De beste vlooienmiddel op de markt voor honden en katten

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
vlooien hond kat middelen

Honden en katten komen maar al te graag buiten. Daar kunnen ze lekker rondsnuffelen, rennen, spelen, speuren en ga zo maar door. Het risico is dan altijd dat je hond of kat buitenshuis met vlooien in aanraking komt.

Wanneer je hond of kat door het gebruik van een goed vlooienmiddel tegen de vlooien beschermd is, dan is er helemaal niets aan de hand. Is dat niet het geval, dan kan een kwartiertje buitenspelen uitmonden in een ramp voor je huis en voor je huisdier.

Wat is de beste vlooienmiddel op de markt? Een goede vlooienmiddel biedt heeft een langdurige, effectieve en constante werking. De twee vlooienmiddelen die daaraan voldoen zijn de vlooienband en vlooiendruppels. Andere producten als vlooiensprays of vlooienshampoo’s werken prima, maar bieden slechts kortdurende bescherming.

Vlooien bestrijden wanneer je daadwerkelijk een plaag hebt in huis, of wanneer je huisdier flink met vlooien is besmet, kan veel tijd en geld kosten. Met deze twee vlooienmiddelen kan je vlooienproblemen effectief voorkomen.

Hieronder lees je wat de beste vlooienmiddelen op de markt zijn en waar je zoal op moet letten.

Wat is het beste vlooienmiddel voor honden en katten

Wanneer je een hond of kat hebt, dan weet je dat je het risico op vlooien loopt. Honden en katten die buiten komen, kunnen simpelweg met deze vervelende insecten in aanraking komen. Is je hond of kat door middel van een vlooienmiddel tegen vlooien beschermd, dan is er niets aan de hand.

De bescherming van geschikte vlooienmiddelen zorgen ervoor dat vlooien niet bij je huisdier in de buurt zullen komen. Doen ze dat toch, dan zal de werkzame stof in het middel zijn werk doen en de vlo uitschakelen. Een goed middel pakt ook (uitgekomen) vlooieneieren aan.

Een goede verzorging van je hond of kat en een preventieve vlooienbehandeling zorgt ervoor dat je nooit met vlooienproblemen te maken zult krijgen.
Een goede verzorging van je hond of kat en een preventieve vlooienbehandeling zorgt ervoor dat je nooit met vlooienproblemen te maken zult krijgen.

Ok, maar wat is nu het beste vlooienmiddel? Een goed vlooienmiddel moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Effectief in het op afstand houden van vlooien
 • Directe werking tegen vlooien en vlooieneieren die ermee in aanraking komen
 • Niet schadelijk of onprettig zijn voor je hond of kat
 • Gaat zo lang mogelijk mee
 • Eenvoudig in gebruik
 • Voordelig qua prijs/kwaliteit verhouding

Er zijn eigenlijk maar twee soorten vlooienmiddelen op de markt die het meest aan bovengenoemde eisen voldoen. Dat zijn vlooienbanden en vlooiendruppels. Andere middelen zoals sprays en shampoo’s werken te kort en zijn beter bij een besmetting in te zetten dan als een preventief middel.

Hoe weet ik of mijn huisdier vlooien heeft?

Vlooien zijn kleine snelle beestjes, die je best wel eens op je huis dier kan zien zitten, kruipen of wegspringen. Ze zijn plat van lichaam, hebben een langwerpig ovalen vorm, zijn donkerbruin, donker rood of zwart van kleur en slechts een paar millimeter groot.

Je kan heel naarstig opzoek gaan naar vloeien, maar vaak kan je een vlooienbesmetting van hond of kat al gemakkelijk zien aan het gedrag. Een hond of kat met vlooien zal zichzelf bijten, krabben en likken. Zoveel dat het enorm op gaat vallen. Ook zal op den duur het haar en het vacht van je hond aangetast worden.

Er is overigens nog een handig proefje dat je op je hond of kat kunt doen om erachter te komen of deze vlooien heeft. Vlooienuitwerpselen zijn zwartachtige korreltjes die eruit zien als fijne peper. Wanneer je echter een wit vochtig doekje langs deze stof haalt, zal het rood worden. Het is immers opgedroogd bloed.

De meest voorkomende tekenen dat je hond of kat last heeft van vlooien

Er zijn een paar dingen waar je bij je huisdier extra op kunt letten om te beoordelen of deze vlooien heeft:

 • Krabt, likt of bijt je huisdier zichzelf?
 • Heeft je huisdier kale plekken of haaruitval?
 • Zie je vlooienbeten, bultjes of uitslag?
 • Is er sprake van roodheid of irritatie?
 • Zie je kleine donkere vlekjes in de vacht of kleine roodbruine insecten?
 • Heb je elders in huis vlooien gezien?
 • Merk je bij jezelf jeuk op aan je voeten of onderbenen?

Is een of meer van deze tekenen aanwezig, dan heeft je hond of kat mogelijk vlooien.

Vlooienmiddel #1 De beste vlooiendruppels voor honden en katten

Vlooiendruppels en vlooienbanden zijn zowel voor honden als voor katten de meest effectieve vlooienmiddelen op de markt. Beide vlooienmiddelen zorgen er preventief voor dat je hond of kat geen vlooien zal krijgen, maar kunnen ook bij een lopende vlooienbesmetting worden ingezet.

Vlooiendruppels zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Het is een kwestie van het middel uit de verpakking halen en de aangegeven hoeveelheid vloeistof op de nek of rug van je hond of kat aanbrengen. En dat was het! Erg snel en erg makkelijk. Zowel katten als honden vinden het meestal geen probleem.

Per product kan de beschermingsduur verschillen, maar het gemiddelde is toch wel een maand bescherming tegen vlooien. Kijk wel altijd op de verpakking naar de instructies en volg deze goed op. Zo weet je zeker dat je hond of kat de optimale bescherming tegen vlooien krijgt.

Het gebruik van halsbanden en vlooiendruppels is bijzonder effectief tegen vlooien bij honden en katten. Schaf deze vlooienmiddelen zo snel mogelijk voor je hond of kat aan.
Het gebruik van halsbanden en vlooiendruppels is bijzonder effectief tegen vlooien bij honden en katten. Schaf deze vlooienmiddelen zo snel mogelijk voor je hond of kat aan.

Frontline Combo vlooiendruppels voor honden en katten

Bekijk de Frontline Combo vlooiendruppels op bol.com

Frontline Combo zijn verreweg de beste vlooiendruppels voor honden en katten. Het voorkomt dat de vlooien eieren leggen en doorbreekt de levenscyclus van vlooien. Bovendien verstoort het de andere levensstadia van vlooien zoals vlooienlarven en vlooieneieren.

Frontline Combo voorkomt effectief problemen van vlooien en teken op je huisdieren en helpt hen het hele jaar door gezond te blijven. Bovendien is Frontline Combo erg populair vanwege de wetenschappelijk bewezen methodologie die vlooieneitjes en vlooienlarven doodt, waardoor herbesmetting bij honden en katten verder wordt voorkomen.

Dit middel is niet alleen preventief te gebruiken, maar ook bij een actieve vlooienbesmetting van je hond of kat zal Frontline Combo prima zijn werk doen! En niet alleen voor vlooien, want Frontline Combo is ook effectief tegen alle stadia van een groot aantal verschillende soorten teken.

De werkzame stoffen in Frontline Combo zijn Fipronil en de insectengroeiregulator methopreen. Deze actieve ingrediënten richten zich op alle stadia van vlooien. Fipronil blijft in de oliën van de huid en de haarzakjes en blijft langdurig vanuit de haarzakjes actief op de huid en vacht, wat resulteert in langdurige effectiviteit tegen vlooien, teken en kauwluizen.

Er zijn mensen die zich zorgen maken over mogelijke resistentie van vlooien tegen Fipronil, maar dat is nergens voor nodig. Lees het gelinkte artikel voor meer informatie hierover.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van Frontline Combo zijn:

 • Het bestrijdt en voorkomt teken en vlooien.
 • Frontline Combo voorkomt dat alle levensstadia van vlooien zich kunnen ontwikkelen.
 • Doodt effectief volwassen vlooien, vlooieneitjes en vlooienlarven.
 • Het helpt effectief om herbesmettingen na een vlooienbesmetting te voorkomen te beheersen.
 • Heeft een langdurig effect en houdt dus vlooien en teken langdurig weg.
 • Met zijn snelwerkende eigenschap verwijdert het alle vlooien en teken binnen enkele uren.
 • Omdat Frontline Combo waterdicht is, kan je hond er prima zwemmen en in bad.
 • Frontline Combo is handig in gebruik.
 • Geen bijwerkingen en kan dus gebruikt worden bij puppy’s en kittens.
 • Het doodt teken in alle levensstadia

Kies hieronder wat op jouw hond of kat van toepassing is om Frontline Combo op bol.com te bekijken

Ik heb een kat en wil Frontline Combo voor katten bestellen.

Mijn hond is…
– 2 tot 10 kg en ik wil Frontline Combo Hond S voor mijn hond bestellen.
– 10 tot 20 kg en ik wil Frontline Combo Hond M voor mijn hond bestellen.
– 20 tot 40 kg en ik wil Frontline Combo Hond L voor mijn hond bestellen.
– 40+ kg en ik wil Frontline Combo Hond XL voor mijn hond bestellen.

Vlooienmiddel #2 De beste vlooienband voor honden en katten

Als je een hond of kat hebt dat niet zo van vlooiendruppels of andere vlooienmiddelen houdt, is een vlooienband een gemakkelijk alternatief dat net zo effectief is. Ook kan een vlooienband heel goed in combinatie met vlooiendruppels of een andere vlooienbehandeling worden gebruikt.

De werkzame stoffen in de vlooienband komen vrij in lage concentraties en bieden bescherming aan je kat of hond door de vlooien direct bij huidcontact te doden. Een goede vlooienband is zo goed als geurloos, is niet vet en geeft ook niet af.

Ook zijn vlooienbanden effectief tegen vlooieneitjes en larven, waardoor besmetting wordt voorkomen zodra er contact wordt gemaakt met de huid van je hond of kat.

Seresto vlooienband voor honden en katten

Bekijk de Seresto vlooienband voor honden en katten op bol.com

De Seresto vlooienband voor honden biedt maar liefst acht maanden bescherming tegen vlooien en teken. In tegenstelling tot veel vlooien- en tekenpreventieproducten die alleen ongedierte doden nadat ze je hond of kat hebben gebeten, werkt de Seresto vlooienband bij contact.

De actieve ingrediënten zijn imidacloprid en flumethrine en worden bijzonder langdurig vrijgegeven, waardoor beide actieve ingrediënten langzaam en continu in lage concentraties vrijkomen. Wanneer deze werkzame stoffen vrijkomen, verspreiden deze zich over de vacht en het de huid van je hond.

De bescherming van de Seresto vlooienband blijft tot het eind van de werkingsduur van 8 maanden optimaal werkzaam.

De Seresto vlooienband is niet vet, is vrij van geur en gemakkelijk te gebruiken. Het doodt niet alleen vlooien en teken, maar het doodt ook nog eens luizen en een aantal andere kruipende insecten.

De halsband is waterbestendig, wat betekent dat hij nog steeds even effectief is na zwemmen, badderen en een wandeling in de regen. Ten slotte is deze halsband ontzettend veilig. Wanneer je hond of kat om wat voor reden dan ook ergens aan de halsband vast komt te zitten, zal deze open gaan zodat je huisdier kan ontsnappen.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van de Seresto vlooienband zijn:

De Seresto vlooienband voor honden en katten heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 • Waterafstotend. Deze vlooien- en tekenhalsband blijft effectief na zwemmen, badderen en na het wandelen in de regen.
 • Doodt ook luizen. Deze halsband doodt niet alleen vlooien en teken, maar ook luizen en andere kruipende insecten.
 • Niet vet. De vacht van je hond of kat blijft mooi en schoon, want er is met de Seresto vlooienband geen sprake van vieze of vettige stoffen die vrijkomen.
 • Langdurige afgifte. De Seresto vlooienband maakt gebruik van technologie voor langdurige afgifte om de actieve ingrediënten in de loop van de tijd consistent af te geven. Dat betekent dat de vlooienband na drie maanden nog even goed zal werken als op de eerste dag van gebruik
 • Doodt bij contact. In tegenstelling tot andere vlooienbanden, doodt de Seresto vlooienband ook bij contact met de vlo. Je hond of kat hoeft gelukkig dus niet eerst gebeten te worden!
 • Losbreekmechanisme. De Seresto vlooienhalsband is uitgerust met een speciaal ontworpen losbreekmechanisme, dus als je hond of kat aan de halsband verstrikt raakt, kan deze gemakkelijk afbreken.

Kies hieronder wat op jouw hond of kat van toepassing is om de Seresto vlooienband op bol.com te bekijken

Ik heb een kat en wil een Seresto vlooienband voor katten bestellen.

Mijn hond is…
– 0 tot 8 kg en ik wil een Seresto vlooienband voor mijn hond bestellen.
– 8+ kg en ik wil een Seresto vlooienband voor mijn hond bestellen.

Welke vlooienmiddelen heb jij gebruikt?

Vlooien kunnen voor honden en katten erg vervelend zijn. Het bestrijden van een vlooienprobleem kan ook nog eens frustrerend zijn. Deel hieronder jouw ervaringen met vlooienmiddelen.
Vlooien kunnen voor honden en katten erg vervelend zijn. Het bestrijden van een vlooienprobleem kan ook nog eens frustrerend zijn. Deel hieronder jouw ervaringen met vlooienmiddelen.

Er zijn ontzettend veel middelen tegen vlooien verkrijgbaar. Van sprays tot shampoo’s en van halsbanden tot pilletjes. In de loop van de jaren heb ik erg veel verschillende middelen gebruikt, maar zelf grijp ik altijd terug naar vlooienbanden en druppels.

Voor mij is het voordeel dat het lange rijd werkzaam is en dat de kat het ook geen probleem vindt. Een spray gebruiken op mijn kat is bijna niet te doen. Dan grijp ik toch liever terug naar een vlooienmiddel dat geen gevecht hoeft te worden bij het gebruik ervan.

Welke middelen heb jij allemaal gebruikt om vlooien bij je hond of kat te bestrijden of te voorkomen? Welke werkte en welke totaal niet? Deel jouw ervaringen met ons door hieronder een berichtje achter te laten.

Heb jij vragen over het gebruik van vlooienmiddelen of bij het bestrijden van vlooien in het algemeen, dan mag je ook rustig een berichtje achterlaten. Ik hoor graag van je!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie