Buiten spinnen bestrijden: 7 effectieve oplossingen

Deel dit bericht op Pinterest:

Share on pinterest
Buiten spinnen bestrijden_ 7 effectieve oplossingen

Ben je iemand die graag buiten in de tuin geniet, dan ben je ongetwijfeld weleens een spinnetje tegengekomen. Voor mensen die bang zijn voor spinnen is dat natuurlijk niet altijd even fijn, maar een spin in de tuin is normaal.

Wanneer het om een echte spinnenplaag gaat, dus wanneer je echt vaker last krijgt van de spinnen, dan wordt het tijd om buiten de spinnen te bestrijden.

Buiten spinnen bestrijden is moeilijker dan binnen, simpelweg omdat er veel meer spinnen zijn, de omgeving groter is en de spinnen meer verstopplaatsen hebben, maar is prima zelf te doen.

Voordat je kiest om een professionele ongediertenestrijder in te schakelen om de spinnen buiten aan te pakken, is het een goed idee om te kijken of je het niet zelf kan. Dat bespaart je toch een hoop geld.

In dit artikel leg ik je precies uit hoe je zelf de spinnen buitenshuis of in de tuin kunt bestrijden. Wacht niet langer en ga direct met deze informatie aan de slag.

Pinterest Buiten spinnen bestrijden_ 7 effectieve oplossingen

Buiten spinnen bestrijden met diatomeenaarde

Diatomeeënaarde is een van de allerbeste, zo niet de beste, middelen om buiten spinnen te bestrijden. Dat komt omdat diatomeeënaarde op twee verschillende manieren werkt:

  • Diatomeeënaarde doodt spinnen die ermee in aanraking komen
  • Diatomeeënaarde doodt ook andere insecten die ermee in aanraking komen

Je bent dus direct van de spinnen af, maar hebt daarbij ook nog eens een duurzame oplossing omdat je hun voedsel (andere) insecten er ook mee bestrijdt!

Diatomeeënaarde is een fijne, witte poeder dat wordt gemaakt van vermorzelde microscopische organismen. Voor mensen heeft het iets weg van krijtpoeder en is het totaal onschadelijk, maar voor insecten zijn het net kleine glasscherven.

Het is een volkomen natuurlijk middel en daardoor prima geschikt voor gebruik in de tuin. Ook kan het kinderen of huisdieren geen kwaad!

Diatomeeënaarde kan je eenvoudig online bestellen. Klik hier om het aanbod aan diatomeeënaarde op bol.com te bekijken, of neem eens een kijkje naar het merk dat ik zelf ook altijd in huis heb:

Ga de schuilplaatsen van spinnen tegen

Het buiten bestrijden van spinnen hoeft niet per definitie te gaan met allerlij middelen. Je kunt het probleem ook van een andere invalshoek aanpakken.

Spinnen zijn, net als alle andere dieren, altijd opzoek naar een geschikte omgeving om te leven. Een omgeving met veel beschutting is waar spinnen op uit zijn.

Spinnen leven maar al te graag onder stenen, in stapels bladeren, onder afval, rond je schuur, als er maar beschutting voor ze is.

Wanneer je de buitenruimten, zoals je voortuin of het gazon, goed opruimt en ontdoet van zoveel mogelijk schuilplaatsen in de vorm van rommel, dan zal je merken dat je minder last hebt van spinnen.

Een goede spinnenbestrijding begint bij een goed opgeruimde tuin!

Haal webben weg

We weten allemaal dat spinnen in of in de buurt van hun web leven. Maar wanneer je een spinnenweb weghaalt, zal de spin niet zomaar een nieuwe web weven. De spin gaat weg.

Een goede methode om buiten spinnen te bestrijden is dan ook daar het weghalen van zoveel mogelijk spinnenwebben.

Wanneer je dat regelmatig blijft doen, en zeker voor de zomer wanneer spinnen hun eieren leggen, zal je zien dat je steeds minder spinnen in de tuin zult vinden.

Haal webben weg

Bestrijdt niet de spinnen, maar hun voedselbron

Een andere manier om van spinnen af te komen is door de voedselbron van spinnen te bestrijden: andere insecten.

Spinnen eten andere insecten. Wanneer er geen andere insecten in de buurt zijn, hebben de spinnen niets te eten en zullen ze jouw tuin verlaten.

Het buiten bestrijden van spinnen kan dan ook zo makkelijk zijn als het bestrijden of verminderen van andere insecten in de omgeving.

De beste manier om dit te doen is door een algemeen werkend middel tegen kruipende insecten te gebruiken.

Een middel tegen kruipende insecten bestel je gemakkelijk online. Klik hier om het aanbod aan bestrijdingsmiddelen op bol.com te bekijken of ga direct voor dit prima middel:

Hou gras en beplanting kort

Wanneer je je gazon kort houdt en hetzelfde doet voor struiken, bomen, bloemen en planten, hebben spinnen ook minder van deze verstopplaatsen.

Deze natuurlijke verstopplaatsen in je tuin en in de buitenomgeving bieden spinnen een beschutte omgeving om zich te verstoppen. Haal deze weg om de spinnen buiten effectief te kunnen bestrijden!

Wees spaarzaam met buitenverlichting

Spinnen en andere insecten zijn aangetrokken tot licht en de warmte die verlichting afgeeft. Buitenverlichting is dan ook een van de redenen dat je van spinnen last hebt.

Spinnen komen zelf al op de verlichting en de warmte af, maar nog erger: andere insecten ook. De spinnen -die vooral ’s avonds actief zijn- zien hun kans schoon om op de insecten te jagen en zo zit jij weer met een hoop spinnen.

Zorg er dan ook voor dat je je buitenverlichting niet nodeloos aan laat staan. Ga er verstandig mee om, bijvoorbeeld door deze op basis van beweging te laten activeren.

Natuurlijke bestrijding van spinnen

Een van de beste natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen spinnen is de natuur zelf. En bepaalde planten in het bijzonder. Er zijn namelijk specifieke planten waar spinnen niet tegen kunnen. Deze planten kan je inzetten om buiten spinnen te bestrijden.

Soms gaat het om de geur die deze planten afgeven, spinnen kunnen bijvoorbeeld slecht deze de sterke geur van lavendel, en soms gaat het om bepaalde oliën waar spinnen niet tegen kunnen. Dat laatste is het geval bij pepermunt.

De pepermuntplant is erg effectief in het bestrijden van spinnen. Ze kunnen de geur van pepermunt niet verdragen. Door deze in de tuin te planten, blijven de spinnen van nature op afstand. Ook werkt pepermunt tegen andere insecten.

Lavendel geeft een geur dat voor ons lekker is, maar niet voor spinnen. Door lavendel rond de tuin te planten, worden niet alleen spinnen en andere insecten weggehouden, maar het is ook een lust voor het oog. Je kunt zelfs lavendel drogen en dat in huis gebruiken om de spinnen te verjagen.

Bruikbare planten tegen spinnen zijn bijvoorbeeld:

Lavendel
Citroengras
Munt
Eucalyptus
Rozemarijn
Basilicum

Meer middelen tegen spinnen lees je in mijn artikel Middelen om spinnen te bestrijden: 4 verschillende oplossingen

Natuurlijke bestrijding van spinnen

Ervaringen met buiten spinnen bestrijden

Buiten spinnen bestrijden kan relatief gemakkelijk zijn wanneer je weet hoe dat moet. In dit artikel heb je geleerd hoe je dat aanpakt.

De eerste stap om buiten spinnen te bestrijden is door te begrijpen wat ze daar in de omgeving komen doen en waar ze zich verstoppen.

Heb jij ervaring met het buiten bestrijden van spinnen? Hoe heb je dat toen gedaan en ben je toen inderdaad van de spinnen afgekomen? Deel jouw ervaringen hieronder in de reacties. We horen graag van je!

Mocht je nog vragen hebben over het buiten bestrijden van spinnen, dan kan je hieronder je vraag kwijt. Ik doe mijn best om alle vragen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden.

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Share on pinterest

Plaats een reactie