De kosten van kakkerlakken bestrijden: wat kost ongedierte bestrijding?

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
De kosten van kakkerlakken bestrijden wat kost ongedierte bestrijding (1)

De kakkerlak is een relatief veel voorkomend insect uit de familie van de kevers. Komen deze beestjes eenmaal in je huis terecht, dan is het erg belangrijk om direct tot bestrijding over te gaan voordat het probleem erger wordt.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet perse zo dat kakkerlakken alleen in vieze, onhygiënische huizen zijn te vinden. In tegendeel: zolang er vocht, beschutting en voldoende voedsel is, kan je last krijgen van kakkerlakken.

Kakkerlakken staan er bekend om lastig te bestrijden te zijn, dus wordt vaker dan niet de hulp van een professionele ongedierte bestrijder in te schakelen.

Voordat mensen dat doen, willen zij uiteraard weten wat de kosten zijn van het bestrijden van kakkerlakken. Daar is maar weinig over te vinden en offertes kunnen flink uiteen lopen.

Om een goed beeld van de kosten te krijgen, heb ik met diverse ongedierte bestrijders door het hele land gebeld om een zo representatief mogelijk beeld van de kosten van het bestrijden van kakkerlakken te kunnen.

Lees maar snel verder om mijn bevindingen te lezen.

Pinterest De kosten van kakkerlakken bestrijden wat kost ongedierte bestrijding

De gemiddelde kosten van het bestrijden van kakkerlakken

Het was niet makkelijk om een goed beeld te krijgen van wat het professioneel laten bestrijden van kakkerlakken nu precies kost. Dat lag namelijk aan veel verschillende factoren zoals de soort woning of waar de kakkerlakken te vinden waren.

Om toch een gemiddelde aan kosten te kunnen geven, geef ik hieronder de 3 verschillende situatie schetsen die jou een beeld kunnen geven van wat een professioneel kakkerlakkenbestrijder nu eigenlijk kost.

Situatie 1: een huis van gemiddelde grote in de vorm van een maisonnette, twee-onder-een-kap-woning of vrijstaand huis. De bestrijding van het kakkerlakken-probleem kost rond de €300,- wanneer de bestrijder maar een enkele keer langs hoeft te komen.

Situatie 2: een appartement van gemiddelde grote in een flat. De ongedierte bestrijder moet meermaals langskomen. De kosten zijn gemiddeld €450,-.

Situatie 3: een gemiddelde flat van 20 appartementen waarvan diverse door kakkerlakken zijn getroffen. De bestrijdingskosten lopen hierbij erg uiteen, maar ten minste €2500,- is een realistische schatting.

De gemiddelde kosten van het bestrijden van kakkerlakken

Kosten per handeling bij het bestrijden van kakkerlakken

Wanneer ik vroeg naar een specificatie van de kosten, waren dit de gemiddelde kosten die de verschillende ongediertebestrijders noemden:

Voorrij kosten: €50,-
Eerste behandeling tussen €100,- en €300,-
Materiaalkosten €40,-
Uurloon €60,- tot €100,-

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Bij mijn onderzoek naar de kosten van het professioneel laten bestrijden van kakkerlakken, werden steeds diverse vragen gesteld. De twee meest voorkomende vragen -en die het meeste invloed op de prijs hadden- waren de grootte van het huis en eventuele onderliggende problemen.

Grote van het huis

De belangrijkste factor waar de kosten van afhingen was de grootte van het huis. Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten. Sommige ongediertebestrijders rekende zelfs een prijs per vierkante meter.

Dat een groter huis meer kosten, lijkt me logisch. Immers, in een grotere woning hebben de kakkerlakken veel meer verstopplaatsen en moet er een groter oppervlak worden behandeld.

Wanneer je last hebt van kakkerlakken in een flatgebouw, kunnen de kosten helemaal oplopen. Het bestrijden van de kakkerlakken in een enkel appartement heeft immers weinig zin omdat ze zich in een andere woning kunnen verstoppen.

Onderliggende problemen

Vaak gaan kakkerlakken gepaard met andere problemen, zoals een lekkage. In dat geval moet ook het onderliggend probleem worden verholpen en dat drijft de kosten flink omhoog.

Ook kan je hierbij denken aan het repareren van muren, deuren en ramen om ongedierte buiten de deur te houden. Dat is vaak nodig, want anders zit je aan veel frequenter bezoek van de ongediertebestrijder vast en dat drijft de kosten weer omhoog.

Onderliggende problemen

Waar moet ik rekening mee houden bij het bestrijden van kakkerlakken?

De kosten van het bestrijden van kakkerlakken lopen zeer uiteen naar gelang de situatie, de woning in kwestie en de oorzaak. Voor een enkele woning, kan je uitgaan van minimaal €150,- en dat kan oplopen tot wel €600,-. Meer als men vaker langs moet komen.

De beste manier om de kosten te drukken is om rechtstreeks contact op te nemen met de ongediertebestrijders bij jou uit de buurt en een vrijblijvende offerte aan te vraag.

Laat je niet verlijden tot het gebruiken van zoekmachines voor het vinden van iemand om de kakkerlakken te bestrijden, want ook dat drijft de kosten omhoog: degene die jou met de bestrijder in contact brengt wil immers ook een centje verdienen.

Vraag de ongediertebestrijder altijd naar een garantie of een soort niet-goed-geld-terug regeling.

Jou ervaringen met het laten bestrijden van kakkerlakken

Heb jij weleens kakkerlakken laten bestrijden of overweeg je het inschakelen van een professioneel bedrijf, dan zijn wij benieuwd naar jou ervaringen.

Welk firma heeft jou geholpen om van de kakkerlakken af te komen en welke heeft jou alleen een gepeperde rekening gestuurd? Deel hieronder jouw ervaringen door in de reacties een berichtje achter te laten.

Mocht je vragen hebben over het inschakelen van een ongediertebestrijder of de kosten daarvan, dan kan je die ook hieronder kwijt. Ik help je graag verder!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie