden door bedwantsen, zitten ze overal en dan zit er niets anders op dan een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

De voornaamste redenen voor mensen om een professionele ongediertebestrijder tegen de bedwantsen in te schakelen is:

  • Wanneer de bedwantsen overal in huis terecht zijn gekomen
  • Mensen geen tijd of zin hebben om zelf de bedwantsen te bestrijden
  • Men niet de juiste spullen in huis heeft

Wat als een professionele ongediertebestrijder te duur is?

Het bestrijden van bedwantsen is duur
Het zelf bestrijden of laten bestrijden van ongedierte zoals bedwantsen kan erg duur zijn

Een veelgehoorde -en terechte- opmerking is dat het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder om je van de bedwantsen af te helpen te duur is. Dat klopt. Een professional is zeker duur, maar soms kan het niet anders.

In dat kader, krijg ik vaak de vraag of de verzekeraar mee kan betalen aan de bedwantsenbestrijding. Het antwoord daarop is meestal: nee. Meer daarover lees je in mijn artikel over bedwantsen en de verzekering.

Wanneer je in een huurhuis woont, heb je een goede kans dat de woningbouw of de verhuurder mee wil betalen. Meer over hoe dat werkt, lees je in mijn artikel over last van bedwantsen in een huurhuis.

Hoe kan je zelf het bedwantsenprobleem indammen? Ook wanneer je niet iemand inschakelt!

Of je nu wel of niet een ongediertebestrijder inschakelt, je kunt de bedwantsen niet zomaar laten gaan. Het probleem wordt zo alleen maar erger. Voorkom hogere kosten door het bestrijdingsbedrijf of voor jezelf door het probleem te beperken.

Dagelijks stofzuigen vermindert de populatie

Hoe minder bedwantsen je in de omgeving hebt, hoe beter. Bedwantsen kunnen zich snel voortplanten, dus iedere bedwants minder scheelt op den duur enorm in de bedwantsenpopulatie.

Door het dagelijks stofzuigen van de ruimtes waar de bedwantsen zitten, voorkom je al veel problemen. Wel moet je erop letten dat je de inhoud van de stofzuiger(zak) in een goed afsluitbare plastic zak leegt en deze buiten weggooit.

Dood iedere bedwants die je tegenkomt

Laat de bedwantsen nooit hun gang gaan. Ook al heb je een professionele ongediertebestrijder ingeschakeld en staat er al een afspraak, dood iedere bedwants die je tegenkomt.

Zorg ervoor dat je een geschikte bedwantsen spray in huis hebt en behandel de omgevingen waar je bedwantsen ziet. Een geschikte spray kan je op bol.com bestellen door deze link te volgen, of ga voor de aangeraden spray hieronder:

Ga niet ergens anders slapen

Wanneer je spullen door het huis gaat verplaatsen, en zeker je bed of matras, ga je de bedwantsen alleen maar door het huis verspreiden. Dat maak de bestrijding duurder en lastiger. Doe dat dus niet.

Wat je ook niet moet doen, is de kamer waar de bedwantsen zitten totaal vermijden of daar niet meer slapen. Wanneer de bedwantsen merken dat er geen mensen meer in de kamer komen, dan gaan zij op zoek naar een andere gastheer en verspreiden zij zich verder door het huis.

Bedwantsen weten precies wanneer jij in de kamer bent, dat merken ze aan je lichaamstemperatuur en aan de stoffen die je uitademt. Denk maar niet dat je de bedwantsen voor de gek kunt houden!

Verplaats bed en meubilair naar het midden van de kamer

Of je het nu voor jezelf makkelijker maakt, of voor de ingeschakelde ongedierte verdelgers, door het verplaatsen van meubilair naar de woonkamer, maak jij het stukken makkelijker om de bedwantsen te bestrijden of in ieder geval tot deze kamer te beperken!

Hoe kies je een goede ongediertebestrijder om de bedwantsen te verdelgen?

Ongediertebestrijders bedwantsen
De keuze voor een ongedierte bestrijder is belangrijk en moet daarom zorgvuldig genomen worden. Deze tips kunnen je daarbij helpen

Er zijn ontzettend veel ongediertebestrijders en ze zeggen je allemaal van de bedwantsen af te kunnen helpen, maar is dat wel zo? Nee. Bedwantsen zijn in Nederland in opkomst, maar komen niet erg veel voor. Niet ieder bedrijf heeft dan ook ervaring met bedwantsen.

Hieronder lees je hoe je kan controleren of het bedrijf dat je in wilt schakelen om het bedwantsenprobleem te verhelpen ook echt in staat is om dat te doen. Het bestrijden van bedwantsen door een gespecialisserd bedrijf kost ontzettend veel geld. 

Wees er dan ook zeker van dat je een goede ongediertebestrijder kiest! Hieronder lees je waar je op moet letten of waar je naar kunt vragen.

Is het een erkend en gecertificeerd bedrijf?

Een goed en betrouwbaar ongediertebestrijdingsbedrijf is gecertificeerd en is erkend. Dit om ervoor te zorgen dat de medewerkers worden bijgeschoold en dat zij veilig en effectief hun werk doen.

Wanneer een bedrijf gecertificeerd is om ongedierte te bestrijden, dan weet je zeker dat zij de juiste kennis en kunde in huis hebben om je van de bedwantsen af te helpen.

Ervaringen en referenties

Ga niet zomaar op internet zoeken naar een ongediertebestrijder in de buurt en de eerste de beste kiezen die je tegenkomt. Het bestrijden van bedwantsen kan duizenden euro’s kosten en je moet zeker weten dat je een goede hebt.

Een goede manier om erachter te komen of je bij een gerenommeerd en betrouwbare ongediertebestrijder terecht bent gekomen is om te bellen en te vragen naar referenties en bel deze na.

Kan of wil je dat niet doen? Ga dan zelf op internet kijken of je ervaringen van klanten kunt vinden. Iedereen kan gemakkelijk op Google een recensie achterlaten, dus het loont om deze door te lezen voordat je met iemand in zee gaat.

Heeft het bedrijf wel ervaring met bedwantsen?

Ga na of het bedrijf ervaringen heeft met het bestrijden van bedwantsen. Niet ieder ongediertebestrijdingsbedrijf heeft ervaring met het bestrijden van bedwantsen. Vraag dit bij ze na of kijk op hun website.

Het bestrijden van bedwantsen is een vak apart en gaat heel anders dan het bestrijden van ander ongedierte als muizen of mieren. Heeft het bedrijf in kwestie geen ervaring met het bestrijden van bedwantsen? Kies dan een ander!

Heeft het bedrijf wel de juiste apparatuur?

De meest effectieve manier om bedwantsen te bestrijden is door gebruik te maken van hitte. Ook wanneer je zelf bedwantsen wilt bestrijden is hitte de beste manier om bedwantsen te doden (leestip!). Ga dan ook na of het bedrijf dat je wilt inschakelen de juiste apparatuur bezit.

Een ongediertebestrijder dat alleen van plan is met allemaal poedertjes, sprays of een heleboel chemicaliën aan te komen, heeft geen idee waar ze mee bezig zijn.

Ga voor een ongediertebestrijder dat de juiste hitteapparatuur in huis heeft en deze ook effectief weet te gebruiken.

Wil je wellicht eerst meer weten over de kosten van het laten bestrijden van bedwantsen, lees dan mijn artikel daarover.

Conclusies en ervaringen

Hoewel de bovenstaande tips u kunnen helpen om de bedplaagbesmetting in uw huis tijdelijk te verminderen, zijn deze insecten productieve kwekers en moeilijk te verwijderen. Natuurlijk is professionele behandeling de beste methode om bedwantsen te bestrijden. Een ervaren bedbeheersingsprofessional kan uw huis inspecteren op de aanwezigheid van bedwantsen en een oplossing op maat aanbevelen, op basis van of en hoeveel bedwantsen worden gevonden.

In feite is het erg moeilijk om zelf bedwantsen te verwijderen – dus het is essentieel om professionele professionals te raadplegen die de situatie grondig beoordelen voordat ze een behandelplan opstellen. Bedwantsen bestaan al heel lang samen met menselijke populaties – dus het zou geen verrassing moeten zijn dat ze resistentie hebben ontwikkeld tegen sommige behandelmethoden.

Houd er ook rekening mee dat volgens de National Pest Management Association een bekwame ongediertebestrijder die regelmatig bedwantsen behandelt, uw matras en andere bezittingen effectief moet kunnen behandelen – en in de meeste gevallen zou u dat niet hoeven te doen gooi ze weg en koop nieuwe.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie